KAsk szczękowy a kask zamknięty
- adi610
- klepacz

- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
KAsk szczękowy a kask zamknięty
Chce wymienić kask obecnie Probiker Szczękowy który jest strasznie głośny, moje pytanie czy kaski szczękowe renomowanych firm są ciche czy kupić zintegrowany?
- MC_Hammer
- ostry klepacz

- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
I ja skromnym swym zdaniem się do tego przychylę.marlon pisze:Mam takie same odczucia co arczon, Ale z drugiej strony nie ma to jak sobie szczenę do góry podnieść w mieście:)))
Zależy w którym, osobiście mam N103 i problem blendy nie istnieje.goman pisze:w nolanie pewnie blenda Ci furczała przy jeździe.....
Reasumując: jeśli chodzi o komfort "hałasu" no niestety tylko integral, jednak komfort użytkowania tylko "szczęka" przecież zawsze można skożystać z zatyczek
Ostatnio zmieniony pn 24 sie 2009, 20:42 przez MC_Hammer, łącznie zmieniany 1 raz.
- adi610
- klepacz

- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
I często korzystam, problem w tym że mój plecak chce się komunikować w dłuższych trasach przez intercom. Słuchawka włożona do ucha nie tłumi wiatru tak dobrze jak stoper.MC_Hammer pisze:Reasumując: jeśli chodzi o komfort "hałasu" no niestety tylko integral, jednak komfort użytkowania tylko "szczęka" przecież zawsze można skorzystać z zatyczek
--------------------------------------EDIT-------------------------------------
Posiadam już szczękowca więc raczej poszukam cichego [s]szczękowca[/s]. (myślałem o Integralnym napisałem szczękowy)
Może coś polecicie ??
Ostatnio zmieniony wt 25 sie 2009, 09:52 przez adi610, łącznie zmieniany 1 raz.
-
david117
- pisarz

- Imię: Dawid
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
adi610. Jeżeli na kask szczękowy nie możesz przeznaczyć więcej niż ok 1300zł to możesz sobie darować. Wtedy po prostu kup integrala. Są też zestawy słuchawkowe do pełnych kasków. Z tego co kojarze w Lousie są teraz promocje na Schuberth R1 i S1, więc za jakieś 1000zł masz zaj..... kask integralny
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
david117
- pisarz

- Imię: Dawid
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Przyznam szczerze że pracuje w sklepie motoryzacyjnym i jednym z lepiej sprzedajacych sie kaskow jest wlasnie Multitec. Czesto pytam tez klientow o ich opinie i w 90% sa pozytywne. Mówia ze jest dobrze wyciszony i wnetrze jest tez bardzo komfortowe. Jedyne na co narzekaja to brak blendy, ale tu zdania sa rozne. Dla osob noszacych okulary jest idelanie przystosowany.
Pozdrawiam
Pozdrawiam