Crashpady
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- Szozdul
- pisarz
- Imię: Maciek
A mocowanie jest dobre? Chodzi mi o miejsce mocowania do motocykla, bo tak sobie mysle ze jesli jest za krotki to zawsze mozna przedluzyc, dorobic z odpowiedniego materiału tulejke te 5 cm (np z ebonitu? albo moze z jakiegos metalu) i dać dłuższą śrube o twardosci takiej samej jak oryginalna sruba z zestawu?
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Orzyl, probowalismy w firmie Zipser dopasowac crash-pady od V-teca do mojej RC46. Pasowalyby, ale trzeba byloby troche zepsuc tzn. chlodnice, owiewki, przesunac jakos zbiorniczek plynu.orzyl pisze:a czy probowal ktoś od vteca zalozyc do rc46? powinny pasować....
Ja mysle, nad wykonaniem crash-padow we wlasnym zakresie.
Ktos pytal tutaj o material. Stunterzy czesto wykonuja je z ertalonu lub tarnamidu. To materialy cechujace sie stosunkowo duzym wspolczynnikiem tarcia i duza udarnascia. Takie crash-pady dorobilem u siebie w CBR. Motocykl kilka razy upadl i nic sie nie stalo. Podczas wypadku owiewki zostaly nietkniete.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
-
- bywalec
- Imię: Szymon
- Kontakt:
witam
ja do swojej zamontowalem crashpady wlasnej roboty z TARNAMITU. tak polecil mi slusarz. mowil ze bedzie to najlepszy material na to.material kosztowal mnie 38 zl ( zakupilem 30 cm tego o srednicy 60 mm w zwyklym sklepie " metalowym")
slusarz za wykonanie wzial 60 zl.
oczywiscie nie obeszlo sie bez wycinania w owiewkach i w zbiorniczku. ale ogolnie jestem zadowolony:)
jakby ktos potrzebowal jakichs wskazuwek to dajcie znac
pozdro
ja do swojej zamontowalem crashpady wlasnej roboty z TARNAMITU. tak polecil mi slusarz. mowil ze bedzie to najlepszy material na to.material kosztowal mnie 38 zl ( zakupilem 30 cm tego o srednicy 60 mm w zwyklym sklepie " metalowym")
oczywiscie nie obeszlo sie bez wycinania w owiewkach i w zbiorniczku. ale ogolnie jestem zadowolony:)
pozdro
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
zdecydowanie potrzeba zdjec krok po kroku co i jakwrona pisze:witam
pozdro

- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
orzyl pisze:potrzeba zdjęć
cofnijcie się do 2-giej strony tego tematukris2k pisze:zdecydowanie potrzeba zdjec krok po kroku co i jak

viewtopic.php?t=314&postdays=0&postorder=asc&start=15
Tam jest link do strony gdzie gość wstawił crashpady do RC46 + zdjęcia

miłej lektury
-
- bywalec
- Imię: Szymon
- Kontakt:
heh nie robilem niestety krok po kroku, ale robilem identycznie jak gosc na zdjeciach z linka. z reszta na podstawie tego to robilem
a jesli chodzi o same crash pady moge zalatwic takie jesli ktos nie ma ani slusarza ani sklepu w poblizu ktory ma TARNAMIT.
zdjecia jak wygladaja crashpady wysle nastepnym razem jak znajde troche czasu na zrobinie. rys techniczny moge zrobic z wymiarami dla slusarza jakby kto chcial
pozdrawiam
wro- na
a jesli chodzi o same crash pady moge zalatwic takie jesli ktos nie ma ani slusarza ani sklepu w poblizu ktory ma TARNAMIT.
zdjecia jak wygladaja crashpady wysle nastepnym razem jak znajde troche czasu na zrobinie. rys techniczny moge zrobic z wymiarami dla slusarza jakby kto chcial
pozdrawiam
wro- na
- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Co do tego materiału, to raczej chodzi o Tarnamid. Jest to nazwa handlowa Poliamidu 6, jednego z naszych producentów tworzyw sztucznych. Gdyby ktoś chciał chwilę poczytać o jego właściwościach to można tu http://www.azoty.tarnow.pl/pl/category/index/112.wrona pisze:witam
ja do swojej zamontowalem crashpady wlasnej roboty z TARNAMITU
Warto zwrócić uwagę, że jest kilka rodzajów Tarnamidu.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."