1/4 mili w BORSKU !!!!! 2009-07-19

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

1/4 mili w BORSKU !!!!! 2009-07-19

Post autor: KolczyK » czw 18 cze 2009, 14:46

kto ma ochotę ????

może by zrobić czasówki VFR-OC ???? każdy będzie miał swoje dane, zliczyć i wręczyć puchar :-) za najszybszy przejazd :-)?
gdzieś na zlocie :biggrin
Ja będę w pracy, ale postaram się by raczej nie być w pracy :biggrin
---------------------------------------------------------------------------------
Najszybsze samochody i motocykle w Polsce!
Gecko Cup - Runda 2
19 lipca 2009 - Borsk

PLAN IMPREZY

07:00 - otwarcie bram wjazdowych
07:00 - 10:00 - badania kontrolne pojazdów na 1/4 mili i do Corners Cup
08:00 - 13:00 - eliminacje wszystkich klas motocyklowych i samochodowych (dowolna ilość przejazdów kierowców w ciągu 5 godzin - wiążący będzie najlepszy uzyskany czas ET+RT)
13:00 - 18:00 - finały wszystkich klas motocyklowych i samochodowych
19:00 - rozdanie nagród pieniężnych

Dobrowolny pobór krwi od uczestników imprezy odbędzie się w godzinach 12:00 - 16:00 - poboru dokona Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Gdańsku. Gorąco zachęcamy do oddania krwi, która uratuje życie innym osobom!

INFORMACJA DLA ZAWODNIKÓW CORNERS CUP

- samochody muszą być zarejestrowane, posiadać ważny dowód rejestracyjny, badanie techniczne oraz OC
- kierowcy startują w kasku
- opony typu slick są dozwolone
- wszystkie szczegóły precyzuje Regulamin Corners Cup (pobierz plik PDF z regulaminem)
- najlepszy kierowca otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 500 PLN
- rejestracja zawodników jest niezależna od 1/4 mili i odbywa się poprzez formularz rejestracji na Corners Cup
- Corners Cup organizujemy we współpracy z klubem Street Riders Trójmiasto

WYBORY MISS ZLOTU I AUTA ZLOTU

Rozpoczęliśmy już przyjmowanie zgłoszeń do konkursów na Miss Zlotu i Auto Zlotu - wszystkich zainteresowanych prosimy o zapoznanie się z krótką instrukcją na naszym forum. Zgłoszenia będą oczywiście również przyjmowane bezpośrednio na lotnisku w Borsku, w dniu imprezy. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody rzeczowe oraz pieniężne - 500 PLN dla Miss Zlotu i 500 PLN dla właściciela Auta Zlotu!

NAGRODY PIENIĘŻNE

Na zawodach organizowanych przez SSS obowiązują następujące nagrody pieniężne w każdej z klas motocyklowych Moto oraz samochodowych Drag i Street (w sumie 16 klas startowych):

a) 500 PLN za pierwsze miejsce jeżeli w klasie wystartuje minimum 3 zawodników
b) 600 PLN za pierwsze miejsce, 300 PLN za drugie miejsce, 200 PLN za trzecie miejsce jeżeli w klasie wystartuje minimum 12 zawodników
c) 1.000 PLN za pierwsze miejsce, 300 PLN za drugie miejsce, 200 PLN za trzecie miejsce jeżeli w klasie wystartuje minimum 24 zawodników
d) 1.000 USD - dodatkowa nagroda specjalna za przejazd motocykla lub samochodu w czasie poniżej 9 sekund ET.

Pula nagród to minimum 8.000 PLN a maksymalnie 24.000 PLN + nagrody specjalne. Wyżej wymienione nagrody pieniężne mogą ulec proporcjonalnemu podwyższeniu jeżeli przychody z imprezy będą większe niż koszty. W dniu imprezy organizator ma prawo do zmniejszenia minimalnej liczby zawodników uprawniającej do odebrania nagród pieniężnych z 6/12/24 na np. 4/8/16 przy zachowaniu tej samej wartości nagród. Organizator ma prawo przyznać inne nagrody specjalne za szczególne osiągnięcia na imprezie. Nagrody pieniężne nie mogą być przyznane startującym osobom, które są lub były członkami władz SSS.

Nagrody nieodebrane w dniu imprezy przepadają, dlatego prosimy nagrodzonych zawodników, aby pozostali do jej końca.

BILET WSTĘPU

- bilet jednorazowego wstępu na miejscu w dniu imprezy: 30 PLN
- dzieci do lat 12: wstęp darmowy
- osoby poruszające się na wózkach inwalidzkich: wstęp darmowy

Wszystkim widzom zapewniamy darmowy parking - nie ma opłaty za parkujący samochód, płaci się jedynie za wstęp od osoby.

Tradycyjnie już, podczas zawodów odbędą się licytacje przejazdów najszybszymi samochodami, z których cały dochód zostanie przeznaczony na cele charytatywne. Wesprzemy w ten sposób osoby dotknięte nowotworami złośliwymi składników krwi.

AKREDYTACJE DZIENNIKARSKIE

Dziennikarzy chcących ubiegać się o akredytację zapraszamy do wypełnienia formularza akredytacyjnego.

REJESTRACJA UCZESTNIKÓW

- opłata startowa na 1/4 mili: 60 PLN za każdy pojazd
- opłata startowa na Corners Cup: 60 PLN za każdy pojazd

UWAGA - jeżeli zdecydujesz się jednocześnie wystartować w obu powyższych konkurencjach, to Twój łączny koszt wyniesie tylko 100 PLN, a nie 120 PLN!

Zgłoszenia na 1/4 mili można dokonać wyłącznie w Panelu Uczestnika. Wszystkie konta z obecnego oraz ubiegłego sezonu są aktualne. Dokonaliśmy również przeklasyfikowania samochodów i motocykli na nowy podział klas, aby maksymalnie ułatwić rejestrację - wystarczy się zalogować i użyć przycisku zgłoszenia. Przycisk będzie aktywny do piątku 17 lipca 2009, do godziny 12:00. Po tym terminie dokonanie zgłoszenia nie będzie możliwe.

Zgłoszenia na Corners Cup są niezależne od 1/4 mili i odbywają się poprzez formularz rejestracji na Corners Cup. Obowiązują takie same terminy ostatecznych rejestracji i wpłat jak w przypadku 1/4 mili.

Opłatę startową należy uiścić przelewem, po dokonaniu zgłoszenia na imprezę. Zaksięgowanie wpłaty na naszym koncie oznacza wpisanie na listę startową. Zaksięgowanie wpłaty (wpłynięcie przelewu na nasze konto) musi nastąpić do piątku 17 lipca 2009, do godziny 23:59. Osoby startujące nie płacą dodatkowo za wstęp na teren imprezy. Niewykorzystana opłata startowa przepada - nie ma możliwości zaksięgowania jej na poczet innej imprezy.

Osoby nieposiadające konta w Panelu Uczestnika zapraszamy do jego założenia za pomocą formularza rejestracji.

Zawodnicy mogą tworzyć zespoły, dla których zbierają punkty podczas imprez cyklu Gecko Cup. Zgłoszenia teamu dokonuje się raz na cały sezon, za pomocą poniższych formularzy:

- formularz rejestracji teamu samochodowego
- formularz rejestracji teamu motocyklowego

REGULAMIN IMPREZY

Każdy uczestnik imprezy (zarówno widz, jak i zawodnik) jest zobowiązany do przestrzegania Regulaminu Imprezy (pobierz plik PDF z regulaminem). Zawodnicy biorą udział w imprezie rozgrywanej według Regulaminu Gecko Cup 2009 (pobierz plik PDF z regulaminem) oraz/lub Regulaminu Corners Cup (pobierz plik PDF z regulaminem).

WYSTAWCY

Informujemy, że jest jeszcze możliwość wykupienia miejca na terenie imprezy pod stoisko wystawiennicze. Zainteresowane firmy prosimy o kontakt pod adresem biuro@sss.org.pl.
Ostatnio zmieniony czw 18 cze 2009, 14:54 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Ściganie w Borsku

Post autor: Art » czw 16 lip 2009, 07:56

jedziemy?
http://sss.org.pl/
http://sss.org.pl/event.php?view=190709
w niedzielę rano bedę śmigał ok 10
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » czw 16 lip 2009, 18:28

ja prawdopodobnie bede z szefem golfem vr6 turbo.Szykuje sie niezła wyprawa
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » czw 16 lip 2009, 19:08

Gacol pisze:ja prawdopodobnie bede z szefem golfem vr6 turbo.Szykuje sie niezła wyprawa
No to chyba zmotywowałeś mnie, żeby się tam wybrać :)

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » pt 17 lip 2009, 20:21

haluuuuuu :)
pogoda zaczyna się robic coraz lepsza. Nawet można już rozważać opcję jazdy na 2 kołach.
jedzie ktoś z 3-city?
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 17 lip 2009, 21:24

Art pisze:jedzie ktoś z 3-city?
Jeżeli nie będzie padało ( a niestety takie są prognozy :() To pewnie bym śmignęła ;)

Umawiamy się jakoś :?: :?:

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » sob 18 lip 2009, 11:14

i ile chetnych vikingów na borsk, bo ja mam ochote wpasc :)
...

Awatar użytkownika
Struś
pisarz
pisarz
Imię: Sławek

Post autor: Struś » sob 18 lip 2009, 13:47

zuzia tajger pisze:i ile chetnych vikingów na borsk, bo ja mam ochote wpasc :)
Idziesz w ilość czy w jakość ;)

No ja jadę i jak to Viking zawsze jestem chętny :). Pewnie będę na moto, no chyba że lunie to puszkami dotrzemy.
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...

slawas
pisarz
pisarz
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: slawas » sob 18 lip 2009, 16:40

Ja mam rzut beretem więc będę ale ok 13 - 14.
Sławas

mihu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mihu » sob 18 lip 2009, 18:21

Jeżeli tylko pogoda dopisze to chętnie śmignę.

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » sob 18 lip 2009, 22:06

Ja z klepakiem podlece puszką :) Struś na jakoś, ale każdy z was w każdej ilości to jeszcze większa jakość i jeszcze wieksza radość :)
...

Awatar użytkownika
Klepak23
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: Klepak23 » sob 18 lip 2009, 23:40

Po dzisiejszym przegrzewaniu Vitka potwierdzam że jutro dla bezpieczeństwa meldujemy się z Zuzią w Borsku puszką niestety ale będziemy na bank :)
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » ndz 19 lip 2009, 02:30

Trzeba Ci ducati klupić :)
...

Awatar użytkownika
mrf
Łopata