No i przyziemiłem...

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Shoov

Post autor: Shoov » pn 26 maja 2008, 17:57

Owiewki praktycznie wszystkie do zespawania jak sądze o ile tylko masz wszystkie kawałki, reszta czacha itd, to robota dla lakiernika, ogranicznikiem bym sie nie przejmował, ja mam całkiem urwany np, półki nie wymieniaj tylko ewentualnie jesli jest krzywa prostuj bo jak kupisz to po wiekszym dzwonie prostowaną, ale nie sądze żeby twoja sie choć troche wygieła. Co do kosztów spawania miałem w podobnych ilościach i płaciłem koło 120 zł w poprzednim sezonie, lakiernik za cały motocykl płaciłem 1tys zł ale raczej tak tanio nie znajdziesz zreszta ja malowałem 13 elementów ty tyle nie będziesz musiał tylko pytanie czy Ci kolor dobiorą z tym bedzie problem no i koszt naklejek doliczyc musisz. Możesz też spokojnie czekać i szukać prawego boczku na allegro albo obu, w kazdym razie to co jest na zdjęciach to naprawde pikuś. To czy bedziesz szukał boczków na allegro czy spawał i malował te to juz zależy od Ciebie szukanie może sie okazać troche tańsze, ale... te plastiki które są na allegro rzadko kiedy są w idealnym stanie.
A i te cycki które wchodza w czache te z boczków i tego typu elementy spokojnie dospawasz.

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » pn 26 maja 2008, 18:42

jak interesuja cie nowe czesci to zajrzyj jeszcze tutaj:

http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-model/

niektore rzeczy maja tansze niz cms. pozdro i szybkiego powrotu na trase zycze

Awatar użytkownika
Bolek101
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Bolek101 » pn 26 maja 2008, 18:58

Shoov, półka myślę że nie krzywa, tylko ten ogranicznik lekko, także daję sobie z nią spokój.
Odnośnie plastików to już je wysłałem do spawania i lakierowania do człowieka z miejscowości Łazy. Ogłasza się na Allegro. Tu link: http://www.allegro.pl/item367077353_kle ... rzako.html Za całość, czyli spawanie i lakierowanie (lakierowanie wszystkich plastików - nie tylko spawanych) zażyczył sobie właśnie tysiaka wstępnie. Więc myślę że nie dużo. Za max 2 tygodnie obiecał że będą gotowe. Akurat mi gips wtedy zdejmą.

[ Dodano: 2008-07-19, 15:08 ]
No i jestem już po sprawie sądowej.

Sprawca został skazany na rok i dwa miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata. Prawko mu zabrali na 3 lata, koszty jakie poniósł to: 1600zł postępowanie sądowe + 500 złl na rzecz ofiar wypadków (czy jakoś tak).

Czekam na uprawomocnienie się wyroku, biorę jego ksero i wkońcu może moje pieniądze za odszkodowania otrzymam. Do tej pory wypłacili mi tylko połowę odszkodowania za motocykl. Za szkody cielesne jeszcze nic, "sprawa była w toku". :evil:

Odrębna historia to spawanie i lakierowanie VFR-ki. Jak mi kiedyś nerw przejdzie to coś więcej o tym napiszę. Aktualnie ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR" :!: Spier..ił mi wszystkie plastiki i zdarł jak z dzieciaka. Żeby to było bliżej... O tego "człowieka" chodzi: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1394188
PRZESTRZEGAM !!

Pozytywne jest to że jeżdżę, chodzę, cieszę się życiem. Hondzię się w zimie pomaluje i będzie OK. A narazie został mi tydzień do wyprawy na Słowację i o tym teraz rozmyslam :)
Dziękuję jeszcze raz wszystkim którzy mnie wspierali i pomogli !

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » ndz 20 lip 2008, 10:56

Bolek napisał

No i jestem już po sprawie sądowej.

Sprawca został skazany na rok i dwa miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata. Prawko mu zabrali na 3 lata, koszty jakie poniósł to: 1600zł postępowanie sądowe + 500 złl na rzecz ofiar wypadków (czy jakoś tak).

Czekam na uprawomocnienie się wyroku, biorę jego ksero i wkońcu może moje pieniądze za odszkodowania otrzymam. Do tej pory wypłacili mi tylko połowę odszkodowania za motocykl. Za szkody cielesne jeszcze nic, "sprawa była w toku". :evil:

Odrębna historia to spawanie i lakierowanie VFR-ki. Jak mi kiedyś nerw przejdzie to coś więcej o tym napiszę. Aktualnie ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR" :!: Spier..ił mi wszystkie plastiki i zdarł jak z dzieciaka. Żeby to było bliżej... O tego "człowieka" chodzi: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1394188
PRZESTRZEGAM !!

Pozytywne jest to że jeżdżę, chodzę, cieszę się życiem. Hondzię się w zimie pomaluje i będzie OK. A narazie został mi tydzień do wyprawy na Słowację i o tym teraz rozmyslam :)
Dziękuję jeszcze raz wszystkim którzy mnie wspierali i pomogli !

Pozdrawiam.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Bolek101
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Bolek101 » ndz 20 lip 2008, 14:11

Dzięki Kolczyk ;-)

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » ndz 20 lip 2008, 14:34

ehh jak się czyta to aż strach siadać na moto :mad: ja ostatnio jechałem na zlot do Biłgoraja, i ledwo z rzeszowa wyjechałem, gość zajechał drogę , hamowanie awaryjne z bagażami i plecaczkiem...ale na szczęście nic się nie stało :roll:
KolczyK pisze: ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR"
Bolek to moze warto napisać do allegro ??

ja tak kiedyś zrobiłem i gościowi zawiesili konto.

nie mozna popuszczać popaprańcom, sprawiedliwość musi być ;-)
pozdr

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » pn 21 lip 2008, 14:05

Bohun pisze:Bolek to moze warto napisać do allegro ??
Allegro rozstrzyga jedynie bezpieczeństwo przebiegu aukcji, tj. kasa, wysyłka i REGULAMIN.

A to jakie usługi świadczy, co wysyła, kogo robi w balona mają w dupie, oczywiście o ile sprawa nie nadaje się na policję.

[ Dodano: 2008-07-21, 14:53 ]
Bolek, a coś porypał Ci owiewki? Dziencioł nawet Twoje fotki dał na aukcji jakie to on śliczne klejonki robi.
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
Bolek101
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Bolek101 » wt 22 lip 2008, 00:27

Piotras pisze:Bolek, a coś porypał Ci owiewki? Dziencioł nawet Twoje fotki dał na aukcji jakie to on śliczne klejonki robi.
Po krótce:

zaproponował sam podczas rozmowy telefonicznej, że może mi wszystkie owiewki pomalować. Dzwoniłem żeby dowiedzieć się o spawanie. Stwierdził że w tysiaku powinienem się zmieścić ze spawaniem i lakierowaniem na gotowo. Oczywiście cena bombowa jak dla mnie, biorąc pod uwagę prawie 4 tysiaki odszkodowania. Miał się wyrobić w 2 tygodznie, góra 3! Po 2 tygodniach zadzwoniłem i dowiedziałem się że jedną owiewkę już pospawał... :shock: Po kolejnym tygodniu dowiedziałem się że do kolejnej owiewki udało mu się dospawać mocowanie. Po 2 dniach że coś tam jeszcze niby zrobił itd.. Potem przestał odbierać telefony. Kiedy się wkońcu dodzwoniłem dowiedziałem się że "jest na zlocie" (był czwartek) i do poniedziałku nic nie da rady zrobić. Obiecał w poniedziałek polakierować, a we wtorek wysłać. W środę dzwonię i pytam czy wysłał - nie miał czasu i nic nie robił :evil: Poprosiłem zatem grzecznie żeby mi odesłał te owiewki, bo bałem się juz że je sprzedał i mnie tylko zwodzi. Jak powiedziałem że zadzwonię na policję to mnie wyśmiał. Później znowu nie odbierał telefonów. Któregoś dnia zadzwonił i powiedział że skoro mi się tak śpieszy, to mi je odeśle, ale one nie są skończone. Powiedział że są polakierowane, ale nie oszlifiowane. Że leży na nich "6 warstw lakieru" i że są gdzie niegdzie zacieki jeszcze. Jeżeli ktoś z Was ma chęć to ja mogę podjechac te zacieki pokazać. CAŁE moto jest zlane zaciekami, lakier jest pryskany w jakimś zakurzonym garażu sprayem, pełno prześwitów na krawędziach. Jak dotknąłem to pastą polerską (bo jest matowe, porowate, chropowate itp), to odrazu prześwity wyłażą! Pospawane mijsce którego zdjęcie wrzucił do swoich aukcji w rzeczywistości wygląda jak fale Dunaju. Totalna partanina. Po pijaku bym sam to lepiej zrobił. Normalnie żal patrzeć na te owiewki :confused
Odesłał mi to DHL-em. Kurierowi w drzwiach żeby odebrać od niego paczkę musiałem zapłacić.... 1250 zł....

Chyba nie musze mówić co bym mu zrobił gdybym miał gnata.

Narazie mam tego wszystkiego po prostu dość. Może na jesieni, czy w zime oddam moto do malowania do teścia mojego kuzyna. Obiecał że jak znajdzie wolny termin to mi to naprawi. A teraz po prostu jeżdżę.

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » śr 23 lip 2008, 22:45

Wygraj jedną jego aukcje i odrazu sypnij mu negatywa, żeby każdy wiedzial w co sie pakuje... trzeba tępić dziadostwo. Ja zrobie tak z zolo-skuter jak wygram...
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
gladiator
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: gladiator » pt 25 lip 2008, 20:06

Bolek101, :shock:
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów pro...

Awatar użytkownika
Mariunio
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Mariunio » pn 28 lip 2008, 23:29

BOLEK101 dlaczego nie wystawiłeś odpowiedniego komentarza odrazu?

Awatar użytkownika
Bolek101
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Bolek101 » wt 29 lip 2008, 15:18

Mariunio pisze:BOLEK101 dlaczego nie wystawiłeś odpowiedniego komentarza odrazu?
Nie licytowałem w jego ukcji, więc jemu nie mogę komentarza wystawić. A jeżeli chodzi o komentarz na forum, to po prostu miałem dość rozmyślania nad tym wszystkim. Chciałem jeździć. Teraz mi trochę nerw przeszedł, więc piszę.

ODPOWIEDZ