Wheelie
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
nie zauwazylem roznicy, jasny asfalt czy ciemny jeden ^&* 
jak zrobic zeby opadac delikatniej? nadgarstki sobie na silce troche rozwalilem a po paru dniach nauki jazdy na kole mam juz cale obolale
jeden koles od gsxfa powiedzial zeby dac gazu podczas opadania, ale przeciez zeby opasc trzeba tego gazu odjac...
zauwazylem ze jak dupe troche oderwe od kanapy to delikatniej dotyka przednim kolem asfaltu... albo to tylko moje zludzenie
z checia poslucham profesjonalistow

jak zrobic zeby opadac delikatniej? nadgarstki sobie na silce troche rozwalilem a po paru dniach nauki jazdy na kole mam juz cale obolale
jeden koles od gsxfa powiedzial zeby dac gazu podczas opadania, ale przeciez zeby opasc trzeba tego gazu odjac...
zauwazylem ze jak dupe troche oderwe od kanapy to delikatniej dotyka przednim kolem asfaltu... albo to tylko moje zludzenie

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
Hmmm ja tam sie nie znam w tej sztuce ale wedlug praw fizyki to mial racje co by nie bylobinio pisze:nie zauwazylem roznicy, jasny asfalt czy ciemny jeden ^&*

Tak to imo kumam. Jesli sie myle to mnie w pysk trzaskać...

A co do Pana Murzyna to jak dla mnie największy prowokator tego forum... tyle...
- bialy-murzyn
- klepacz
na razie jestes raczej na etapie silowania sie z moto, wiec to przyspieszanie przy opadaniu to jest prawda ale to raczej jak juz bedziesz smigal bez wiekszego wysilku fizycznego
wiadomo, ze moto szybko schodzi na dol i po dodaniu gazu lagodniej, ale trzeba tez to kolo zrobic solidne - wysokie bo takie bedziesz robil bez problemu
oczywiscie mowa glownie o kole na siedzaco, to chyba jedyne kolo ktore przydaje sie w miescie - przynajmniej dosc bezpieczne w stosunku do innych no i nagłe jak jest krótki teren i malo czasu
wiadomo, ze moto szybko schodzi na dol i po dodaniu gazu lagodniej, ale trzeba tez to kolo zrobic solidne - wysokie bo takie bedziesz robil bez problemu
oczywiscie mowa glownie o kole na siedzaco, to chyba jedyne kolo ktore przydaje sie w miescie - przynajmniej dosc bezpieczne w stosunku do innych no i nagłe jak jest krótki teren i malo czasu
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
bardzo ważne w tym wypadku jest precyzyjnie trzymać manetke gazu i mieć ustawiony na niej minimalny luz. wtedy mozesz dokladnie dawkowac gaz. jak juz bedziesz jechal na gumie to wiadome ze musisz przymknąć gaz. jak przymkniesz to w momencie kiedy moto bedzie wyraźnie leciało w dół lekko go otworz. po jakimś czasie wyczujesz na ile sobie z tym otwarciem możesz pozwolić i kiedy. wtedy spowolnisz upadek dzieki czemu zrobisz to delikatnie. da sie zrobić tak delikatnie ze zawiecha nawet do polowy Ci się nie złożybinio pisze:jak zrobic zeby opadac delikatniej? nadgarstki sobie na silce troche rozwalilem a po paru dniach nauki jazdy na kole mam juz cale obolale
jeden koles od gsxfa powiedzial zeby dac gazu podczas opadania, ale przeciez zeby opasc trzeba tego gazu odjac.

wysiłek fizyczny jest zawsze. jego zauważalność likwiduje adrenalinabialy-murzyn pisze:na razie jestes raczej na etapie silowania sie z moto, wiec to przyspieszanie przy opadaniu to jest prawda ale to raczej jak juz bedziesz smigal bez wiekszego wysilku fizycznego

tak Ci się tylko wydaje.bialy-murzyn pisze:oczywiscie mowa glownie o kole na siedzaco, to chyba jedyne kolo ktore przydaje sie w miescie - przynajmniej dosc bezpieczne w stosunku do innych no i nagłe jak jest krótki teren i malo czasu
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- mario_blues
- pisarz
- Imię: Mariusz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
dzieki Orzyl, postaram sie dzisiaj wyprobowac
Fabiq - jeszcze nie doszedlem do odcinki, za slaby w w uszach jestem
ale na przyszlosc zapamietam
Fabiq - jeszcze nie doszedlem do odcinki, za slaby w w uszach jestem

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
- bialy-murzyn
- klepacz
do prób przepinania tak aby coś to dało, czyli szło nauczyć się tego dobrze, to trzeba mieć kawałek spokojnego miejsca - i to długi kawałek
prosta rzecz to nie jest, nawet Fabiq sie z tym męczy .. pewnie też nie ma za wiele miejsca
ja osobiście nie wiem jeszcze jak, ale podobno jak się siedzi i wychodzi na jedynce w górę to już w tym momencie powinno się wrzucić na 2
prosta rzecz to nie jest, nawet Fabiq sie z tym męczy .. pewnie też nie ma za wiele miejsca
ja osobiście nie wiem jeszcze jak, ale podobno jak się siedzi i wychodzi na jedynce w górę to już w tym momencie powinno się wrzucić na 2
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
bialy-murzyn, probowalem troche ale motocykl za kazdym razem opadal, chyba trzeba to przebic bez sprzegla a zabijac skrzyni biegow to mi sie nie chce, tymbardziej ze wylatana dwojka to przypadlosc mojego modelu motocykla przy lataniu na gumie, to sobie odpuszcze, przeciez mozna jezdzic na jedynie na jednym kole bez ograniczen przejechanych km, wystarczy dobre wyczucie i balans, zreszta na vfr bylo to znacznie latwiejsze bo ona potulna byla jak baranek
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- bialy-murzyn
- klepacz
no a ja próbowałem przed chwilą
dwa razy weszła dwójka i przjechałem kawałek, po prostu wsadziłem ją jak jeszcze nie wszedłem za bardzo do góry czyli prawie od razu od uniesienia, normalnie ze sprzęgłem i nawet jechał kawałek
ale z 15x mi wskoczył na luz, czuje że tak zajedzie się dwójkę, tak jak to piszesz : >
mimo to probowal bede dalej : >
dwa razy weszła dwójka i przjechałem kawałek, po prostu wsadziłem ją jak jeszcze nie wszedłem za bardzo do góry czyli prawie od razu od uniesienia, normalnie ze sprzęgłem i nawet jechał kawałek
ale z 15x mi wskoczył na luz, czuje że tak zajedzie się dwójkę, tak jak to piszesz : >
mimo to probowal bede dalej : >
- mario_blues
- pisarz
- Imię: Mariusz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
żebyś się za 16 razem nie wyj.bał tylko
, bo przepięcie jest dość śliską sprawą, a widzę że kombinujesz od samego początku jak koń pod górę. Jakiś miesiąc temu miałem pełne gacie jak prawie '12 złapałem po zapięciu dwójki - masakra. Narazie dałem sobie z tym spokój - ale sprawdzone że się da, oczywiście bez sprzęgła.