koszty przerejstrowania moto

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » pt 12 gru 2008, 18:28

jeszcze splacam intrudera, dlatego nie mam kasy na zarejestrowanie :confused

kurcze, nikt nic nie wie czy stawka za rejestracje sie zmieni ... ?? :neutral:

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Bohun » pt 16 sty 2009, 17:16

no i rejestracja nie zdrozala. ;-) z tego co się dowiedziałem.

ale teraz mam inne pytanie - bo chcę w koncu miec z glowy i w koncu zarejestrowac.

tylko sprawa wyglada tak:

umowę mam spisaną z wrzesnia 2008 z polakiem - a raczej firmą polską zarejestrowana w holandii. do tej pory nie zaplacilem nic w urzedzie skarbowym. są jakies kary za to ?

czy moze lepiej skontaktowac sie z gosciem i poprosic o przepisanie na nowo umowy ??

doradźcie mi cos ! dzieki, pozdrawiam !

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » pt 16 sty 2009, 17:18

jak masz na umowie date to zgodnie z prawem miales 30dni na zarejestrowanie pojazdu, jakie sa kary za nie wyrobienie sie w tych 30stu dniach... nie mam pojecia

jak mozesz to spisz na nowo umowe z aktualna data i bedzie po klopocie

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Bohun » pt 16 sty 2009, 17:45

kris2k , u mnie w urzedzie komunikacji mozna nawet pol roku pozniej rejestrowac motocykle, i nic niegdy nie powiedzieli :grin:

tylko gorzej z urzędem skarbowym, tam "podobno" bedzie kara jak nie zmienie umowy . moze ktos sie konkretnie orientuje w tym temacie ?

pozdr

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 16 sty 2009, 18:43

Bohun a masz chociaz oryginalny dowód ??? Bo przepisy sie pozmieniały w grudniu troche...

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » pt 16 sty 2009, 21:55

Nic nie słyszałem o karze w urzędzie skarbowym. Wiem natomiast, że kara jest za późno zapłaconą akcyzę w urzędzie celnym. Ale od motocykla nie ma podatku akcyzowego.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » pt 16 sty 2009, 22:15

piszesz oświadczenie coś na wzór przyznania się do tego że nie zapłaciłeś i że teraz płacisz,jak cie urząd skarbowy sam dojedzie przed tym to już masz pozamiatane a jak się sam zgłosisz to ok jest parę złotych odsetek zapłacisz i tyle.ja kupiłem co prawda wcześniejsze moto od polaka ale nie rejestrowałem go i nie opłacałem umowy jakieś 7 miesięcy.ojciec kolegi mi to podyktował i tak napisałem,potem poszedłem z tym do urzędu skarbowego i normalnie zapłaciłem.jak gość ma firmę i na firmę ci go sprzedał to nie wiem czy gdzieś tam już tego nie zgłosił.ale możesz zapytać.jak spotkam tego faceta to zagadam z nim żeby mi to jeszcze raz podyktował i tu napiszę.albo podejdż się do urzędu skarbowego i powiedz żeby ci takie coś podyktowali i zapytaj czy jeszcze coś takiego istnieje,bo ja to pisałem jakieś 3lata temu.a od tego czasu się trochę pozmieniać mogło.powodzenia!!!

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Bohun » sob 17 sty 2009, 09:01

jak nie dam rady zmienic umowy ( bo mozliwe ze ten gosc juz gdzies zglosil sprzedaz ), to wtedy bede kombinowal ze skarbówką :sad: ehh juz chyba lepiej bylo zaplacic normalnie w terminie, a teraz bede kombinowal :drool

dzieki za pomoc ! pozdr

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » pn 19 sty 2009, 11:10

Kochani kupiłem moto w wrześniu i dziś dopiero podjechałem du Urzędu Skarbowego złożyć papiery i bez problemu za dwa dni odbiór papieru.Także nie ma obaw chyba że co Urząd to inne przepisy albo widzimisie urzędników.
Jacek M.

ODPOWIEDZ