Zla sława VFR1200...

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.

Jak postrzegasz 7 generacje VFR?

VFR1200 to super mocna, piekna i nowoczesna konstrukcja. W pelni zasluguje na imie VFR.
6
35%
Dobra maszyna nie pozbawiona wad a wyglad to sprawa osobista. Do polecenia.
7
41%
Ni to Enterprajs ni to Spock - takie cos z napedem warp ale wyglada jakby go projektowali Klingoni. Na pewno szybkie.
1
6%
Mi to lotto - w ogole mnie ta generacja nie interesuje. VFR800 rzadzi!
1
6%
Widze to po amerykansku - brzydkie to jak Shrek, brzmi jak kosiarka to trawy i jest za drogie.
2
12%
Kto to padlo w ogole nazwal VFR?
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

bachu
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Re: Zla sława VFR1200...

Post autor: bachu » czw 21 maja 2015, 21:56

Ja tam uważam, że 1200 spoko sprzęt. Bak za mały i był ten cyrk z tylnym amorem co się zacinał. Poza tym, jak widziałem wykresy z hamowni na pierwszych biegach to nie wiem kto wpadł na pomysł, że taka elektroniczna kastracja ucieszy ludzi. Co do sportowych korzeni to nie oszukujmy się, wszystkie w miarę współczesne VFR to bardziej turystyka niż sport.

ZZR1400 to realnego Vmaxa ma chyba cokolwiek wyżej. Przecież te 3 stówki on osiąga chyba na 5 biegu? :twisted:

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie

Re: Zla sława VFR1200...

Post autor: veeefour » pt 22 maja 2015, 06:54

bachu pisze:Ja tam uważam, że 1200 spoko sprzęt. Bak za mały i był ten cyrk z tylnym amorem co się zacinał. Poza tym, jak widziałem wykresy z hamowni na pierwszych biegach to nie wiem kto wpadł na pomysł, że taka elektroniczna kastracja ucieszy ludzi. Co do sportowych korzeni to nie oszukujmy się, wszystkie w miarę współczesne VFR to bardziej turystyka niż sport.

ZZR1400 to realnego Vmaxa ma chyba cokolwiek wyżej. Przecież te 3 stówki on osiąga chyba na 5 biegu? :twisted:
Ja po roku uzytkowania napisze, ze to 40% sport i 60% tourer.

ZZR1400 ma z tego co znalazlem rev limiter na 10600 a wiec na piatym biegu limiter stuknie 280.09 kmh...

ODPOWIEDZ