Jazda dzisiaj - czy warto ryzykować?
- mkochano
- teksciarz
Jazda dzisiaj - czy warto ryzykować?
Cześć
Muszę się wynieść z garażu i przestawić do miejsca zimowania. Z różnych przyczyn nie dało się tego zrobić wcześniej. Za oknem śnieg (Warszawa Bemowo). Mam do przejechania 4km i zastanawiam się czy warto ryzykować. Nigdy nie jeździłem w takich warunkach. Jak myślicie, wywrotka gwarantowana, szukać kogoś z hakiem i przyczepą? Jeśli tak i ktoś z Was mógłby pomóc to też proszę o info.
Pozdrawiam
Michał
Muszę się wynieść z garażu i przestawić do miejsca zimowania. Z różnych przyczyn nie dało się tego zrobić wcześniej. Za oknem śnieg (Warszawa Bemowo). Mam do przejechania 4km i zastanawiam się czy warto ryzykować. Nigdy nie jeździłem w takich warunkach. Jak myślicie, wywrotka gwarantowana, szukać kogoś z hakiem i przyczepą? Jeśli tak i ktoś z Was mógłby pomóc to też proszę o info.
Pozdrawiam
Michał
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Jak w ciągu najbliższych nie zapowiada się poprawa pogody to ja bym jechał. Dojedziesz, sprzęciora szybko umyjesz i już bedzie sobie odpoczywał
Tylko hamuj duuuuużo wcześniej i łagodniej niż zwykle, unikaj białego bo w taką pogodę jest meeega śliskie i delikatnie z gazem i będzie dobrze.
W śnieżycę też da się jechać tylko przydałaby się podgrzewana szybka w kasku bo śnieg się przykleja
P.S. Ja tylko napisałem że ja bym pojechał - żeby później nie było na mnie

Tylko hamuj duuuuużo wcześniej i łagodniej niż zwykle, unikaj białego bo w taką pogodę jest meeega śliskie i delikatnie z gazem i będzie dobrze.
W śnieżycę też da się jechać tylko przydałaby się podgrzewana szybka w kasku bo śnieg się przykleja

to tyle co nic.mkochano pisze:Mam do przejechania 4km
P.S. Ja tylko napisałem że ja bym pojechał - żeby później nie było na mnie

"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
To może warto spróbować. Kiedyś pojedziesz w traskę i Cie pogoda zaskoczymkochano pisze:Nigdy nie jeździłem w takich warunkach

Na fotce poniżej, jak wyjeżdżaliśmy z Oczkiem to miało być ładnie ale po drodze się trochę pozmieniało

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
- mkochano
- teksciarz
Udało sięArturo pisze: To może warto spróbować. Kiedyś pojedziesz w traskę i Cie pogoda zaskoczy![]()

Super zdjęcieArturo pisze:Na fotce poniżej

Michał
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Postanowiłem dzisiaj sprawdzić jaka jest droga hamowania ze 70km/h na ubitym śniegu. Powiem tak. Meeeeeeega długa xD
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila