MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Post autor: PETER » ndz 17 maja 2009, 10:50

Ciekawy artykuł warto się zastanowić jak panowie zaproszą do radiowozu na film: http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/167 ... irata.html
Ostatnio zmieniony ndz 17 maja 2009, 11:23 przez PETER, łącznie zmieniany 1 raz.
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 17 maja 2009, 11:31

No nareszcie jasna wykładnia prawna. Policyjny samochód bez włączonych kogutów nie może przekraczać przepisów drogowych.
Także patrzcie w lusterka.

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

Post autor: Hubu » ndz 17 maja 2009, 12:11

I życie staje się piękniejsze :mrgreen:

Ostatnio jechałem rano puszką do pracy trasa Legionowo - Nowy Dwór Mazowiecki, wyprzedził mnie radiowóz bez kogutów i sygnalizacji dźwiękowej.

Postanowiłem jechać za nimi - i tak sobie jechali Panowie 140-150 km/h bez żadnych wyrzutów sumienia...

Niestety wychodzi na to, że niektórym wolno więcej ;)

Awatar użytkownika
kierownik
bywalec
bywalec
Imię: Rafał

Post autor: kierownik » ndz 17 maja 2009, 12:22

No ciekawe, ale... jak będzie w praniu to się okaże. Niechby się JanuszB wypowiedział jako znawca tematu ;-)

Na TVN pokazywali kiedyś "uwaga pirat" jak ścigają motocyklistę, który pod wpływem emocji (ściga go auto na gałach) wyleciał z trasy.

1. dlaczego nikt nie ścigał owych policjantów? przecież pościg za moto jest nielegalny?
2. dlaczego komentator gadał takie bzdury o bezpieczeństwie, i bezmyslności motocyklisty?
3. skoro mieli numery rej. to po co cała ta szopka.
4. facet mógł się zabic.

zauważcie, że jesli wideoradary odpadną, to jedynym zagrozeniem dla motocyklistów będą fotoradary pstrykajace z tyłu... fajnie nie?

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » ndz 17 maja 2009, 12:34

Uwaga Pirat i t p programy, teksty dla komentatorów to piszą chyba psycholodzy bo jak słucham to takich ciekawych zwrotów to normalny człowiek by nie wymyślił
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » ndz 17 maja 2009, 14:39

kierownik pisze:1. dlaczego nikt nie ścigał owych policjantów? przecież pościg za moto jest nielegalny?
Po co, przecież pościg za policją jest nielegalny.
kierownik pisze:dlaczego komentator gadał takie bzdury o bezpieczeństwie, i bezmyslności motocyklisty?
Racja, przecież to była tylko przejażdżka wesołą kompanią :twisted:
kierownik pisze:skoro mieli numery rej. to po co cała ta szopka
Żeby uspokoić idiotę zamin kogoś zabije.
kierownik pisze:facet mógł się zabic
A co to komu przeszkadza :?: Jak by nie chciał się zabić to by jechał wolniej.

Awatar użytkownika
Jonecki
teksciarz
teksciarz
Imię: Hubert
Kontakt:

Post autor: Jonecki » ndz 17 maja 2009, 15:52

Artykuł który PETER przytoczył jest o tyle interesujący że dokładnie wyjaśnia co policji wolno a czego robić nie mogą. Dla mnie jest teraz jasne że jeśli mnie w taki sposób "nakręcą" to nie ma siły żebym potem przyjął mandat i zapłacił. A dlaczego BO MAM TAKIE PRAWO tak jak oni nie mogą łamać prawa.
Sens tkwi w bezsensie sensu...

Awatar użytkownika
Mr.Exclusive
pisarz
pisarz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Mr.Exclusive » ndz 17 maja 2009, 22:50

Bardzo dobrze !! Na sygnale mogą sobie jechać 500 km/h jak dla mnie, ale nieoznakowanym pojazdem bez znaków świetlnych i sygnałów dźwiękowych mają się poruszać tak jak każdy inny.
Parę lat wstecz mnie by taki jeden z drugim w nieoznakowanym pojeździe zabili. Jechałem sobie spokojnie 80km/h na terenie do 70, po jednym pasie w każdą mańkę. Zbliżyli się do mnie z dużą prędkością i zaczęli wyprzedzać na ciągłej linii, bo na wzniesieniu i wyjechał im samochód. Wbili się prawie w moje nadkole, a ja prawie zaliczyłem rów. Całe szczęście że nic za mną nie jechało i że w odpowiednim momencie zacząłem hamować, a oni zdążyli zjechać przede mnie. Potem dojechałem ich na światłach i wyszedłem z auta podszedłem do nich, ale gdy zobaczyłem mundur trochę się zmieszałem :)
Sprawy niestety nie pociągnąłem dalej.
Jest wielu #$%&%^& w mundurze którzy robią co im się żywnie podoba (nie ubliżając tym którzy są spoko)
pozdro
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
The most important thing is to be loyal~~

Awatar użytkownika
Kriston
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Krzysztof

Post autor: Kriston » pn 18 maja 2009, 16:13

Kurcze ,szkoda że tego wcześniej nie przeczytałem,to bym zaoszczędził 300stówki i 6-ptk,
bo jak mnie zatrzymali to sami powiedzieli że musieli 210 zapier.... aby mnie dojść a ja wtedy na trasie tylko 120 ale cały czas ,a że oni musieli czekać na wyprzedzanie to potem nadrabiali i tu pytanie kto stwarza większe zagrożenie ?:
a)motocyklista jadący płynnie 120-130 czy
b)zapier.. grubo ponad 200 nieoznakowaną renówką tajniacy wyprzedzający na zbity ryj
(uwaga na siódemkę w okolicach olsztyna-nidzica-mława czarne clio v6,a i nie znoszą bikerów)
odpowiedź jest prosta

że to my:(
"Najgorszą rzeczą w życiu jest zmarnowany talent i potencjał"

Awatar użytkownika
kierownik
bywalec
bywalec
Imię: Rafał

Post autor: kierownik » pn 18 maja 2009, 19:52

Ciekaw jestem jeszcze jak załatwiać takie sprawy. Czy trzeba za każdym razem odmawiać przyjęcia "biletu" i spotykac się w sądach przez kolejne pół roku, czy po prostu Panowie Policjanci zmienią procedury działania.

pozdrowienia jaroslawp

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pn 18 maja 2009, 21:01

Kriston pisze:i tu pytanie kto stwarza większe zagrożenie ?:
a)motocyklista jadący płynnie 120-130 czy
b)zapier..ący grubo ponad 200 nieoznakowaną renówką tajniacy wyprzedzający na zbity ryj
:ok racja ku.wa
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał

Post autor: Max_lt » pn 18 maja 2009, 22:37

OFF TOPIC
Następny Ciekawy Kolega.
jaroslawp pisze:
kierownik pisze:1. dlaczego nikt nie ścigał owych policjantów? przecież pościg za moto jest nielegalny?
Po co, przecież pościg za policją jest nielegalny.
kierownik pisze:dlaczego komentator gadał takie bzdury o bezpieczeństwie, i bezmyslności motocyklisty?
Racja, przecież to była tylko przejażdżka wesołą kompanią :twisted:
kierownik pisze:skoro mieli numery rej. to po co cała ta szopka
Żeby uspokoić idiotę zamin kogoś zabije.
kierownik pisze:facet mógł się zabic
A co to komu przeszkadza :?: Jak by nie chciał się zabić to by jechał wolniej.
Wszyscy jadący szybciej niż ograniczenia mogą się zabić.

Jaroslawp nie jedź szybciej niż ograniczenia. Nie chcesz się zabić!

m.

P.S. wiem, że komentarz był nie potrzebny. "Z głupim nie dyskutuj, bo zniży cię do poziomu głupoty i tam pokona bo ma doświadczenie" Ale ja nie daję rady utrzymać palcy na wodzy po takich zdaniach.

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » pn 18 maja 2009, 22:48

Racje ma Luke, iKriston, Moto w miare dajesz rade gdzieś sie schować tu śmignąć a auto waży 8 razy tyke i jest duzo wieksze
zastanówmy sie co tu robi zagrożenie
.Jeśli nic Ci nie wyjedzie to jest ok.Jeśli takiemu radiowozowi wyjedzie przy jego 200 to nie chce widziec tego wypadku.Dobra do sedna sprawy.Wiadomo nie jestesmy świeci i kazdy z nas zapiepsza ale z autem moim zdaniem jest troche inaczej bo mało znam kierowców którzy pokonają chocby zakręty w takich predkościach jak moo bez szwanku.A co do mandatu to np przyjmujac mandat nie pomysałem stojąc pod bramą że podjazd należy do mojej posesji.Zatrzymali mnie jak otwierałem brame.Też sprawa do wyjaśnienia.Ale władza ma swoje prawa i nie zawsze trafisz na "człowieka" żeby sie dogadac jak przystało
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 08:04

Max_lt, a gdzie jest napisane o jeździe zgodnie z przepisami?
kierownik pisze:4. facet mógł się zabic.
było odnośnie ucieczki z prędkością ponad 200 km/h, a odpowiedż: "A co to komu przeszkadza Jak by nie chciał się zabić to by jechał wolniej." tyczyła się faktu, że jak gościu chce uciekać z takimi prędkościami policji, to niech ucieka, a jak się zabije to jego problem.

Trzeba wiedzieć kiedy należy sobie odpuścić.
I proponuję czytać całość, najlepiej trzy razy - może wtedy będzie ze zrozumieniem.

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » wt 19 maja 2009, 09:19

kiedyś był nielegalny, ale teraz bez problemu mogą ustawić blokadę a nawet strzelać. Pomijam już fakt, że w 90% przypadków policja nagrywając kogoś na videło musi złamać jakieś przepisy, tak więc jeżeli nagrywają i wystawiają tysiące mandatów, wniosek się nasuwa sam.
GaBBaS

ODPOWIEDZ