BYŁ DZWON ,NIE MA PRAVKA
- jordan23
- pisarz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
BYŁ DZWON ,NIE MA PRAVKA
VITAM!! MAM PYTANKO WIE KTOŚ MOŻE JAK TO SIĘ MA W PRZYPADKU KOLIZJI DROGOVEJ, W KTÓREJ OSOBA POSZKODOVANA NIE MIAŁA PRAVKA A POLICJA ORZEKŁA WINĘ NA JEJ KORZYŚĆ??? CZY BĘDZIE OPDSZKODOVANIE CZY SŁĄBO RACZEJ TO WYGLĄDA?? POZDRAVIAĆ!!
V-RULEZZZZ!!!
V-RULEZZZZ!!!
Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!
..DUM SPIRO SPERO !!
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Braka prawka samo w sobie nie jest istotne - ktos Ci spowodowal szkode, i musi za to zaplacic (czyli jego TU), tak samo jak, np, bys byl pieszym (bez prawa jazdy). Kwestja prawka to raczej oddzielna sprawa miedzy Toba a Policja.
Niemniej, przy ustalaniu winy, TU 'sprawcy' moze upierac sie ze brak prawa = brak znajomosci przepisu = wspolwinny za kolizje. Na przykad powiedza ze nie zastosowales zasad ostroznosci (czy jakas inna bzdure).
Czy z Twojej strony na pewno wszystko bylo 100% przepisowo (w tym oczywiscie predkosc), czy masz chociaz cos na sumieniu? A byli swiadkowie?
Niemniej, przy ustalaniu winy, TU 'sprawcy' moze upierac sie ze brak prawa = brak znajomosci przepisu = wspolwinny za kolizje. Na przykad powiedza ze nie zastosowales zasad ostroznosci (czy jakas inna bzdure).
Czy z Twojej strony na pewno wszystko bylo 100% przepisowo (w tym oczywiscie predkosc), czy masz chociaz cos na sumieniu? A byli swiadkowie?
- jordan23
- pisarz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
mam 3świadków i numer do 4 który jechał za tym kolesiem<spravcą> podbiegł do mnie podał mnie numer swojego fona i powiedział że widział jak kolo nie ustępuje na rondzie pierwszeństwa i się zmył
dodam że był to też posiadacz moto z tym że z innego miasta a mam pravko B i C i czyste konto punktowe (w sensie od kilku lat zero łamania przepisów) więc sam nie wiem jak to będzie jutro wszystko się okaże , a co do A to się robi ale jak jest lato to się nie chce na jazdy chodzić , wiadoma przyczyna..pytałem się w Hondzie to krzyknęli w granicach 6tys za te wszystkie uszkodzone elementy. POZDRAVIAĆ!!!

Vfr Rulezz!!
..DUM SPIRO SPERO !!
..DUM SPIRO SPERO !!
Nie ma OWU oc. Jest to ustawa. Gdyby sprawca rozjechal n.p. pieszego, to ten tez nie ma prawa jazdy ale odszkodowanie otrzyma. Tak samo jak gdybym jechal niezarejestrowanym autem czy bylbym w miejscu zdarzenie/polsce nielegalnie.
A ze TU bedzie cos probowac, to inna sprawa
, i dotyczy kazdego 'zdarzenia'. Skoro jest prawko na B, to mysle ze beda probowac cos w stylu 'gdyby mial A, to by sprawniej wyhamowal/ominal i nie doszloby do kolizji'. Beda liczyc na to, ze swiadkowie nie zapamietaja *dokladnie* ile miejsca/czasu mial do hamowania/manewru.
A ze TU bedzie cos probowac, to inna sprawa

Na tym forumie zawsze propagowaliśmy jazdę wyłącznie z uprawnieniami. Było wiele dyskusji na ten temat. Dochodziło nawet do wymuszania na zasłużonych ownersach odpowiednich zachowań. A tu kolega, który zalogował się dwa miechy temu i pyta jak wyjąć odszkodowanie za jazdę bez lejców. No wybacz Jordan, ale chyba trochę zbłądziłeś. Nikt kto prosi o pomoc nie zostaje tu bez wsparcia, ale myślę, że w takiej kwestii to zły adres. Zresztą powściągliwość w wypowiedziach mówi za siebie sama.
Zapraszamy z każdym innym problemem.
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Howgh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SOWA pisze:Na tym forumie zawsze propagowaliśmy jazdę wyłącznie z uprawnieniami. Było wiele dyskusji na ten temat. Dochodziło nawet do wymuszania na zasłużonych ownersach odpowiednich zachowań. A tu kolega, który zalogował się dwa miechy temu i pyta jak wyjąć odszkodowanie za jazdę bez lejców. No wybacz Jordan, ale chyba trochę zbłądziłeś. Nikt kto prosi o pomoc nie zostaje tu bez wsparcia, ale myślę, że w takiej kwestii to zły adres. Zresztą powściągliwość w wypowiedziach mówi za siebie sama.
Wg zasad panujących tu (za czasów starego VFR-OC) zrozumienia nie znajdziesz...
Nie zebym był nieczuły na ludzka krzywdę, ale nie lubię chamówy

Może spróbuj na z_a_p_i_e_r_d_a_l_a_m.pl ?

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Jordan23, napisz coś więcej o swojej przygodzie w tym temacie: viewforum.php?f=7
Swoją drogą chyba przedwczoraj widziałem Ciebie ok. 19 tej, jak leciałeś z kolegami Hutniczą z Rumii w kierunku Gdyni.
Swoją drogą chyba przedwczoraj widziałem Ciebie ok. 19 tej, jak leciałeś z kolegami Hutniczą z Rumii w kierunku Gdyni.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.