MANDATY

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
Browar
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Browar » pn 22 mar 2010, 16:05

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » pn 22 mar 2010, 19:17

Browar, Bardzo ciekawy artykuł
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Browar
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Browar » śr 24 mar 2010, 17:44

Gregory pisze:Browar, Bardzo ciekawy artykuł
Jednym słowem olewać i zapitalać;)

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » pt 30 lip 2010, 23:20

Odświeżam temat, bo mnie wlasnie strażnicy "miejscy" sfotografowali od tylu (pedały!) w lesie (jak w lesie to wiejscy) przy 120 na 50tce i teraz chca ode mnie 5 stowek w zamian za 10 punktow. Nie wiem co to za punkty bo dawno juz nie mam karty lojalnosciowej do tesco, zapytam ich jak do nich pojde ;)
Tak czy siak boli, wiec zaczalem drazyc kwestie unieczytelniania tablicy, skoro tych wynalazkow szatana co robia od tylu (tfu!) bedzie coraz wiecej a nie coraz mniej. Wszak postep techniki dla ciemiezenia ludnosci idzie najszybciej w tym kraju, gdzie "liberalowie" ster trzymaja.
I na razie wychodzi mi, ze dresiarstwo z podgietymi blachami ma racje - za tablice upstrzone czymkolwiek, brudne albo nieczytelne grozi... mandat 100 zyla o 0 punktow. A to sie zdecydowanie bardziej oplaca niz wyskakiwanie z banknotow w wiekszych ilosciach po strzale w plecy (kiedys, w kombojskich czasach tylko tchorze strzelali w plecy...).
Upewnie sie jeszcze czy za takie praktyki poza stowa nie grozi zabor dowodu rejestracyjnego i ide oklejac blache jakas reklamowka co mi sie w czasie jazdy przyczepila, lisciem kapusty czy czyms innym takim. Co i wszystkim polecam, bo czasy bezkarnosci przed obliczem fotoradaru sie koncza na naszych oczach :evil:

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: moskittiero » pt 30 lip 2010, 23:52

doyar pisze:...Upewnie sie jeszcze czy za takie praktyki poza stowa nie grozi zabor dowodu rejestracyjnego i ide oklejac blache jakas reklamowka co mi sie w czasie jazdy przyczepila, lisciem kapusty czy czyms innym takim...
jeśli kierujący usunie usterkę pojazdu dającą powód do zatrzymania dowodu rejestracyjnego na miejscu kontroli to przyczyna taka ustaje zatem dowodu zatrzymać nie można - tak to wygląda kolego

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » pt 30 lip 2010, 23:56

Dzieki, zrobie wiec takie cus, co bedzie mozna kazdorazowo usunac na miejscu a za najblizszym zakretem odtworzyc :mrgreen: Pomysl juz mam.
Trzeba bedzie sie jeszcze zaopatrzyc w wydruki stosownych aktow prawnych na okolicznosc ew. dyskusji z Panem Władzią.

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: moskittiero » sob 31 lip 2010, 00:08

Prawo o ruchu drogowym art. 132 pkt. 6
http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiaz ... #rozdzial2

Awatar użytkownika
maxym73
teksciarz
teksciarz

Post autor: maxym73 » sob 31 lip 2010, 11:34

Doyar podziel sie pomysłem co do tablicy / zakrycie jej/
Żyj szybko kochaj mocno i umieraj młodo
Teraz zaczyna się magia

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » sob 31 lip 2010, 11:50

doyar pisze: I na razie wychodzi mi, ze dresiarstwo z podgietymi blachami ma racje - za tablice upstrzone czymkolwiek, brudne albo nieczytelne grozi... mandat 100 zyla o 0 punktow. A to sie zdecydowanie bardziej oplaca niz wyskakiwanie z banknotow w wiekszych ilosciach po strzale w plecy (kiedys, w kombojskich czasach tylko tchorze strzelali w plecy...).
Upewnie sie jeszcze czy za takie praktyki poza stowa nie grozi zabor dowodu rejestracyjnego i ide oklejac blache jakas reklamowka co mi sie w czasie jazdy przyczepila, lisciem kapusty czy czyms innym takim. Co i wszystkim polecam, bo czasy bezkarnosci przed obliczem fotoradaru sie koncza na naszych oczach :evil:
Obecnie przebywam w Holandii. Wieczorami na ulicy mozna sie poczuc jak na stadionie. Flesze blyskaja z kazdej strony. Z przodu, z tylu, z gory, z dolu i nie wiadomo skad jeszcze. Dodatkowo fotoradary sa umieszaczne w niewinnie zaparkowanych i wygladajacych samochodach np. z fotelikiem dla dziecka, pordzewialych i bez powietrza w oponach. Motocyklisci na czesto uczeszczanych drogach i w miescie jezdza jak w szwajcarskim zegarku, bo mandaty sa bardzo slone. Mysle, ze nie ma co narzekac i marudzic. Tym bardziej jak ma sie swiadomosc ewidentnego naruszenia prawa.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » sob 31 lip 2010, 18:21

... ja stosuje nastepujący patent: spraj do łańcuchów, ochlapuję połowę tablicy, następnie posypuje pisakiem, im ciemniejszy tm lepiej (czyli ziemia ogrodowa), połowa nr nieczytelna i tyle, jakby co to mi smar zarzuciło z łańcucha, a ziemia-matka przylgnęła sama z siebie :twisted:

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » pn 02 sie 2010, 22:37

MARCO pisze:jakby co to mi smar zarzuciło z łańcucha, a ziemia-matka przylgnęła sama z siebie
O i to jest sluszna linia postepowania. Moze pojde Twoim 'ekologicznym' sladem.
maxym73 pisze:Doyar podziel sie pomysłem co do tablicy
Ja sobie wymyslilem, ze okleje blache samoprzylepna biala (ew. czarna, ale bedzie walic po oczach) tasma izolacyjna, ze to niby tymczasowo, coby mi blaszka nie odpadla, bo sie srobka zagubila byla ;) Jeden pasek w pionie, jeden w poziomie. Bialych prawie nie bedzie widac, za to calosci literek i cyferek - tez :twisted:

O, konkursik sie mimochodem wymyslil, pt.: "Obywatelu, wyruchaj fotoradar". Jakies nastepne propozycje..? :mrgreen:

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » pn 02 sie 2010, 22:53

Generalnie każdy ze sposobów wyroochania gwarantuje nam - 100pln w każdej sytuacji spotkania ze stróżami prawa. Więc chyba nie da się wyłonić zwycięzcy :P Chyba żaden misiak nie da się wziąć na takie pierdoły.
Jeśli jednak mam wybór między -100pln a -500pln i 10 pkt to wybieram to pierwsze i jutro pomimo zamontowanego scoroilera lecę do sklepu po smar do łańcucha :twisted:

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pn 02 sie 2010, 23:18

Oj dzieciaki, dzieciaki ;)

A jak w zeszłym sezonie Wam o tych metodach mówiliśmy to się strachaliście :lol

Pamiętasz Marco ;)

Jeszcze jak ktoś ma pasujące literki, lub cyferki to też można zmienić, np. 3 się pięknie zmieniają w 8 :D

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 03 sie 2010, 09:17

Ruda i Piotr pisze:np. 3 się pięknie zmieniają w 8 :D
Yesss, miśki też o tym wiedzą.
Ta dyskusja przypomina mi szkolną ławę. Z jednej strony drżący uczniowie panicznie montujący ściągi pod ławkami, we włosach (łonowych tysz), rękawach, mankietach i wszędzie gdzie tylko pozwala wyobraźnia, a z rugiej ironicznie uśmiechnięty belfer, stary wyjadacz, który nie dość, że na co dzień obcuje z pełną gamą "podstępów" to jeszcze w młodości uprawiał ściągania w podobie do tych co dziś próbują. No i bój trwa, bo jak w każdej walce gdy tylko nie walczy byk z parowozem to raz wygra ten, a raz tamten. Tyle, że złapany jak już dał się złapać to go boli bardziej niż tego co nie złapał gdy nie złapie. ;-)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » wt 03 sie 2010, 12:35

SOWA, ale masz doświaczenie jak miśki na to reagują? czyuruchamiają jakieś dodatkowe restrykcje?

ODPOWIEDZ