ppamula pisze:Miping pisze:Przekroczyli kilka pasów w tym podwójną ciągłą bez kogutów
Jeżeli było was dwóch albo trzech to pały mają przerąbane. Bez włączonych sygnalizatorów nie wolno im łamać przepisłów pojazdem oznakowanym. W sądzie zaproponuj że przyznasz się, ale za 26 punktów karnych dla policjantów. Przejazd na czerwonych światłach i wielokrotne przekroczenie podwójnej ciągłej oraz stworzenie zagrożenia na drodze publicznej.
To ich uziemi.
Ja tam prawnikiem nie jestem, wręcz przeciwnie, ale takie coś to chyba nie zadziała. Bo to by musiało oddzielne postępowanie w stosunku do tego policjanta być założone. Można co najwyżej złożyc doniesienie o popełnieniu wykroczenia, tak jak właśnie
Miping planuje, skargę taką. I wtedy by jedna sprawa była Mipingowa, a druga, osobna przeciw kierowcy rajdowozu za jego wykroczenia. Ale lepiej niech sie fachowce wypowiedzą w temacie.
ale właśnie ciekaw jestem bardzo reakcji "ścigantów" z wideorejestratorem, jak by przyjać mandat, a potem poprosic pasażera, żeby wypisał koledze kierowcy mandat za łamanie przepisów w trakcie poscigu, a jak nie to zagrozić oddaniem sprawy do sądu... bo precedens już taki był - jednego gościa sąd ukarał, a doniesienie złożył ...jego przełożony, z którym miał na pieńku

Pozdarwiam.
PS. Po ostatniej mojej przygodzie z warszawską drogówką chamówką mam uraz do policjantów straszny, i choć ZAWSZE starałem sie sobie wmawiać, że to ich praca, że sam jestem sobie winny, bo to ja złamałem przepisy, i muszę ponieśc karę... to niestety, z gnojami po dobroci się nie da.