czy to jest wogóle dostępne???

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

czy to jest wogóle dostępne???

Post autor: robsonic » sob 12 wrz 2009, 20:53

Vitam
Pewnie każdy oglądał film MADMAX i te stare kawy i inne sprzęty na gumach od kolażówki.... ale nie o tym mowa. Mel Gibson miał na rękawach swojej kurtki takie ochraniacze blaszane przedramion. Bardzo mi się to podoba ale nie mogę tego przycelowac :???: widział ktoś????
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 13 wrz 2009, 14:10

Tak ja widziałem w muzeum średniowiecza. Dawni rycerze coś takiego mieli.
Nazywano ich też potocnie
zakutymi pałami.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Re: czy to jest wogóle dostępne???

Post autor: Kawa » ndz 13 wrz 2009, 16:07

robsonic pisze:Vitam
Pewnie każdy oglądał film MADMAX i te stare kawy i inne sprzęty na gumach od kolażówki.... ale nie o tym mowa. Mel Gibson miał na rękawach swojej kurtki takie ochraniacze blaszane przedramion. Bardzo mi się to podoba ale nie mogę tego przycelowac :???: widział ktoś????
Wcale nie takie stare te kawy ;), a jak stare to jare jeszcze. A jak chcesz podzialac z ochraniaczmi to chyba pozostaje Ci zakup blachy - kombinerki, pilnik i cęgi i jedziesz - problem tylbo bedzie, jak przy potencjalnym szlifie (odpukac) wyjmowac Ci beda kawalek blachy z lapki :evil:

Bedac ostatnio w trojmiescie ;) :D, podczas zwiedzania moto akcesoriow widzialem rekawice wyposażone w plastiki imitujace blache, wyglada super, ale po dokladniejszym sprawdzeniu troszke :/ :roll:

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » pn 14 wrz 2009, 08:29

"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 14 wrz 2009, 09:08

Faktycznie że taka blacha może bardzie zaszkodzic niż pomoc..... ale kozacko to wygląda. Sam klepał blachy nie będę, musi to estetycznie i fachowo wyglądac. Ale plastik ala aluminium to jest to! Może znajde takie ochraniacze na przedramie i prysnę lakierem jakimś konkretnym, można też aerografem zrobic na nich imitacje blachy z nitami ;-)
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Wiśnia
bywalec
bywalec

Post autor: Wiśnia » pn 14 wrz 2009, 10:25

Nie pamiętam dokładnie jak był ubrany Melu w MadMaxie, ale z definicji wychodzi mi że szukasz Karwasza.

Więc znając tą mroczna nazwę może znajdziesz coś ciekawego ;)

Zdrówka

ODPOWIEDZ