Bezpieczeństwo motocyklistów - ankieta

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
mikiet
bywalec
bywalec
Imię: Michał
Kontakt:

Bezpieczeństwo motocyklistów - ankieta

Post autor: mikiet » ndz 21 cze 2009, 21:27

Od kolegi z innego forum. Myślę, że wysłanie ankiety wyjdzie nam na dobre.
Dzięki i pozdrawiam
Maszyna:) pisze:Cześć

Zwracam się do was z wielką prośbą. Prośbą o pomoc w przeprowadzeniu badań, dotyczących bezpieczeństwa i postaw motocyklistów w ruchu drogowym.

Rzadko w naszym kraju przeprowadza się takie badania, a biorąc pod uwagę ciągle wzrastającą ilość motocyklistów należałoby w końcu zająć się także tą grupą uczestników ruchu drogowego.

W mojej pracy badawczej zajmuję się problematyką związaną z wypadkami drogowymi. I chciałbym przeprowadzić również badania dotyczące motocyklistów.

Stąd moja prośba do was wszystkich. Prośba o chwilę waszego wolnego czasu, o Waszą wiedzę i doświadczenia.

Ta chwila czasu będzie potrzebna na wypełnienie ankiety, którą dostaniecie po wysłaniu maila na adres moto.ankieta@gmail.com. W tytule proszę o wpisanie "moto ankieta". Po wysłaniu maila na ten adres dostaniecie maila zwrotnego z ankietą.

Jeśli znajdziecie chwilę czasu zeby ją wypełnić odsyłajcie ją wypełnioną na adres: moto.ankieta@gmail.com. W tytule wiadomości napiszcie "gotowa ankieta".

Chciałbym aby moje badania nie ograniczyły się tylko do wąskiej grupy osób i w związku z tym proszę was o, w miarę możliwości, rozsyłanie tej ankiety do znajomych śmigających na dwóch kółkach. Również mile widziane będzie jeśli wkleicie linka do tego tematu na innych forach dyskusyjnych albo skopiujecie cały ten temat i tam wlepicie, bo tutaj żeby wejść trzeba być zalogowanym to może być kłopot.
Sam nie jestem w stanie dotrzeć do wszystkich i dlatego proszę was o pomoc.

Może dzięki tym badaniom uda się dokładniej przyjrzeć zjawisku wypadków drogowych z udziałem motocyklistów, a jak już będzie zebrana wiedza, to tylko krok aby dobrze z niej skorzystać i skutecznie przeciwdziałać temu zjawisku.

Jeśli jest taka możliwość proszę również adminów o podwieszenie tego tematu, żeby nie zginął gdzieś w natłoku innych.

Dzięki za współpracę i pomoc.
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » wt 23 cze 2009, 20:15

Napisz jeszcze proszę skąd to masz, kto, w jakim celu przeprowadza tą ankietę, i jakie pytanie tam są. Chętnie wypełnię, ale nie chciałbym potem być zasypywany spamem, albo żeby mój adres mail, czy też dane, które ewentualnie zamieszczę w tej ankiecie, wędrowały gdzieś dalej, albo działo się z nimi - nie wiem co.
Pozdrawiam, hej.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » śr 24 cze 2009, 10:12

Wysyłanie emaila po to by dostać ankietę to coś nie tak. Ankieta to powinien być kwestionariusz na stronie a link do niej opublikowany gdzieć na przykład u nas w poście.
To trochę pachnie przechwytywaniem emaili na potrzeby spamu.
Nie piszę tego w negatywnym nastawieniu ale się jeszcze nie spotkałem z takim sposobem publikacji ankiety.
Groszek dobrze pisze: skąd, kto, w jakim celu,
Przydało by się kilka informacji o osobie lub firmie która będzie zbierać dane osobowe.

Awatar użytkownika
Mr.Exclusive
pisarz
pisarz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Mr.Exclusive » czw 25 cze 2009, 16:47

Może koleś nie zna się na internecie htmlu php i tak dalej i nie wie jak zamieścić taką ankietę w necie. Tak czy siak jeśli chcecie wypełnić bo to fajna inicjatywa czy zżera was ciekawość to zróbcie sobie fałszywego maila tylko dla tej ankiety i już :)
pozdrawiam
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
The most important thing is to be loyal~~

Awatar użytkownika
mikiet
bywalec
bywalec
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mikiet » czw 25 cze 2009, 19:57

siema, sorry, że troszkę wprowadziłem Was w błąd, bo post już jest nieaktualny.
Przeprowadzał to kolega, który posiada ośrodek szkolenia kierowców.
Nie była to podstawa do rozsyłania spamu; mejlem dostawało się ankietę w wordzie.
W każdym razie dane już kolega zebrał, ma już wyniki.
Pozdrawiam i sorry za wprowadzenie w błąd.

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » czw 25 cze 2009, 20:06

To przedstaw prosze wyniki tej ankiety, bo też jestem ciekaw, a może nie tylko ja.
:)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » pt 26 cze 2009, 12:05

leee... a ja wyslalem i chcialem wypelnic. 3 dni czekalem i dupa....

Podaj chociaz te wyniki :)

ODPOWIEDZ