Gdzie warto zatrzymać się na jedzenie
- Janusz B.
- klepacz 
- Imię: Dżony
Gdzie warto zatrzymać się na jedzenie
Strzała Ślicznotki i Twardziele!
Zróbmy mapę Polski z dobrymi gastropunktami. Miejscami, gdzie można smacznie, a może i niedrogo zjeść.
Proszę o zamieszczanie postów zawierających informacje o:
1. nazwie miejsca,
2. jego lokalizacji - najlepiej z mapką,
3. rodzaju kuchni, którą tam podają,
4. orientacyjnych cenach - od ilu można tam zjeść.
To ja zacznę:
A-6 225 km, woj. Pomorskie, Domaradz - między Słupskiem a Lęborkiem, dużo bliżej Słupska, Bar Car - gul
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 570801&z=9
Jak na razie z zewnątrz miejsce wygląda odpychająco - różowy betonowy klocek, ale gdy wchodzisz, wszystko się zmienia...
Rewelacyjne żarcie, miła obsługa - knajpkę prowadzi babeczka, która otworzyła ją - jak powiedziała - bo lubi gotować.
UWAGA - wszystko gotuje SAMA, żadnego odgrzewania w mikrofali.
Jedliśmy z Arczim i Skandalem flaki, pierogi, placki ziemniaczane z sosem gulaszowym i coś jeszcze - rewelacja, ceny przystępne - za 15 zł najesz się do syta.
Ogromnym plusem jest to, że o dowolnej porze dnia i nocy można zadzwonić, zapowiedzieć się, że będzie tyle i tyle osób i zamówić konkretne jedzenie.
Tel. 501 405 010, babeczka nazywa się Jola, oprócz tel. ma u siebie CB, przez które również można złożyć zamówienie.
P O L E C A M!!! [/b]

Zróbmy mapę Polski z dobrymi gastropunktami. Miejscami, gdzie można smacznie, a może i niedrogo zjeść.
Proszę o zamieszczanie postów zawierających informacje o:
1. nazwie miejsca,
2. jego lokalizacji - najlepiej z mapką,
3. rodzaju kuchni, którą tam podają,
4. orientacyjnych cenach - od ilu można tam zjeść.
To ja zacznę:
A-6 225 km, woj. Pomorskie, Domaradz - między Słupskiem a Lęborkiem, dużo bliżej Słupska, Bar Car - gul
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 570801&z=9
Jak na razie z zewnątrz miejsce wygląda odpychająco - różowy betonowy klocek, ale gdy wchodzisz, wszystko się zmienia...
Rewelacyjne żarcie, miła obsługa - knajpkę prowadzi babeczka, która otworzyła ją - jak powiedziała - bo lubi gotować.
UWAGA - wszystko gotuje SAMA, żadnego odgrzewania w mikrofali.
Jedliśmy z Arczim i Skandalem flaki, pierogi, placki ziemniaczane z sosem gulaszowym i coś jeszcze - rewelacja, ceny przystępne - za 15 zł najesz się do syta.
Ogromnym plusem jest to, że o dowolnej porze dnia i nocy można zadzwonić, zapowiedzieć się, że będzie tyle i tyle osób i zamówić konkretne jedzenie.
Tel. 501 405 010, babeczka nazywa się Jola, oprócz tel. ma u siebie CB, przez które również można złożyć zamówienie.
P O L E C A M!!! [/b]
					Ostatnio zmieniony wt 16 cze 2009, 09:30 przez Janusz B., łącznie zmieniany 3 razy.

- Bohun
- klepacz 
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
za Lublinem w kierunku Wa-wy  , karczma Bida
http://www.karczmabida.lublin.pl/
rewelacja za kilka zl mozna sie najesc porzadnie i jedzonko pierwsza klasa jak dla mnie
  za kilka zl mozna sie najesc porzadnie i jedzonko pierwsza klasa jak dla mnie  

http://www.karczmabida.lublin.pl/
rewelacja
- 
				zuzia tajger
- klepacz 
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Bida jest zajebiascza !!  Ale ludzi tam duzo strasznie.
 Ale ludzi tam duzo strasznie.
na 7-mce polecam jakies 11 km przed olsztynkiem (na gdansk) Tokaj.
Wegierski placek mmrrrrrrrrrrrr.
10-tka oczywiscie obwodnica torunia.
Stoi tam chatka, wokolo pelno Ciezarowek. Jedzenie super, babka tez sama tam gotuje, nic nei odgrzewa. Ceny minimalne.

Ale ludzi tam duzo strasznie.
 Ale ludzi tam duzo strasznie.na 7-mce polecam jakies 11 km przed olsztynkiem (na gdansk) Tokaj.
Wegierski placek mmrrrrrrrrrrrr.
10-tka oczywiscie obwodnica torunia.
Stoi tam chatka, wokolo pelno Ciezarowek. Jedzenie super, babka tez sama tam gotuje, nic nei odgrzewa. Ceny minimalne.
...
						- Yaco
- klepacz 
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Zajazd Górski - Polichno na katowickiej w kierunku Piotrkowa przed samym prawie Piotrkowem. Po prawej stronie wielka drewniana stodoła w stylu góralskim (chyba) - niejedna zresztą. Nie sposób przeoczyć. Kiedyś było lepiej, ale nadal jest warta polecenia.
A Tokaj przed Olsztynkiem - Placek Węgierski wymiata...
PS. A swoją drogą to będąc w okolicach Wisły zawsze wpadam do tejże w celu skonsumowania Kwaśnicy Zabielanej w Restauracji Klub Olimpijczyka. Nigdzie indziej czegoś takiego nie znalazłem.

A Tokaj przed Olsztynkiem - Placek Węgierski wymiata...

PS. A swoją drogą to będąc w okolicach Wisły zawsze wpadam do tejże w celu skonsumowania Kwaśnicy Zabielanej w Restauracji Klub Olimpijczyka. Nigdzie indziej czegoś takiego nie znalazłem.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
						Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- 
				jankovich
- teksciarz 
Trasa numer (61) na Augustów....a tu dobry przystanek jak ktoś leci na Litwę....
Pomiędzy miejscowością Rajgród, a Bargłów Kościelny... Miejscowość Barszcze....tam przy trasie jest tylko jeden zajazd.....ZAŚCIANEK...
http://www.zajazdzascianek.pl/kontakt.html
Jedzenie tanie i dobre (nie z mikrofali)....
Dodatkowo Konie, Quady...
Naprawdę fajne miejsce....

Pomiędzy miejscowością Rajgród, a Bargłów Kościelny... Miejscowość Barszcze....tam przy trasie jest tylko jeden zajazd.....ZAŚCIANEK...
http://www.zajazdzascianek.pl/kontakt.html
Jedzenie tanie i dobre (nie z mikrofali)....
Dodatkowo Konie, Quady...
Naprawdę fajne miejsce....
- Bohun
- klepacz 
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
okolice Tarnowa na trasie Rzeszow - Krakow ,  restauracja TAURUS ,  najlepsze golonki w powiecie   szybko tanio i solidnie
   szybko tanio i solidnie   polecam
   polecam
i nie tylko golonki, naprawde dobre dania serwują

szybko tanio i solidnie
   szybko tanio i solidnie   polecam
   polecami nie tylko golonki, naprawde dobre dania serwują

Ostatnio zmieniony wt 16 cze 2009, 11:58 przez Bohun, łącznie zmieniany 1 raz.

- Janusz B.
- klepacz 
- Imię: Dżony
Naniosłem to na mapę, tyle że z trasami - inaczej nie umiem. Niech ktoś mądrzejszy mnie poprawi i zrobi z tego same punkty:
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 917969&z=6

http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 917969&z=6
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
						Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
- Żeton
- klepacz 
- Imię: Artur
- Kontakt:
miejscowość Walichnowy trasa nr * Warszawa Wrocław po prawej stronie jak się jedzie do Wrocka cała z drewna bardzo dobre jedzenie dużo ludzi  

miejscowość Czechy lub Grabowiec trasa nr 14 od Sieradza do Zduńskiej Woli po lewej stronie karczma się nazywa We młynie a obok Scarabeusz bardzo dobre jedzonko

miejscowość Czechy lub Grabowiec trasa nr 14 od Sieradza do Zduńskiej Woli po lewej stronie karczma się nazywa We młynie a obok Scarabeusz bardzo dobre jedzonko

Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele.  "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE
						- Hefajstos
- klepacz 
- Imię: Maciej
3 km od Pniew w kierunku Świecka po prawej stronie Wigwam (Bar Jan) serwują największe schabowe jakie widziałem! Są tak duże, że surówki należy szukać pod schabowym(talerz jest duży). Za 14 zł jest schabowy z zestawem surówek (w tym przypadku frytki są zbędne), jak ktoś nie da rady zjeść za 50 gr są pojemniki na wynos.
Oprócz schabowego w ofercie są inne dania, również w dużej ilości.
Acha oczekując na posiłek można skonsumować chleba ze smalcem (gratis)

- Argail
- pisarz 
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Hefajstos nie żartuje - byłem, dostałem kotleta wielkości talerza - zjadłem pół i poprosiłem na wynos odrobinę zdębiałem jak to zobaczyłem...Hefajstos pisze:3 km od Pniew w kierunku Świecka po prawej stronie Wigwam (Bar Jan) serwują największe schabowe jakie widziałem! Są tak duże, że surówki należy szukać pod schabowym(talerz jest duży). Za 14 zł jest schabowy z zestawem surówek (w tym przypadku frytki są zbędne), jak ktoś nie da rady zjeść za 50 gr są pojemniki na wynos.
rejoice o young man in thy youth
						- dragoo
- klepacz 
- Imię: Jarek
Ciekawe z jakiego psa ten smalec ...Hefajstos pisze:(...)

Ale schabowy brzmi obiecująco.
Gdyby ktoś leciał z Poznania przez Jarocin do Kalisza to w Kotlinie jest ogromny zajazd w duzej drewnianej chacie gdzie podają podobnej wielkości schabowe o jakich piszecie

Także polecam ponieważ również niedrogo...
 Także polecam ponieważ również niedrogo...