pokrowiec na zbiornik
- pablo_65
- teksciarz
- Imię: Paweł
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
pokrowiec na zbiornik
hej, co myslicie o skórce na bak? ciężko dostać chyba bo rzadko widuje. widzialem raz na v-teku i trzeba powiedziec ze robi wrazenie (ps pasowal by z vitka na rc 46??) pewnie ceny masakryczne...
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
W swojej VFR-ce mam takową skórę Bagstera. I jestem z niej zadowolony. Nie mogłem znaleźć orginalnej torby na zbiornik pasującej do skóry, a miałem swoją na magnesy, która w VFR-ce nie bardzo chciała sie trzymać, więc zaadoptowałem torbę do skóry. Pokombinowałem i wykonałem stelaż z pręta 5 mm, który został przyszyty do torby na zbiornik. Torbę do skóry montuje z przodu na orginalne zapinki poprzez stelaż, a z tyłu przyszyłem na pasku plastikowe złączki. Sprawdza się bez zarzutu.
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Po co właściwie taka skóra? Dla mnie moto tylko oszpeca, a nie a żadnych walorów użytkowych, w dodatku uniemożliwia jazdę z plecakiem magnetycznym na baku.
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
Prawda jest brutalna, sporo moto ma skóre Bagstera na zbiornik, ale zobaczcie ile kosztuje ich oryginalna torba, ja w 36 II miałem skórę i nigdy z nią nie jeździłem, oddałem razem z moto ale watpię żeby Awiater ja kiedyś założył, natomiast sama idea skóra+torba jest o wiele lepsza niż nasze tankbagi, choćby z tego powodu ze nie rysujemy lakieru 

VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
No a ja z tym brakiem rysowania lakieru nie bylbym taki pewien.
Syf tak czy siak leci pod skore chocby przez otowr na wlew paliwa.
A jak sie juz cos dostanie pod spod, rysy gwarantowane a i zmatowienie lakieru na baku dostaniemy w komplecie, mnie juz raz przestrzezono przed tym wynalazkiem.
A pozatym i tak mi sie to nie podoba wiec mam problem z glowy
Syf tak czy siak leci pod skore chocby przez otowr na wlew paliwa.
A jak sie juz cos dostanie pod spod, rysy gwarantowane a i zmatowienie lakieru na baku dostaniemy w komplecie, mnie juz raz przestrzezono przed tym wynalazkiem.
A pozatym i tak mi sie to nie podoba wiec mam problem z glowy

- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Sam posiadam takową skórkę i tak jak wyżej napisałem, przerobiłem torbę z magnesami mocowaną na stelażu i magnesiki z torby przytrzymują boki torby (poprzez skórę)Vermilion pisze:Po co właściwie taka skóra? Dla mnie moto tylko oszpeca, a nie a żadnych walorów użytkowych, w dodatku uniemożliwia jazdę z plecakiem magnetycznym na baku.
Po to zamontowałem tą skórę aby zamontować torbę, która nie będzie przesuwać się po zbiorniku i nie będzie rysować lakieru.
Po sezonie przejechanym z tym zestawem rozwiewam wątpliwości: lakier nienaruszony (pod warunkiem założenia skóry bez piasku lub innego syfu od wewnętrznej strony skóry), brak śladów zmatowienia lakieru. Co do dostawania się syfu przez otwór na wlew mało prawdopodobne, gdyż skóre się naciąga i dolega do zbiornika (w moim przypadku wlew zakrywa torba)
Proponuje aby w tym temacie wypowiedziały się osoby, które takową skórę użytkowały.