to przeczytaj sobie Motormanie chyba z kwietnia lub marca tam masz porównanie 1200 i v-tecniedziwedz pisze:Panowie a jak byście mieli porównać vtec z vfr1200 to

to przeczytaj sobie Motormanie chyba z kwietnia lub marca tam masz porównanie 1200 i v-tecniedziwedz pisze:Panowie a jak byście mieli porównać vtec z vfr1200 to
Aktualizowałem oprogramowanie jesienią. Dealer we Wrocławiu też się początkowo motał, ale w końcu znalazł dla mnie nowy soft. Na wydruku mam zapisane:tomekbor11 pisze:Zakupiłem sprzęta ze skrzunią DCT miesiąc temu i w porównaniu z Hornetem to duża zmiana. Do miasta trochę ciężki ale na trasę jest super. Spalanie w trasie wyszło mi 6,4 l. Prosze o info jakie kupić oponik bo czytałem o Dunlopach, ale i o Michalinach. Proszę o szczegóły dotyczące oprogramowania do VFR1200. Dzwoniłem do Hondy i coś się motają.
Dzięki serdeczne za pomoc. Moja VFR jest z 2010 r. więc nowy soft powinien być w Hondzie. Na razie puściłem e-mailem VIN do dwóch Dealerów ciekawe co odpiszą. Pozdrawiamde Palma pisze:Aktualizowałem oprogramowanie jesienią. Dealer we Wrocławiu też się początkowo motał, ale w końcu znalazł dla mnie nowy soft. Na wydruku mam zapisane:
current ECU ID 0100AA0102, a po aktualizacji 0101030101. Mam manualną skrzynię biegów i nie wiem czy ten sam soft jest do DCT, ale ten trop powinien Ci pomóc.
Podobno DCT w wersji 2012 ma jeszcze nowszy soft, ale nie wiem czy dostępna jest aktualizacja.
Warto zrobić aktualizację jeśli przeszkadza Ci szarpanie przy odkręcaniu manetki na 2 i 3 biegu. Mnie to doprowadzało do szału i po zmianie widzę olbrzymią różnicę. Aktualizację zrobili mi gratis.
Co do opon wymieniłem na razie tylnego Dunlopa na Michelina PR3. Przyczepność na suchym wydaje się nieco lepsza, na mokrym jeszcze nie miałem okazji sprawdzić. O żywotności też się nie wypowiem, bo przejechałem dopiero na nich 1500km, ale podobno PR3 wytrzymują dłużej od Dunlopów.
Jak tylko zejdzie poniżej 20 kaflibury75tcz pisze:no własnie jakos ucichło,ludzie XXy oglądają a jest przecież VFR1200 tylko pewnie jeszcze cena trzyma... ;(
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości