Klucz do świec

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
VIT66
bywalec
bywalec

Klucz do świec

Post autor: VIT66 » ndz 26 lut 2006, 14:22

Hejka. mam pytanko, jako ?e moja VFR RC24 stoi juz ponad miesi?c bez odpalania, podejrzewam, ?e b?dzie z tym problem, kt?ry mam nadzieje rozwi??e przeczyszczenie ?wiec ( a mo?e jeszcze jakies kruczki, czy rady ? ) Jako ?e nie mam oryginalnych narz?dzi pytam jakim kluczem odkreca? ?wiece i na ile skomplikowane jest doj?cie do tylnych ?wiec. Tak jako? si? z?o?y?o ?e w Polsce nie grzeba?em w moto a teraz na obczy?nie cz?owiek zmuszony :-) Dzieki za odpowied? i Pozdrawiam, ?ycz?c jak najszybszej wiosny bo tu lata? mo?na na okr?g?o, jak kto? lubi w temp 5.
Ostatnio zmieniony śr 26 lip 2006, 23:58 przez VIT66, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vlaad
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Vlaad » ndz 26 lut 2006, 16:17

Nie mam dla ciebie dobrych wiadomo?ci VIT. Dost?p do ?wiec jest po zdj?ciu:
-siod?a
-zbiornika paliwa
-ch?odnicy cieczy
Jaki klucz do ?wiec? O ile pami?? mnie nie zawodzi to b?dzie 18. Mo?na zapewne pr?bowa? jakim? ?ama?cem dosta? si? do ?wiec bez demonta?u w/w, ale to ju? robota dla Davida Coperfielda :mrgreen: .

UxY
Administrator
Administrator
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: UxY » ndz 26 lut 2006, 20:45

ok??dnie tak jak m?wi Vlaad. do jak zdejmiesz plastiki to do przednich cylindr?w dostaniesz sie po odkr?ceniu ch?odnicy (szybko idzie w sumie :P) a do tylnich po zdj?ciu boczk?w, baku i kanapy :) Ja odkr?ca?em ?wieczki kluczem nasadkowym z przed?u?k? na kluczu typu "grzechotka" :P (chba tak to sie nazywa nie? :P) I idzie :) tylko z wyczuciem dokr?caj :)

Awatar użytkownika
kris
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kris » ndz 26 lut 2006, 20:48

Ale klucz to chyba 16co? mi si? wydaje?

VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » pn 27 lut 2006, 13:07

Dzi?ki za odpowied? :-) Mysle ze nawet dostep do tylnych ?wiec nie bedzie specjalnie trudny(no moze nie tak prosty jak w puszce ale i tak wole moto hehe) tylko wlasnie chodzi o rozmiar klucza, i czy standardowy nasadkowy wystarczy. Nie wiem czemu zawsze z VFR-ami taki problem z rozruchem po dlu?szej przerwie,no mo?e to nie tylko te typy tak maj?. Szybkiego rozpocz?cia sezonu ?ycze i uwa?ajcie na siebie. Pozdr?wka

UxY
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: UxY » pn 27 lut 2006, 14:16

Ty we? mnie nie denerwuj :P ja jak sie uda wyzdrowie? to odpalam sprzeta w czwartek ;] a stoi juz kilka dobrych miech?w bo grzeba?em przy nim troche :]

VIT66
bywalec
bywalec

Post autor: VIT66 » pn 27 lut 2006, 16:13

Ja niestety od 5 tyg siedz? z noga w gipsie i ju? te? mam do?? tego lenistwa, pogoda taka ?e na si?e mo?na po?miga?, zreszt? pracuje tu jako kurier wi?c bez wzgl?du na pogode musze je?dzic :). Moto ani drgnie p?ki co,trza pod?adowa? akku i wtedy si? zobaczy, mam nadzieje ?e w najgorszym wypadku, wystarczy przeczy?ci? ?wiece. Pozdr?wka

Awatar użytkownika
sebavfr
teksciarz
teksciarz

Post autor: sebavfr » pn 27 lut 2006, 18:35

Witam do tej pory mia?em VFR i nigdy nie mia?em problemu z odpaleniem sprz?ta, z regu?y pali? za drugim naci?ni?ciem startera.

Seba.
Lepsza od rowera jest tylko VFRra.

VFR 800. 2001.

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » pn 27 lut 2006, 23:29

powinna zapalic bez problemu, jak sta?a chwile to najwy?ej mozna ja popchac troche na 3ce np. co by zassala paliwa. nie bedziesz marnowal pradu wtedy na mielenie w celu zassania tego paliwa jak masz aku s?aby, tylko to w jedna osobe cie?ko raczej. a jak masz aku na?adowany to powinna prychac bez problemu za drugim czy trzecim razem, moj? sam na pych odpalam praktycznie bez pradu przy -10 stopniach i jak tylko poczuje paliwo to prycha jak mlody zrebak.

UxY
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: UxY » pn 27 lut 2006, 23:35

akurat akumulator mam wporzo ;] pozatym paliwa i tak powinna zassa? bo VFR ma pompke paliwa nie? ;] Czyli tak czy inaczej przy kr?ceniu paliwo idzie?

Pozdro \\//

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » wt 28 lut 2006, 00:31

nie no idzie jak kreci wiadomo, tylko jak aku masz s?aby to moze sie rozladowac zanim przez te rurki sie zassa paliwo. chyba ?e jest jaka? pompka reczna :wink: ja takiej nie znalazlem u siebie.

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » wt 28 lut 2006, 18:34

shoovfr750: czego? nie qmam - VFR ma elektryczn? pomp? paliwa sterowan? z modu?u zap?onowego (?ci?lej od jednej z cewek zap?onowych) wi?c jak Ty chcesz zassa? paliwo przy zgaszonym silniku? Kr?cenie silnikiem "na pych" nie spowoduje zadzia?ania modu?u i jest imho bezcelowe. Je?li ju? to mo?na po zimie spr?bowa? zla? stare paliwo z ga?nik?w (o ile tam jest), odkr?ci? kranik na "RES" i poczeka? kilkana?cie minut. Samo sp?ynie...
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » ndz 05 mar 2006, 13:03

Yaco pisze:shoovfr750: VFR ma elektryczn? pomp? paliwa sterowan? z modu?u zap?onowego (?ci?lej od jednej z cewek zap?onowych)
no to widzisz to nawet nie wiedzia?em :wink: wszystkie roczniki maja elektryczn? pomp? ?

UxY
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: UxY » ndz 05 mar 2006, 14:48

ja mam rocznik 86 ;] i mam tak?e ty masz te? napewno :)

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » pt 18 maja 2007, 22:13

Odgrzeje stare kluchy, jaki jest potrzebny klucz do świec do rc36I ?
który z tych bedzie pasowal:
http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.ph ... &nr_tab=14

klucz do świec, długi 18 MM ?

to jedno pytanie..
dwa to czy gdzieś można dostać świece denso do VFR rc 36I?
trzy.. z jaką siła dokręcacie świece, jak dokrecicie do pierwszego oporu to ile jeszcze obracacie klucz ?

ODPOWIEDZ