OGROMNA PROSBA o 1% podatku
- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
- Imię: Ania
- województwo: mazowieckie
Przypominam, że Ci którzy pomylili się w wypełnianiu PIT-u za zeszły rok i składają korektę MOGĄ PRZEKAZAĆ JESZCZE 1% PODATKU DLA ZUZI
niestety jutro jest ostatni dzień składania korekt ale pewnie są spóźnialscy, więc wiecie co macie zrobić 
tu są dane:
viewtopic.php?t=4958&postdays=0&postorder=asc&start=0
powinno być wpisane w PIT-cie
Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego OPP NR0000083356
PLiR Zuzanny Rosińskiej.
W przypadku nie wpisania imienia i nazwiska -Wasz 1% zostanie przekazany na ogólne potrzeby PTSR,a nie na subkonto Zuzy.

tu są dane:
viewtopic.php?t=4958&postdays=0&postorder=asc&start=0
powinno być wpisane w PIT-cie
Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego OPP NR0000083356
PLiR Zuzanny Rosińskiej.
W przypadku nie wpisania imienia i nazwiska -Wasz 1% zostanie przekazany na ogólne potrzeby PTSR,a nie na subkonto Zuzy.
Moczynos w futrze model 2016 help
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Kochani rozmawiałam dzisiaj z Wojtkiem
Piszę to za jego zgodą
On wcale nie zapomniał o Waszych dobrych serduchach i o przekazanym 1%. Nasz ZUS leci w kulki z chorymi i Wojtek, a właściwie Zuzka jeszcze nie dostali przekazanych przez Was pieniędzy
Wojtek chce podziękować indywidualnie i niestety nie może
Jeżeli tylko będzie mógł to wejdzie na forum i w skrócie napisze jaki panuje bałagan w naszych urzędach

Piszę to za jego zgodą

On wcale nie zapomniał o Waszych dobrych serduchach i o przekazanym 1%. Nasz ZUS leci w kulki z chorymi i Wojtek, a właściwie Zuzka jeszcze nie dostali przekazanych przez Was pieniędzy

Wojtek chce podziękować indywidualnie i niestety nie może

Jeżeli tylko będzie mógł to wejdzie na forum i w skrócie napisze jaki panuje bałagan w naszych urzędach

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
Kasia nie ZUS tylko US 
Teraz to co jest najsmutniejsze, skandaliczne i oburzajace.....
"Kwoty z 1% naczelnik urzędu skarbowego przekazuje na rzecz organizacji pożytku publicznego w trzecim i w czwartym miesiącu licząc od końca miesiąca w którym upłynął termin składania zeznań podatkowych (a nie termin w którym podatnik złożył zeznanie podatkowe). W konsekwencji, bez względu na to czy podatnik zeznanie podatkowe PIT-37 (wraz z wypełnionym wnioskiem) złoży już teraz, czy w ostatnim dniu akcji rozliczeniowej, przekazanie pieniędzy na rachunek bankowy organizacji pożytku publicznego może nastąpić dopiero w lipcu lub sierpniu br."
Niestety w praktyce sprawa wygląda inaczej. Urzędy Skarbowe nie kwapią się do tego, żeby przekazywać w terminie pieniążki które należą się chorym. Jak do tej pory na konto Zuzy wpłyneły tylko jakieś śmieszne kwoty. Ponieważ tylko ofiarodawca może sprawdzić czy pieniadze zostały przelane, to może warto odwiedzić swój US i poprosić o potwierdzenie przelewu.
Mnie osobiście jest wstyd, że żyję w chorym kraju. Że jeśli ja przekroczę termin zapłaty podatku jestem obciążona karami, natomiast US nie ponosi żadnych konsekwencji za łamanie przepisów.

Teraz to co jest najsmutniejsze, skandaliczne i oburzajace.....
"Kwoty z 1% naczelnik urzędu skarbowego przekazuje na rzecz organizacji pożytku publicznego w trzecim i w czwartym miesiącu licząc od końca miesiąca w którym upłynął termin składania zeznań podatkowych (a nie termin w którym podatnik złożył zeznanie podatkowe). W konsekwencji, bez względu na to czy podatnik zeznanie podatkowe PIT-37 (wraz z wypełnionym wnioskiem) złoży już teraz, czy w ostatnim dniu akcji rozliczeniowej, przekazanie pieniędzy na rachunek bankowy organizacji pożytku publicznego może nastąpić dopiero w lipcu lub sierpniu br."
Niestety w praktyce sprawa wygląda inaczej. Urzędy Skarbowe nie kwapią się do tego, żeby przekazywać w terminie pieniążki które należą się chorym. Jak do tej pory na konto Zuzy wpłyneły tylko jakieś śmieszne kwoty. Ponieważ tylko ofiarodawca może sprawdzić czy pieniadze zostały przelane, to może warto odwiedzić swój US i poprosić o potwierdzenie przelewu.
Mnie osobiście jest wstyd, że żyję w chorym kraju. Że jeśli ja przekroczę termin zapłaty podatku jestem obciążona karami, natomiast US nie ponosi żadnych konsekwencji za łamanie przepisów.
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Im dłużej siedze w tym kraju tym bardziej sięgam wstecz czy czasem mój dziadek nie był obcokrajowcem. Może bym emigrował
W polsce kopie się leżących zamiast im pomóc... Skarbówka dopier....oli Ci jak za zboże kiedy tylko spóżnisz się z odprowadzeniem podatku lecz nie działa to w obie strony,chociażby z tym 1%.

fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Kontakt:
Szarlotka pisze:może warto odwiedzić swój US i poprosić o potwierdzenie przelewu.
Wiem od Wojtka, że paru jego przyjaciół to zrobiło

Jedni wywalczyli przelewy natychmiastowe

Inni może trochę przyspieszą

Jeszcze raz w imieniu Wojtka bardzo dziękuję wszystkim darczyńcom i mamy nadzieję, że pieniążki w końcu zaczną wpływać na konto Zuzanny

Mamy dwie miłości-
i

- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
Ponieważ nie każdy zagląda na stronę główną forum więc wklejam linka coby nie uciekło 
PODZIĘKOWANIA WUJCIA WOJTUSIA ZA WASZE DOBRE SERDUCHA.
portal.php

portal.php
Szarlotka pisze:Ponieważ nie każdy zagląda na stronę główną forum więc wklejam linka coby nie uciekło
portal.php
A to zastrzyk pozytywnej energii dla Nas, aby dalej pomagać tym 1%
W roku 2010 też wspomogę Zuzę!
Pozdrawiam
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Kontakt:
- W.Wojtuś
- bywalec
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Dziękuję...
Drodzy Forumowicze!
Z dużym wzruszeniem czytam kolejne Wasze wpisy... Wielkie dzięki za to, że podjęliście decyzję o przekazaniu Waszego 1%; to tylko pozornie mały gest- wypełnienie rubryki. Dzięki takiemu odruchowi serca mogę się leczyć. Leczenie Betaferonem pozwala mi na spełnianie wielu pasji, nie mówiąc już o znacznej poprawie komfortu życia. Lek który tak wspaniale na mnie działa jest bardzo drogi, bardzo ciężko byłoby nam radzić sobie samemu! Dziękuje, że nie pozostaliście obojętni, dziękuję Ruda, za nagłośnienie tej sprawy- i Wam wszystkim- i każdemu z osobna- dziękuję, że pomyśleliście akurat o mnie, jednej z wielu osób jakim można w taki sposób pomóc.
Zuza.
Z dużym wzruszeniem czytam kolejne Wasze wpisy... Wielkie dzięki za to, że podjęliście decyzję o przekazaniu Waszego 1%; to tylko pozornie mały gest- wypełnienie rubryki. Dzięki takiemu odruchowi serca mogę się leczyć. Leczenie Betaferonem pozwala mi na spełnianie wielu pasji, nie mówiąc już o znacznej poprawie komfortu życia. Lek który tak wspaniale na mnie działa jest bardzo drogi, bardzo ciężko byłoby nam radzić sobie samemu! Dziękuje, że nie pozostaliście obojętni, dziękuję Ruda, za nagłośnienie tej sprawy- i Wam wszystkim- i każdemu z osobna- dziękuję, że pomyśleliście akurat o mnie, jednej z wielu osób jakim można w taki sposób pomóc.
Zuza.
W.Wojtuś...
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- Kontakt:
Re: Dziękuję...
W.Wojtuś pisze:Drodzy Forumowicze!
Zuza.

A Rh POSITIVE
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Kontakt: