Wheelie

Jazda na gumie i inne Stoppie.
Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » ndz 31 maja 2009, 19:53

ile ? 400 ? ale chyba że na tylnych bo na siedzącą niech mi ktoś pokaże że jedzie sobie ... wtedy uwierze : >

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » wt 02 cze 2009, 21:15

Biały murzyn weejdz na Youtuba wpisz sobie Fabiq i pooglądaj a potem tłumacz co i jak gościowi który to naprawde portafi.Swoją droga fabik szacun za takie wygibasy.Ja Wam powiem dość dziwnie sie do tego biore.Kumple którzy krócej jeżdzą na moto jakoś sobie radza na gumie.(poczatkuja ale ze 100m juz przeleca)Ja jakos dostałem motywacje ko kumpla który mówi mi tak.Kazdy leworeczny ma jakis ukryty talent.weż stary poszukaj.I tak pasja łaczy się z checia nauczenia jazdy na kole.Problem przed próbami generalnymi jest taki9Co to jest jak postawisz i ci odetnie zapłon fajnie było by go podtrzynac typu postawiczałapac punkt w którym moto "samo" ma pozycje i smigac np z 60-80km/h)To chce opanowac choc boje duppy.Może jakieś wskazówki?Orzył fabik like Wy chyba dośc sobie rdzicie/radziliscie?Pomózcie cos

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 02 cze 2009, 21:22

Gacol. Postaram się jakiś filmik wyprodukować na dniach. Ciężko jest to opisać netem dokładnie, to trzeba zobaczyć, usłyszeć, być obok...
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz

Post autor: Gacol » wt 02 cze 2009, 21:26

u mnie jezdzą fazeranm głoównie na kole
szukałem szkółek jazdy np na Youtubie ale dupa z tego.VFR to znów ma swoje "życie" że tak nazwe prace silnika i skoro ma dobry dół to teoretycznie na koło powina szybciej isc i moznaby ja utrzymac.A w rzedzie znów jak on "zyje"powyzej 7tyś obr to wiadomo duzo w góre obrotów nie ma
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » wt 02 cze 2009, 21:42

heh Gacol sie nie denerwuj
popróbujesz to zobaczysz w czym rzecz

nawet Fabiq na siedząco nie widziałem żeby smigał
a na stojąco to jest łatwiej tylko trzeba mieć miejsce, którego nie mam na trening

a o siedzeniu i wejściu na jakieś 8000 obrotów i sobie jechaniu to niech sobie niestety ale i Fabiq pomarzy ... chyba że sie myle : >

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz

Post autor: Gacol » wt 02 cze 2009, 21:48

http://www.youtube.com/watch?v=5l6pszkbOwE to kumpel który właśnie tez duzo nie lata.A poza tym to ten fazer ma dużo gorsza jedynke jak w VFR.No myślałem na stojaka ale tez nie mam podnózków z tyłu.Zobaczy sie.(Na rowerze jedziłem róznie na stojaka to z 200m dało rady a na siedząco to troche wiecej... w sumie ile bylo sił.Taka mała anedotka)Takze ja mysle w weekend zacząć wiec czekam na wskazówki
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 02 cze 2009, 21:55

bialy-murzyn, nie rozumiem Twojego podejścia.... i szczerze mówiąc to przestaje mi się chcieć udzielać w tym temacie.....

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » wt 02 cze 2009, 22:00

to co ten Fazer na filmiku to nawet gorzej ode mnie no i siłowo widać że jest

natomiast jak chcesz się na prawde uczyć to:
1. musi być kawał miejsca
2. musi byc ktoś kto będzie stał i uczył Cię

inaczej będziesz się uczył tak jak ja, czyli żmudnie ale i tak się nauczysz prędzej czy później : >

tylko u mnie pękła mi czasza z lewej strony przy lampie, podobno od gumy wlasnie tak pęka

jak już tak chcecie to macie fajny filmik: TUTAJ
Ostatnio zmieniony wt 02 cze 2009, 22:09 przez bialy-murzyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz

Post autor: Gacol » wt 02 cze 2009, 22:09

bialy-murzyn, sorry za szczerość ale jakos tak odbieram Twojeposty w tym temacie dziwnie.widziałem jeden z Twoich filmików i jakos tez nie było rewelacji.

Krowa co duzo ryczy podobno mało mleka daje...zobaczymy
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 02 cze 2009, 22:09

gó*n* prawda. mnie nikt nie uczyl, i nic nie polamalem i nauczylem sie szybko. przestan Tworzyć reguły na swojej osobie, bo to juz irytujące jak to pozdjadałeś wszystkie rozumy.

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » wt 02 cze 2009, 22:12

żadne tam gówien prawda, tylko jak sie uczyc porządnie to na kawałku co najmniej 300m gdzie nie ma żadnego ruchu ani pieszych

inaczej wszystko dłuuugo trwa, a Orzyl niby potrafi na siedząco ale jakoś filmów nie widać .. albo mi się wydawało że to o tych 400 metrach pisał. .. nie wiem ... nie chce mi sie myslec

dopiero co zdałem to całe A : >

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 02 cze 2009, 22:19

ja nie pisalem o 400m. zacznij czytać ze zrozumieniem (też kto pisał). a na siedząco potrafie, żebyś się zdziwił to nawet z przepięciem biegu na gumie. nie mam potrzeby nagrywania filmow po to. zapytaj kolczyka co widział po CZD. dla mnie koniec dyskusji. moge udzielać porad, a nie przechwalać się i kreować teorie, które jednemu się sprawdzą, a innemu nie. Każdy jest inny. każdemu się maszyna troche inaczej pod dupą układa i robi tak jak umie i mu wygodnie.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » śr 03 cze 2009, 18:48

Tak czytam ten wątek już od dłuższego czasu i taka mnie refleksja nachodzi
bialy-murzyn, To ja już nie wiem. :???:
Czy wystęujesz w roli nauczyciela czy ucznia?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty 1970, 01:00 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tommy
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
województwo: małopolskie

Post autor: tommy » śr 03 cze 2009, 19:55

Nie wszyscy w Kraq są tacy mocni ;-)

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » śr 03 cze 2009, 21:09

oj oj oj ale macie wielki mi temat, fajnie ze trenujecie bo nauka nie idzie w las, rozwiez jazda na kole prowadzi do wyczucia swojej maszyny co i gdzie mozna no i najwazniejsze na ile zeby sobie krzywdy nie zrobic, palenie gumy, stopale rownie dobrze mozna trenowac zejscie na kolanko czy tez dobre odejscie na 400 m

VFR to piekny sprzet do gumek, to wlasnie na tym modelu tak naprawde nauczylem sie nad tym panowac i na zadnym innym nie potrafilem i wciaz nie potrafie robic takich cudów, guma kiedy przycierasz tylnym blotnikiem o asfalt i nie ladujesz na plecach to bylo to, teraz przenioslem sie na nieco bezpieczniejszy pojazd i ucze sie czegos nowego np. jak zjechac z pionowej niemal sciany czy wjechac pod góre gdzie nie idzie nawet wejsc, trawersy i takie tam daje to podobny poziom adrenaliny i rownie wysoka satysfakcje

mysle ze nie ma co sobie wytykac co kto potrafi a warto chwalic kazdego kto podejmuje ryzyko i wie czym grozi niepowodzenie czy jezdzi na jednym kole czy tez schodzi na kolano

w dobie tego co sie dzieje na drogach publicznych trudno jest byc "dawcą" , policja czycha za kazdym rogiem, samochodow wiecej, kierowcow bez wyobrazni, koledzy giną jeden po drugim, mam juz na cmentarzu wielu znajomych zbyt wielu, mi sie udalo ale na jak dlugo?!

ostatnio z moich wyczynow musialem sie grubo tlumaczyc na komendzie gdy pokazano mi jeden z fajnieszych filmikow na youtube ;)

pamietajcie tylko trening czyni mistrza, robcie to co lubiecie, wymieniajcie sie doswiadczeniami, nie ma co sobie skakac do gardel, jednemu wychodzi innemu nie, pamietajcie aby robic to bezpiecznie dla siebie i innych, motocykl mozesz wyrzucic, kupic drugi, naprawic, ale drugiej ręki ci nie przyszyją

powodzonka
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

ODPOWIEDZ