"chrobotanie" czyli kosz sprzegłowy
- Maciej
- teksciarz
- Kontakt:

Generalnie nie masz co sobie tym głowy zawracać to nic innego jak luz na koszu sprzęgłowym u mnie w VFRce nie jest to słyszalne ale to głównie dlatego że mam zadbaną sztukę która faktycznie chodzi jak igła , co do mojego poprzedniego motocykla tak jak przedmówca mój i ja miałem Kawasaki i powiem tyle : sieczkarnia

Kosz oczywiście można kupić nowy , pytanie tylko po co ? . Musiał byś mieć naprawdę koszmarny luz aby wymiana była konieczna a szczerze powiedziawny z taką sytuacją nie miałem do czynienia, możesz co nawyżej obejrzeć łożysko na wałku sprzęgła ale żeby to oblukać to sporo trzeba narozbierać nie mniej od ściągnięcia sprzęgła z wałka należało by zacząć być może na tym etapie da się coś ustalić.
A tak z czystej czekawości to w jaki sposób zmieniasz biegi ? ze sprzęgłem czy bez ? no i jaki przebieg masz tej maszyny ?
Tak więc oddaj się medytacjom i uśpij zmysły a będzie ci dane rozkoszować się jazdą bez zbędnych myśli o zbędnych luzach na zbędnych koszach sprzęgłowych

- -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
-
- Kontakt:
Pozwolę sobie potoczyć wątek dalej.... gdyż cholipka na manetce czuję coraz większe wibracje, bardziej stuki (oraz słyszę z okolic sprzęgła
) podczas zatrzymania na biegu jałowym, sęk w tym że i tak zbliża mi się wymiana tarczek... i takie nasuwa mi się pytanie jaki jest ewentualny koszt zakupu koszyka, oraz czy jest sens zdobycia używki ?? i pytanie bardziej techniczne... jak już będę tarczki zmieniał dużo więcej się napocę przy wymianie kosza, w sensie czy to jakaś filozofia jest ??

śmiertelna choroba przenoszona przewodami paliwowymi...