Klocki hamulcowe
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Szczerze??? Nie mam zielonego pojęcia, nie zastanawiam sie nad tym . Teraz pewnie zmienie te kupione z motocyklem, a zanim je zuzyje bedzie nastepne moto pewnie. Co do typów, bez zmian - Nissin HH (złote), EBC (HH, złote, nie inne) oraz Carbome Lorraine SBK5 na przód.SOWA pisze:Nikt mnie nie dostrzegł, zatem ponowię pytanko: Ile przejeżdżacie na klockach przód? i tył?
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
jak kupiłem moto to miałem nissiny, nie wiem które dokładnie być może HH bo resztki wyrzuciłem, pozniej zamontowałem EBC HH sinter złote, różnica jest spora, na korzyść nissinów oczywiście, początkowo wydawało mi się że klocki cały czas jeszcze się docierają, tak sie pocieszałem itp, nic z tych rzeczy . Niby EBC HH dają rade, koło sie blokuje jak dobrze przycisnąć itd. ale jak przypomne sobie jak hamowały nissiny to wiem jedno, na pewno nie kupie wiecej żadnego ścierwa spod znaku EBC, są tańsze to fakt ale wolał bym dopłacić do nissinów, z tego co wiem uzytkownicy sintermetalowych ferrodo mają takie same odczucia po przesiadce z nissinów. Co do zużycia to EBC HH sa tak na oko w połowie po 6-7 tyś km, przynajmniej u mnie. Następne na pewno będą nissiny, dodatkowo spodziewam się mniejszego zużycia klocków w przypadku nissinów, zużycia tarcz przy EBC HH nie zauwazyłem po tych paru tysiach.
[ Dodano: 2007-01-04, 10:29 ]
z tym ścierwem w odniesieniu do EBC HH troche mnie poniosło poprostu doszedłem do wniosku że warto dopłacić te 50 czy 60 zł do porządnych klocków.
[ Dodano: 2007-01-04, 10:29 ]
z tym ścierwem w odniesieniu do EBC HH troche mnie poniosło poprostu doszedłem do wniosku że warto dopłacić te 50 czy 60 zł do porządnych klocków.
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Hehehe, ja widze, ze co osoba to inna opinia, przed chwilą hendrix chwalił Ferrodo, któe ja uważam za szajs . Co więcej Yacowi zamonotwałem złote Nissiny i po kilku dniach jazdy stwierdził, że nie ma rewelacji jakiej sie spodziwał. Nie zresztą sam napisze co sądzi. Ja swoich typów nie zmieniam.
Pawel
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...