jesienno-zimowe latanko podlaczac sie! :)

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » ndz 31 gru 2006, 14:16

Ja wczoraj pozamiatałem zrobiłem prawie 100 kilosów. Wiało jak cholera, mało mnie nie ściagnęlo z motka, ale co tam. Pare razy poderwałem sprzęt na gumę i powrót do domu. Pomimo wiatru zbytnio nie zmarzłem nawet. A wrażenia z jazdy niewąskie motoride: Na sylwka planuję zdjac tłumiki i przelecieć przez miasto :phear Jak na razie pada deszcz i wieje szybciej niż lecąca VFR-a, więc nie wiem jak z tym latankiem, ale tłumiki zdejmę chociażby po to żeby posłuchać tego mrożącego krew w żyłach dźwięku V4 w pełnej krasie :motolove
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » wt 02 sty 2007, 21:03

jak dobrze pojdzie to jutro skocze wymienic oponke , bedzie co upalac :twisted:
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » wt 02 sty 2007, 23:30

upalaj upalaj, pogoda łaskawa, czasem nawet słoneczko zaświaci aż miło popatrzeć :cool
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » śr 03 sty 2007, 21:57

hehehe dostalem cyne ze szykuje sie wielkie rozpoczecie sezonu 2007 , w sobote mega impreza na pasie, motocykle bierzemy na przyczepki zapier.. na pas i tam do odciecia :) pozniej calonocna impreza w stadninie konikow :D ... tak wczesnie sezonu jeszcze nie zaczynalismy ale trzeba to koniecznie opic :D
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » ndz 21 sty 2007, 18:48

Dzisiaj po południu przewietrzyłem swoje V4. Miłem zamiar zrobić tylko pare km a wyszło troszkę więcej :mrgreen: Zimno się zrobiło więc myknąłem do domu.
Teraz tylko mam mały problem. Przy pierwszym rozruchu zauważyłem, że aku jest już słaby, ale dzielnie odpalił :grin: Po powrocie do garażu zgasiłem sprzęta po czym chciałem spróbować go ponownie odpalić, żeby sprawdzić czy aku troszkę się podładował. :shock:
Niestety nic z tego, słychać było pompę ale po naciśnięciu startera kontolki przygasły, zakręcił chwilę i padł.
Pytanie - czy po przejechaniu okkoło 20 km akumulator zdążyłby się podładować? Może mam coś z ładowaniem (regiel)? Czy poprostu aku "zjadła" zima.
Dodam tylko, że akumulator kupowałem na wiosnę na bajzlu w W-wie a motocykl stoi w garażu, gdzie co prada nie ma ogrzewania, ale temp nigdy nie spada poniżej 0 (zwłaszcza ostatnio).
P.S. Ma ktoś ładowarkę do akumulatora?
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie wytrzymują już i chcą wiosny !! :mrgreen:

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Post autor: olo » ndz 21 sty 2007, 21:41

Hm... trochę dziwne - krótka przejażdżka, ale aku powinien sie troszkę podładować a przede wszystkim konkretnie rozgrzał się silnik więc dlaczego nie odpaliła...?
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 21 sty 2007, 22:44

rommi, Wpadaj do mnie z aku i będziemy działać. Zaraz ślę ci pw.

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » ndz 21 sty 2007, 22:58

a może poprostu przeczyść styki przy akumulatorze.. taki dłuższy postój mógł zrobić swoje :???:

Awatar użytkownika
maciek 800
klepacz
klepacz

Post autor: maciek 800 » ndz 21 sty 2007, 23:03

rommi pisze:Dzisiaj po południu przewietrzyłem swoje V4. Miłem zamiar zrobić tylko pare km a wyszło troszkę więcej :mrgreen: Zimno się zrobiło więc myknąłem do domu.
Teraz tylko mam mały problem. Przy pierwszym rozruchu zauważyłem, że aku jest już słaby, ale dzielnie odpalił :grin: Po powrocie do garażu zgasiłem sprzęta po czym chciałem spróbować go ponownie odpalić, żeby sprawdzić czy aku troszkę się podładował. :shock:
Niestety nic z tego, słychać było pompę ale po naciśnięciu startera kontolki przygasły, zakręcił chwilę i padł.

No właśnie ja miałem ten sam problem w czwartek, i tez w 46. Odpaliła 4 razy po ulicy tam i z powrotem i brak prądu. Może to słynny regulator napięcia??

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 21 sty 2007, 23:04

Krajan pisze:a może poprostu przeczyść styki przy akumulatorze.. taki dłuższy postój mógł zrobić swoje :???:
To jest dość prawdopodobne, ale aku i tak leży, to mu trzba dolać.

[ Dodano: 21 Styczeń 2007, 23:10 ]
maciek 800 pisze:No właśnie ja miałem ten sam problem w czwartek
To razem z Rommim dawaj do mnie.

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » ndz 21 sty 2007, 23:14

Dzisiaj kolejne 100 km , połowa w deszczu, ale i tak fajnie bylo. Kurcze, styczeń, a juz VFRka ma ponad 500 kilosów nakręcone, jak tak dalej pójdzie to bedzie z 20 tys. w sezonie :hooray .

Pawel

PS. Rommi, mi aku padło tak paskudnie, te same objawy. Regulator ocalał, wiec bądź dobrej myśli.
Ostatnio zmieniony ndz 21 sty 2007, 23:16 przez Pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

Awatar użytkownika
maciek 800
klepacz
klepacz

Post autor: maciek 800 » ndz 21 sty 2007, 23:15

Ale ja ładowarkę mam.

Tylko dlaczego nie ładuje? Rommiemu przez 20 km to powinno tyle prądu wytworzyć że kawę by sobie jeszcze w czajniku zaparzył.

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » ndz 21 sty 2007, 23:17

Jak masz zakatowany (zawarty itp) akumulator to go nie naładujesz i tyle.

Pawel
Ostatnio zmieniony ndz 21 sty 2007, 23:24 przez Pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

Awatar użytkownika
maciek 800
klepacz
klepacz

Post autor: maciek 800 » ndz 21 sty 2007, 23:20

Ale w Suzi ten sam akumulator działa dobrze.

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » ndz 21 sty 2007, 23:29

To nie pozostaje nic innego jak sprawdzic miernikiem napiecie w czasie pracy silnika, reakcje na właczenie swiateł, czy dodanie gazu. Po właczeniu swiateł powinienes miec krótki spadek napiecia, ale juz po chwili jego wzrost, czyli regulator napiecia działa. To samo po dodaniu gazu z biegu jałowego w wyzszy zakres.

Pawel

ODPOWIEDZ