Akurat niedawno dorabiałem więc napiszę co wiem to nie będzie jałowy temat skoro już powstał
Kluczyk zakupiłem u "obrotnego" kolesia który takowe dorabia. Nie każdy posiada kluczyki identyczne z Hondowskimi oryginałami, więc jak musiałem trochę popytać zamim do niego dotrałem.
Za kluczyk skasował mnie 100 PLN i 20 PLN za docięcie do oryginału. Później odstawiłem moto do ASO Hondy żeby wgrali kod do kluczyka. Moto potrzebują ponieważ jak twierdzą - oryginalna tabliczka z kodem HISS'u nie wystarcza i potrzebują dostęp do komputera HISS. Za tą usługę Honda skasowała mnie 50 PLN, czyli stawka godzinowa pracy mechanika serwisowego. Koszt całkowity 170 PLN.
Znam przypadek jak ASO Hondy skasowało 100 PLN za zaprogramowanie kluczyka twierdząc że tak jest w cenniku. Ten sam dealer nie pozwolił ownersowi kupić kluczyka gdzieś indziej niż u niego, gdyż jeżeli to zrobi to mu go nie zaprogramują... Koszt kluczyka chyba 150PLN lub 200PLN - nie pamiętam... Geberalnie o tym salonie mam już wyrobioną opinię po kilku swoich wizytach...
Mam nadzieję że pomogłem z informacjami.