#Paczkę foli do wprasowywania kupuje sie w himermarkecie np. w MediaMarkt. Jest tam 10 sztuk folii. Kosztuje zapewne taniej niż w tym ogłoszeniu Allegro, zwłaszcza że nie płacisz za przesyłkę. Ja kupiłem firmy EMTEC. Nie pamiętam ceny.
#Warto mieć oryginalny pojemnik(i) z atramentem bo on po wyschnięciu jest bardziej trwały niz dolewany ze strzykawek.
#Musisz mieć logo dobrej jakości i dużej rozdzielczości w koncu drukujesz na A4. Drukarka a właściwie sterownik drukarki musi umieć wydrukować lustrzane odbicie.
#Po wydrukowaniu trzeba obciąć zewnętrzne niezadrukowane powierzchnie i sugeruję wewnętrzne też. Jak sie tego nie zrobi to koszulka w tym miejscu jest nieprzepuszczalna - jakby pokryta gumą po wprasowaniu.
#Wprasowywuje się w koszulkę z pośrednictwem specjalnego śliskiego papieru silnie naciskając. Trochę to trwa i trzeba się uzbroic w cierpliwośc. Wszystko włacznie z instrukcją jest w paczce.
#Po ostygnięciu (!!!) próbujemy delikatnie oderwać papier z jakiegoś miejsca. Jak nie idzie, albo folia odrywa się z papierem to przeprasować, wystudzić i spróbować ponownie.
#Po zdjęciu paperu proponuje przeprać koszulkę ręcznie w dużej ilości wody z detergentem. Ja tego nie zrobiłem i po pierwszym przepoceniu pojawiły się niewielkie nacieki czarnego atramentu. Nadmiar atramentu może schodzic jednorazowo.
Tym sposobem da się robic tylko wydruki na jasnych koszulkach. W końcu niema białego atramentu.
Jeżeli po pierwszym praniu nie porobią się zacieki to koszulka będzie służyć długo.
Powodzenia