Piszesz ze prawko masz ale maszyny już nie bo ją wczoraj przegrałeś walkowerem z Benitto. Pytanie kiedy przekazanie kluczyków
jakie konsekwencje bez prawka na kat. A
-
cooba1
- teksciarz

- Imię: Kuba
No to kilka suchych faktow:
Kontrola w ostatnia niedziele - rutynowe zatrzymanie na drodze osiedlowej
Prowadzenie pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii art 94 par 1 Kodeksu wykroczen w zwiazku z art 87 ust 1 Prawa o ruchu drogowym
Mandat karny 300 PLN - zgodnie z taryfikatorem.
I teraz najwazniejsze
W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
Reasumujac, ciesze sie ze skonczylem kurs i posiadam stosowne zaswiadczenie
Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin
Pozdrawiam
Kuba
Kontrola w ostatnia niedziele - rutynowe zatrzymanie na drodze osiedlowej
Prowadzenie pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii art 94 par 1 Kodeksu wykroczen w zwiazku z art 87 ust 1 Prawa o ruchu drogowym
Mandat karny 300 PLN - zgodnie z taryfikatorem.
I teraz najwazniejsze
W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
Reasumujac, ciesze sie ze skonczylem kurs i posiadam stosowne zaswiadczenie
Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin
Pozdrawiam
Kuba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!
- binio
- klepacz

- Imię: Łukasz
jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic 
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
-
cooba1
- teksciarz

Napisales to bo sprawdzales w przepisach czy tak Ci sie zdaje???binio pisze:jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic
W trakcie kontroli nie bylo nawet mowy o skierowaniu wniosku. W moim poscie opisalem stan prawny w zakresie konsekwencji prowadzenia pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!
- binio
- klepacz

- Imię: Łukasz
Na tej podstawie napisalem to co napisalemcooba1 pisze:W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
A moja wiedza opiera sie na kodeksie, ktory studiowalem z racji, ze sam jakis czas jezdzilem bez prawka oraz na informacjach od policjanta z drogowki, ktorego sie tez dopytywalem o to samo
-
cooba1
- teksciarz

Wniosek o ukaranie może złożyć do sądu organ uprawniony do występowania w charakterze oskarżyciela publicznego w danej sprawie (Policja, Inspektor pracy w sprawach o wykroczenia przeciwko prawom pracownika, organ administracji rządowej lub samorządowej, straż miejska albo inna organizacja, której Rada Ministrów nadała rozporządzeniem takie uprawnienie), a także pokrzywdzony (gdy wykroczenie podlega ściganiu na żądanie pokrzywdzonego albo zachodzą okoliczności określone w art. 27§2 Kpow (oskarżyciel posiłkowy).
Pozdrawiam
Kuba
Pozdrawiam
Kuba
- slimak
- klepacz

- Imię: Marcin
panowie jestem w trakcie robienia prawka na A a mam kat B,C+E pytałem kolesia z policji za brak kategorii jest 300 mandatu i policjant nie może pozwolić byś dalej jechał czyli albo dobry koleś z kat odprowadza moto albo jest odstawiane na parking policyjny to wszystko.
Nie zmienia to faktu ,że kategorie należy mieć
Nie zmienia to faktu ,że kategorie należy mieć
- moskittiero
- teksciarz

- Imię: Marcin
- Kontakt:
-
cooba1
- teksciarz

http://www.policja.waw.pl/portal/pl/1/3 ... jazdy.html
A my oburzamy sie, ze drogowka jest cięta na motocyklistow...
A my oburzamy sie, ze drogowka jest cięta na motocyklistow...