pierdu pierdu

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

pierdu pierdu

Post autor: treska » ndz 22 mar 2009, 15:45

Przeczytajcie.
http://www.sfora.pl/Motocyklisci-sa-naj ... endy-a4286

Chyba ku....a niedzielni kierowcy dwusladów.

Nie mówię, ze motocykliści to sami dobrzy kierowcy, ale jak mogą zawsze nas oczernią.
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 22 mar 2009, 15:56

Czytałem to juz dzisiaj...Myślę że trochę z tym przeginają.Wszędzie gdzie się pojawia temat motocykli to pakują statystyki z wypadków i same tego typu rzeczy,więc nie ma się co dziwić że przeciętny śmirtelnik ma takie a nie inne zdanie o motocyklistach...
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 22 mar 2009, 15:57

ech...lepiej by się zajęli uswiadamianiem kierowcow ,ze trzeba zwaracac uwagę na motocyklistów, a nie ciągle tylko pierdoły wypisywac w kontekscie - motocyklisci - mordercy, przez nich wypadki itd itp wypadki są spowodowane nie tylko z winy motocyklistów, czesto jest wręcz odwrotnie - kierowca auta zapomina,ze moze spotkac motocykl na ulicy izachowuje się jakby był ślepy..szkoda,ze o tym nikt nie wspomni...
jak zwykle zajmowanie się tematem nie pod tym kątem co trzeba. :evil:
Obrazek

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » ndz 22 mar 2009, 17:12

Powód takiego pisania jest chyba dość prosty:
Motocyklistów jest - ilu? - może jakieś 2 miliony.Może nawet nie.
Kierowców samochodów jest może z 15 milionów.
Która grupa społeczna jest wieksza i daje nadzieje na wiekszy odbiór - czytaj: dotarcie z reklamami itp. - chyba sami widzimy.
Kasa,kasa i jeszcze raz kasa.
Tylko w pismach typowo motocyklowych pisza prawdę.

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » ndz 22 mar 2009, 17:29

W Danii po prawej stronie jezdni jest wydzielony pas dla rowerzystów i motorowerów.Kierowca samochodu,skręcając w prawo,ma obowiazek sprawdzić czy po pasie dla rowerów nikt nie jedzie.Jesli jedzie musi bezwzględnie ustapic mu pierwszeństwa.Jesli sie zagapi i spowoduje wypadek - potrąci rowerzystę albo motorower - automatycznie jest winien bez względu na to czy rowerzysta był pijany,jechał szybko,wolno itd.Po prostu: rowerzysta to "świeta krowa",która dla własnego dobra trzeba omijac z daleka.
Takie podejście daje dobre skutki dla rowerzystów.Warte stosowania u nas,może w innej formie,ale chodzi o zasadę "chroń słabszego".

grizzly
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: grizzly » ndz 22 mar 2009, 18:35

Takie tematy dobrze się sprzedają, dlatego chętnie o nas piszą podpierając się statystykami. Ale bądżmy obiektywni o poobserwujmy wyczyny niektórych motocyklistów na miejskich ulicach. Ja w sezonie dużo jeżdżę po mieście i muszę przyznać, że czasami robi mi się na widok ich stylu jazdy zdecydowanie niedobrze. I wcale nie są to sporadyczne przypadki. Dzięki nim mamy opinię dawców i szaleńców i trudno się temu dziwić. Szybkie motocykle są coraz tańsze i przez to dostępne dla dużej grupy osób, które na motocykl nigdy nie powinny usiąść z powodu braku instynktu samozachowawczego i rozumu.
diesel-naprawa układów wtryskowych, mechanika pojazdowa, wymiana opon, naprawa motocykli, quadów i skuterów-Poznań 519 185 505

Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

Post autor: treska » ndz 22 mar 2009, 18:43

Kazdy z Was rację ma, ale też denerwują mnie typy ala motocykliści. Mają kase kupują moto, bo taka moda i psują reputacje. Można z nimi walczyć?
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » ndz 22 mar 2009, 19:22

To sa marginalne przypadki,ale bardzo widowiskowe i przez to zauważalne na ulicy.Nie wiem jak z tym walczyc.Może np.wprowadzić kursy na "A" z prawdziwego zdarzenia?Nie "ósemka" na placu ale profesjonalne szkolenie techniki jazdy na sliskim,suchym,hamowanie awaryjne itp.I jazda szybka-tak ze 150 km/h + manewry.Po takim szkoleniu delikwent miałby jakies pojęcie jak się zachowa pojazd przy różnych prędkościach i w różnych sytuacjach.Oczywiście,takie szkolenie musiałoby być duzo droższe.Ale dałoby może jakiś efekt.

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » ndz 22 mar 2009, 19:28

A tak w ogóle:
Nie ma co zbytnio przejmowac się tym co jakis tam gryzipiórek nagryzmoli.
Gdyby tak robic to mozna od razu przenieść się na kardiologię z zaawansowanym zawałem ;-) .
Jest takie powiedzenie:"Mądry pisał dla zabawy,głupi czytał bo ciekawy".Nie bądźmy jak ten co czytał ;-) .Szkoda zdrowia.
lepiej w tym czasie gdzies pojechać.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » ndz 22 mar 2009, 19:56

Ludzie, sezon ogórkowy się zaczął - i tyle :)

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » ndz 22 mar 2009, 20:40

Autor ma z tego rozum co baran jaja...

Awatar użytkownika
Mr.Exclusive
pisarz
pisarz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Mr.Exclusive » ndz 22 mar 2009, 21:29

normalnie scyzoryk sie w kieszeni otwiera
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
The most important thing is to be loyal~~

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » ndz 22 mar 2009, 21:38

Czytałem...

Tania sensacja, kilka tysięcy wejść na strone - oto chodziło...

...a że czyimś kosztem

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 22 mar 2009, 21:43

Zamiast biadolić każdy z was mógby się wypowiedzieć w komentarzu tego artykułu albo napisać do autora tego atykułu że generalisuje i nie wszyscy motocykliści są wariatami. A ci którzy przeceniają swoje możliwości na motocyklach to nie są motocykliści a użytkownicy motocykli.

Do roboty, za klawiature i ruszać z erudycją bracia i siostry

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » ndz 22 mar 2009, 23:16

Ale jest tak wszędzie .Rozwala mnie to kiedy np przychodze na rodzinny obiad do babci i słysze juz po jacy to motocykliści sa i że oni maja tyle wypadków.No ja nie moge porównajcie liczbowo wypadki samochodowe i moto.Krew mnie zalewa i patrzą na mnie jak na totalnego debila idiote idt.Dziadek jeżdziod 55lat na moto i tez im nic nie wytłumaczy.Po prostu kiedys powstal mit o motocykliscie i już tak bedzie.jak to było potem z linkami na szyi i innymi glupotami
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

ODPOWIEDZ