POLICJA - przygody z psami

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Miping
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: Miping » wt 28 kwie 2009, 20:19

moskittiero pisze:no żartujesz, policjant w takim przypadku piszę kilka zdań notatki i druk zostaje unieważniony
Przemek złożył już podanie o zabezpieczenie filmu z monitoringu, który (jak mówił pies) jest tam zainstalowany a faktycznie go nie ma.
miał też złożyć podanie o ustalenie tożsamości pały która nas się czepiała, nie chciała ponownie podać nam swoich danych, nr. odznaki itp. podobno nie ma takiego obowiązku.
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: moskittiero » wt 28 kwie 2009, 20:28

Miping pisze:nie chciała ponownie podać nam swoich danych, nr. odznaki itp. podobno nie ma takiego obowiązku.
policjant ma obowiązek na prośbę osoby wobec, której są podejmowane czynności okazać legitymację, na której jest np jego stopień, imię, nazwisko, nr służbowy (jw. odznaki) itp

Miping
pisarz
pisarz

Post autor: Miping » wt 28 kwie 2009, 20:34

moskittiero pisze:
Miping pisze:nie chciała ponownie podać nam swoich danych, nr. odznaki itp. podobno nie ma takiego obowiązku.
policjant ma obowiązek na prośbę osoby wobec, której są podejmowane czynności okazać legitymację, na której jest np jego stopień, imię, nazwisko, nr służbowy (jw. odznaki) itp
Ni ch..a. Nie odpuścimy jebańcowi!
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » wt 28 kwie 2009, 20:41

Ja już dość miałem przebojów z polucjantami łącznie z powtórnym egzaminem...na prawo jazdy oczywiście i teraz po wielu naukach od "zaprzyjaznionych piesków"wiem pare rzeczy po pierwsze jeśli wsiadasz do radiowozu szczególmie tego pościgowego licz siem z tym że całośc rozmowy jest nagrywana, po drugie na chamstwo z naszej strony odpowiedzą tak samo... taka karma, po trzecie najwazniejsze pełno tam teraz przyśnicieli i pojebów także lepsza pokora niż ostre stawianie się ,i ostatnie boją się okrutnie brac w łapę bo jak go złapią go to smutna godzina... pozdro mack 72

Miping
pisarz
pisarz

Post autor: Miping » wt 28 kwie 2009, 22:41

Mam na nich wyjeb..e. Mogą mnie zniszczyć, ale nie pokonają. A jak mają kamerę to SUPER. Gliniarz mówił takie rzeczy że powinien palnąć se w łeb.
Nie powiem, stawiałem się, wjeżdżałem im na ambicję itp. ale nie używałem wulgaryzmów, bo by mi mandat wlepili.
W samochodzie nawet nie siedzieliśmy. oni siedzieli a my przy moto.
Nie wiem jeszcze w jakiej formie, ale chyba złożę skargę do komendanta i naczelnika ruchu drogowego w Elblągu na łamanie prawa przez funkcjonariuszy.
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » wt 28 kwie 2009, 22:57

ppamula pisze:
Miping pisze:Przekroczyli kilka pasów w tym podwójną ciągłą bez kogutów
Jeżeli było was dwóch albo trzech to pały mają przerąbane. Bez włączonych sygnalizatorów nie wolno im łamać przepisłów pojazdem oznakowanym. W sądzie zaproponuj że przyznasz się, ale za 26 punktów karnych dla policjantów. Przejazd na czerwonych światłach i wielokrotne przekroczenie podwójnej ciągłej oraz stworzenie zagrożenia na drodze publicznej.
To ich uziemi.
Ja tam prawnikiem nie jestem, wręcz przeciwnie, ale takie coś to chyba nie zadziała. Bo to by musiało oddzielne postępowanie w stosunku do tego policjanta być założone. Można co najwyżej złożyc doniesienie o popełnieniu wykroczenia, tak jak właśnie Miping planuje, skargę taką. I wtedy by jedna sprawa była Mipingowa, a druga, osobna przeciw kierowcy rajdowozu za jego wykroczenia. Ale lepiej niech sie fachowce wypowiedzą w temacie.

ale właśnie ciekaw jestem bardzo reakcji "ścigantów" z wideorejestratorem, jak by przyjać mandat, a potem poprosic pasażera, żeby wypisał koledze kierowcy mandat za łamanie przepisów w trakcie poscigu, a jak nie to zagrozić oddaniem sprawy do sądu... bo precedens już taki był - jednego gościa sąd ukarał, a doniesienie złożył ...jego przełożony, z którym miał na pieńku ;)
Pozdarwiam.

PS. Po ostatniej mojej przygodzie z warszawską drogówką chamówką mam uraz do policjantów straszny, i choć ZAWSZE starałem sie sobie wmawiać, że to ich praca, że sam jestem sobie winny, bo to ja złamałem przepisy, i muszę ponieśc karę... to niestety, z gnojami po dobroci się nie da.
Ostatnio zmieniony wt 28 kwie 2009, 23:11 przez Groszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » wt 28 kwie 2009, 23:02

Mi dziś sie picło znów zaczajeni sobie stali a ja lubie tak czasem dopier....w palnik i dojechac do aut przedemna i juz lajt tak zrobiłem i w ost chwili sie zobaczyliśmy.W momęcie kiedy juz jechałem max 60.takze lajt ale te kryjówki ...oni stali za dystrybudorami na stacji z lizakiem i suszarą...no ludzie troche litości
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » wt 28 kwie 2009, 23:21

Ja nie mam i nie będę mieć do nich szacunku.
Jeśli ktoś chce wiedzieć chętnie wytłumaczę i parę przykładów, czasami szczena opada...

Miping trzymam kciuki za ciebie kolego, nawet jeśli nie wygrasz, niech wiedzą .q.w., że pan władza skończył się ubiegłym stuleciu.

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: moskittiero » śr 29 kwie 2009, 05:15

O ile mogę radziłbym spokojnie podejście. Wszyscy wiedzą iż
kwiacior pisze:...pan władza skończył się ubiegłym stuleciu
niemniej i teraz jak się ktoś postara to wiele może. Starajmy się rozumieć jedną i drugą stronę - oczywiście jeśli ktoś się nie stosuje do zasad to nie liczę że robi dobrze.

ODPOWIEDZ