Przygotowanie motocykla do zimy.
-
darecki-30
- pisarz

- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
Re: Przygotowanie motocykla do zimy.
zamiast rekawiczki bedzie lepsza prezerwatywa znanego producenta ,lepiej przylega i zabezpiecza

- Fakir
- klepacz

- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
darecki-30 pisze:zamiast rekawiczki bedzie lepsza prezerwatywa znanego producenta ,lepiej przylega i zabezpiecza![]()
![]()
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- kifer
- pisarz

No i kołdra, kołdrą trzeba motka przykrywać kołdrą....
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
- brylek22
- klepacz

- województwo: mazowieckie
ot cała parwdaFakir pisze:Ludziska - cackacie się z tym zimowaniem motocykli, jakby to były co najmniej promy kosmiczne, w technologii przewyższającej NASA.
Juz może dajcie spokój z tymi radamia bo co jeden to lepszy
Moto zatankowane pod korek stojące na stopce centralnej, wyjmik aku, to jest podstawa, a reszta udziwnień to jak kto chce, może poduszke podłożyć pod przednie koło i nakryć pierzyną żeby cieplej było.
"Wolność Tomku w swoim domku".
wroce jeszcze do "zepsutej benzyny". benzyna trzaci swoje własciwosci, tzn wietrzeje - to oczywiste. ja osobiscie z tego wzgledu zalewam pod korek najtansza jaka jest, w przed sezonem całosc spuszczam do kanistra, puszczam przez przewody malutka ilosc swiezej, i tankuje nowej benzyny. benzyna zlana do kanistra przyda sie na zimowanie za rok
a robie tak poniewaz moto sa bardziej wyczulone na jakosc benzyny niz samochody, i podobno własnie odpalanie moto na starej benzynie moze walic gazniki.
moze to takie mity, ale nie przejechałem sie na tym jeszcze
- orzyl
- klepacz

- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Ciekawa teoriamc.red pisze:wroce jeszcze do "zepsutej benzyny". benzyna trzaci swoje własciwosci, tzn wietrzeje - to oczywiste. ja osobiscie z tego wzgledu zalewam pod korek najtansza jaka jest, w przed sezonem całosc spuszczam do kanistra, puszczam przez przewody malutka ilosc swiezej, i tankuje nowej benzyny. benzyna zlana do kanistra przyda sie na zimowanie za roka robie tak poniewaz moto sa bardziej wyczulone na jakosc benzyny niz samochody, i podobno własnie odpalanie moto na starej benzynie moze walic gazniki.
masz jakieś logiczne/rzeczywiste uzasadnienie takiego stwierdzenia, czy tylko piszesz bo wydaje Ci się / słyszałeś ?mc.red pisze:a robie tak poniewaz moto sa bardziej wyczulone na jakosc benzyny niz samochody
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- dragoo
- klepacz

- Imię: Jarek
orzyl pisze:
Ciekawa teoriaSzczególnie z tymi gaźnikami. Patrząc na to że masz w profilu napisane 800 - VTEC, rzeczywiście nie dziwne że nie zawiodła Cię ta praktyka i gaźniki Ci się nie uszkodziły
- brylek22
- klepacz

- województwo: mazowieckie
dobry kabaret się tu robi,
z niektórych wywodów można nieżle się pośmiać,
ale rękawiczki na wydechu nic nie pobije,
z niektórych wywodów można nieżle się pośmiać,
ale rękawiczki na wydechu nic nie pobije,
- Dariusz6914
- zadomowiony

- Imię: Dariusz
- województwo: śląskie
He he he! Jak widzę, niezłe jaja się tu porobiły! Czas chyba zakończyć ten temat. Ja kupuję stabilizator który wleję do paliwa, i spokojna moja głowa! (Oczywiście rękawiczkę też na wydech założę - powaga!) Może rzeczywiście jesteśmy trochę przewrażliwieni na punkcie swoich "kochaneczek", ale, pytam, czyż może być inaczej??? Za to z pewnością za nasze trudy i "zaloty," hojnie się nam one odwdzięczą!Pozdrawiam serdecznie Brać motocyklową i winszuję dobrego humoru, chociaż, chociaż, niestety, sezon motocyklowy już skończony... Trzymajcie się!
(Co do uwagi powyżej kolegi brylek 22, to przeczytaj sobie: http://www.motobracia.pl/index.php?opti ... &Itemid=59 Rękawiczka, to nie jest mój wymysł, tylko fachowa rada fachowca.)
(Co do uwagi powyżej kolegi brylek 22, to przeczytaj sobie: http://www.motobracia.pl/index.php?opti ... &Itemid=59 Rękawiczka, to nie jest mój wymysł, tylko fachowa rada fachowca.)
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
a może jeszcze...,
nie, może już.
- Dariusz6914
- zadomowiony

- Imię: Dariusz
- województwo: śląskie
Ostateczna konkluzja: Nic nie zaszkodzi dopieszczać swój motocykl. Pozdrówka! 
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
a może jeszcze...,
nie, może już.
- Żuber
- bywalec

- województwo: warmińsko-mazurskie
paliwo spuścić z gaźników to i owszem. ale z baku? ja zawsze robię rundę przed zimowaniem i zalewam na koniec paliwem i mam na wiosnę pełny bak.
"Mistrz wykrętów, obracania kota ogonem i udowadniania czegoś, co nie ma racji bytu ni też logicznego uzasadnienia. Potrafi się kłócić że białe jest czarne i vice versa."
- Klepak23
- pisarz

- Imię: Jacek
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...
orzyl pisze:Ciekawa teoria Szczególnie z tymi gaźnikami. Patrząc na to że masz w profilu napisane 800 - VTEC, rzeczywiście nie dziwne że nie zawiodła Cię ta praktyka i gaźniki Ci się nie uszkodziły
- Lukaszny
- pisarz

- Imię: Łukasz
Zamiast gdybać teoretycznie lepiej korzystać z ostatnich dni pogody - za oknem przecież książkowa Złota Polska Jesień.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- desynchro
- zadomowiony

Masz rację Lukaszny , w ramach przygotowania mojego VTECa do zimy ... wsiadłem na nią i dałem dzisiaj ostro w palnik, o ludzie , jaka PRZYJEMNOŚĆ
.... o zimie nie myślę !!!!