Moto dla kobiety - 600-750ccm, owiewki i wygodna pozycja

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 31 gru 2009, 20:30

slimak pisze:a myślałem, że zdenerwowałem CIĘ w oststni dzień roku :mrgreen:
hehe nie nie bez obaw slimak - możesz pić spokojnie :evil :pije :pije
Yaco pisze:Na pierwsze moto jest dobre to, co jest dla danej osoby dobre :mrgreen:
Nie brakuje przecież przypadków, gdy ktoś zaczynał od litra. I żyje...
otóż to !

czas zaczynać imprezkę
Szczęśliwego Nowego Roku Wszystkim :mrgreen: :kapela :pijak :pije :piwko
Obrazek

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » czw 31 gru 2009, 20:39

Właśnie!!

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!

No to chlup... :pijepiwo
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
szaba
bywalec
bywalec
Imię: Krzysztof

Post autor: szaba » czw 31 gru 2009, 21:22

Witam,

Dzieki za wszystkie opinie, a zbierajac wszystko zusammen do kupy to:
- tak jak juz pisalem to nie bedzie pierwsze moto i to nie jest problem co na pierwsze moto tylko jakie zeby spelnialo okreslone wymagania ktore zrodzily sie z dotychczacowych doswiadczen;
- po wtore, kolezanka nie jest jakas mega malutka iskierka i generalnei na GSiku dawala sobie bezproblemowo rade, wzrost 170cm chyba tez nie sprawia problemow,
Co do wyprostowanej pozycji to jest dosc istotna sprawa bo niewiasta ma problemy z kregoslupem, no i teraz jest pytanie: nie kwestionujac w/w zalet CBRy czy na tym sprzecie siedzi sie w miare wyprostowanym??? Ja mam bardzo male doswiadczenie z F4, smignolem tym pare razy i generalnie to jest fajne do smigania po miescie ale jako moto uniwersalne to dla mnie odpada, aaa i nogi trzeba bardzo podkulac, jak dla mnie VFR – RULEZ.
A co do owiewek to poszukiwane jest mota z pelnymi owiewkami. Oboje smigalismy na golasach i wiemy co to znaczy...
A dlaczego nie VFR??? no tak jak juz pisalem, masa jest spora i manewrowanie w korkach i przy malych predkosciach moze jej sprawiac troche problemow...
Osobiście kompletnie nie znam GSXFa i nie wiem jak wypada porownanie Jaja z CBRa, pozycja, ochrona przed wiatrem, latwosc prowadzenia itp...

Zakladajac ze CBRa to jednak zbyt lezaca pozycja osobiscie myslalem o CBF600 i dozbrojeniu moto w akcesoryjne pelne owiewki, zdaje sie ze plataja sie jakies zdjecia na necie takich moto. Idac tym samy tropem moze SV650 plus zakup owiewek, choc slyszalem ze ten silnik jest dosc wymagajacy...

A co do NT700 to niestety wazy swoje...

Ostatecznie
CBR jednak? czy moze CBF plus owiewki? a moze SV650? ER6F? a moze jakis czarny kon???
(moze Mors mnie drugi raz nie objedzie ze na forum VFR pytam o SV czy ER... ale nawet jak sie dopatrzy to prosze o wyrozumialosc z okazji nowego roku...aaa jeszcze: Szanowny Morsie ja Twoje wyklady na forum przeczytalem od deski do deski – kto czytal i polegl ten wie, ot taka wazelina... hehe ;-) )

Pozdro i do siego roku!!! :mrgreen: 8)
Szaba

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » czw 31 gru 2009, 21:35

MadziX na F4 objechała 3/4 Europy.
Koleżankę zabierz w miejsce (np. Dealer Hondy) gdzie będzie mogła porównać pozycje siedząca na CBR i CBF.
Co do SV 650 słyszałem dużo dobrego (mniej o wersji 1000), ale Honda to Honda. Największy producent motocykli oraz silników. Power of Dream ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Yaco » czw 31 gru 2009, 21:36

Niestety motocykl i problemy z kręgosłupem to baaaardzo słaby pomysł, ale czego nie robi się dla miłości :D
Spotkałem się z opinią, że wyprostowana pozycja wcale nie jest taka dobra dla kręgosłupa. Nierówności na drodze powodują kompresyjne obciążenie kręgosłupa. Lepiej leżeć na baku. Ale to trzeba leżeć, a nie garbić się nad nim. No tu koleżanka może mieć łatwiejsze zadanie, nie wiem, nie widziałem... :mrgreen:
Nie ma reguły, koleżanka musi się poprzysiadać do różnych maszyn i tyle. Nie zawsze twierdzenie że jeden motocykl ma bardziej pochyloną pozycję od innego jest słuszne. Zbyt wiele zależy od budowy danej osoby. Organoleptycznie trza.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
arczon
teksciarz
teksciarz

Post autor: arczon » czw 31 gru 2009, 21:38

Nie czytałem wszystkiego ale na forum VFR Ktoś pyta co kupić, a Wy (szanowne grono) polecacie wszystko tylko nie VFR ???
Dziewcze kup VFR !!!, będzie wygodnie cicho i jak trzeba szybko.
Jedyna słuszna marka, a motocykl i tak zawsze będzie cięższy od Ciebie.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » czw 31 gru 2009, 21:46

arczon ma racje :mrgreen:
niech bierze vfre
a co do kregoslupa to chcialbym delikatnie zauwazyc, ze pozycja wyprostowana siedzaca to najbardziej obciazajaca pozycja ze wszystkich, dorzuc do tego drgania powtarzajace sie i zuzycie zmeczeniowe kregoslupa murowane :-)
mnie np na Viadrze bolaly i plecy i kark, na mojej Niuni nie boli mnie nic, czasem tylko jajka sie gotuja xD
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 31 gru 2009, 21:47

binio pisze:czasem tylko jajka sie gotuja xD
tiaaa stąd przekonanie, że VFR to świetny moto dla kobiety, kanapa zawsze cieplutka... :evil

jeśli chodzi o kręgosłup...w skrócie....
nie wiem o jaki problem chodzi ,ale przeważnie właśnie pozycja 'na baku' jest zbawienna i pozwala przejechać setki km bez żadnych dolegliwości..pozycja' na prosto' powoduje, że kręgosłup dużo bardziej się męczy ..

jeśli chodzi o kolana - cbr600 F4 jest ostatnią wygodną wersją i kolana są tylko troszeczkę bardziej podkurczone w porównaniu do vfr - a tam to była w ogóle bajeczka..piszę oczywiście to z myślą o wzroście 172, a widzę, że koleżanka ma podobny :)

pozdrowionka
Ostatnio zmieniony pt 01 sty 2010, 12:21 przez MadziX, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » czw 31 gru 2009, 22:56

ale dobrze, że jest dyskusja i padają inne marki i modele bo jeszcze ktoś by pomyślał, że trafił na na ludzi którzy nie znają innych marek.
Chwalmy swoje VFR
ZKL

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 31 gru 2009, 23:39

arczon pisze: będzie wygodnie cicho i jak trzeba szybko.
i fałkowo vibrująco :evil :evil :evil wspomnienia z Vfr - bezcenne :evil,
bo tak slimak my Ownersi kochamy wszystkie motocykle ale najbardziej VFR :)

:motolove

no to zdrówko - godzina 0.00. za 98min :pije
Obrazek

Awatar użytkownika
maciek 800
klepacz
klepacz

Post autor: maciek 800 » pt 01 sty 2010, 14:43

Stosując auto reklamę: Dobrym motocyklem dla drobnej niewiasty jest wspomniany już wcześniej Kawasaki ER6F ( najlepiej w kolorze zielonym :mrgreen: ). Obiektywnie waży na sucho ok 170kg i ma 76KM. I ja będę takie moto z 2008r , na wiosnę sprzedawał . :razz

A tak naprawdę to delikwętkę zainteresowaną trza wsadzić na każde z proponowanych i niech się sama wyrazi. Bo jednemu córka się podoba a drugiemu teściowa.

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » pt 01 sty 2010, 15:43

maciek 800 pisze:Bo jednemu córka się podoba a drugiemu teściowa.
a żenią się obaj z ta samą kobietą :lol:
Maciek dobrze mówi możemy doradzać jeszcze 10 stron a najlepiej wie czego chce zainteresowana i najlepszym wyjściem jest choćby usiąść na moto które się podoba :roll: bo i tak wygląd bierze górę nad rozsądkiem :twisted:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Marcin32
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin32 » sob 02 sty 2010, 14:28

A jeszcze ostanie zdanie do wyzej wspomnianego tematu i male sprostowanie mojej wypowiedzi. nic odkrywczego juz nie napisze ale nie ma to jak jazda probna . i osobiste przekonanie jak sie nam na danym moto siedzi manewruje itp. i czasami bo wiem ze jest to pania b. bliskie:P ;kierowanie sie wzgledami estetycznymi w tym momencie moze przycmic realne wady lub zalety danego moto...ale to taki offtopic bla bla bla

a jezeli chodzi o moje wypowiedzi to...

Yaco pisze:
Marcin32 pisze:... laski sie boja wlasnie szybko jezdzic bo je sciaga wiatr:/...
:lol: Osobiście nie znam żadnej dziewczyny, która boi się szybciej pojechać z powodu wiatru. Fakt, Don Juan ze mnie żaden i może znam zbyt małą grupę do zweryfikowania tej teorii.
po co Ci ten lol kolego...a ktora laska Ci sie do tego przyzna . ale jezeli faktycznie masz male doswiadczenie:P to tymbardziej nie "imputuj":P innym.

Cbrka a tymbardziej F3 ma mala szybe i nikt Ci sie do tego nie przyzna a tymbardziej dziewczyna.

a i programista tez nie jestem ale chetnie moge Ci podac do siebie adress bo widdze ze jestes z warszawy i jak chcesz o tym pogadac to smialo wpadaj...

plastiki tez lubie ...wrecz przeciwnie uwazam ze to najladniejsze moto jakiekiedykolwiek zbudowano . tylko sporo dziewczyn kupuje plasitka...zeby miec plastika i do tego fajny kombinezon:P . a czy moto kiedykolwiek wykorzysta zgodnie z jego przeznaczeniem...to juz inna sprawa...

oczywiscie mowie ogolnikowo i nie jest to w zaden sposob powiazane z w/w poszukujaca moto.

to samo mialem na mysli piszac ze MAdzix jest dzielna:P jezdzac VFR. i nadal tak uwazam. i jezeli osobiscie Cie urazilem to oczywiscie srki. ale VFR jest nijak motocyklem pasujacym do statystycznej dziewczyny . ale jezeli Ty sobie radzisz to tymbardziej szacunek. a uprzedzajac juz nastepne posty...pomijajac juz wszystkie znane nam dobrze zalety VFR'ki jest to moto poprostu dla dziewczyny za ciezkie . mam tu na mysli , ze na moto zdarzaja sie rozne sytuacje.a nie tylko jazda na wprost z kolegami bo bokach...

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » sob 02 sty 2010, 14:43

Tomaso pisze:Dla kobiet najlepsze są tysiace pokroju R1 Cbr 1000rr Ninja 10 gsxr 1000 . Nie dosc że ładne, lekkie, dobrze się prowadzą to jeszcze wk....ja kolegow z podwórka.
Nie no toś Panie dowalił do pieca...

Najlepiej kup sobie goldasa bo on jest wolny zwrotny i ma owiewki....

Nie pisze już tu.
Nie mam sił do słuchanie tych pierdół :confused
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
PozytywnieZakreconyWariat
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: PozytywnieZakreconyWariat » sob 02 sty 2010, 14:54

szaba, jeśli waga VFR jest nie akceptowalna przez niewiastę.To Gsx600-750F(jeśli już to brać 750-bardziej elastyczny silnik-do bólu przewidywalny itd itp)wagowo jest cięższy od VFRki więc odpada.Mam takie moto....złego słowa powiedzieć nie mogę.W trasie bardzo dobrze się sprawuje,jednak w mieście przy korkach ze swoją masą po pewnym czasie czuć ze to nie rower ;)Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć...pytaj :)
Ja polecam CBF 600S (motocykl tak ułożony,że aż nudny-moja opinia....a krzywdy nie zrobi)...zacznijmy jeszcze od zapytania...ile owa kobieta ma do wydania??

Pozycja wyprostowana nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem...gdyż wszystkie nierówności itd uderzają od razu w kręgosłup...(jego dolna cześć :???: )
Podobno najlepsza pozycją,jest pozycja lekko sportowa....odciążony kręgosłup..wszelakie drgania najpierw wędrują przez nogi,a nie bez skrupułów uderzają prosto w kręgosłup ;-)
Jak do tego dodać jeszcze odciążenie nadgarstków w sportowych motocyklach poprzez embrionalna pozycję to już w ogóle rarytas(lecz tylko przy większych prędkościach...wtedy strumień powietrza pomaga-ale przecież jeździmy przepisowo :lol: )

P.S
Jeśli zakup ma być dokonywany wiosną-tak mniemam,to odezwij się....dam się przysiąść do GSXFa :bye
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

ODPOWIEDZ