stelaż RC24

Wąski
Imię: Karol

stelaż RC24

Post autor: Wąski » ndz 08 mar 2009, 18:43

witam - czy ktoś z Was wie może jak jest mocowany oryginalny stelaż pod kufer centralny w RC24? Ja mam dorabiany no i właściwie cały ciężar spoczywa na śrubach, którymi mocowany jest uchwyt pasażera - poskutkowało to tym, że mocowania boczków (które i tak podobno pękają, a u mnie się trzymały) zaczęły pękać - czy ma ktoś zdjęcia oryginalnego stelaża? z góry dzięki :)

t.o.mek
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: t.o.mek » pn 16 mar 2009, 11:01

Mam taki stelaż z tym że na 3 kufry, postaram się zrobić jakieś foto.

Wąski

Post autor: Wąski » pn 16 mar 2009, 22:58

postawie Ci wirtualne piwo :). A tak na poważnie to bardzo byś mi pomógł gdybyś zrobił fotki mocowania stelaża do nadwozia. A to, że masz stelaż na 3 kufry cieszy mnie jeszcze bardziej - bo podpatrze u Ciebie i przerobie mój! W takim razie czekam na info

romekjagoda

Post autor: romekjagoda » ndz 22 mar 2009, 00:06

Czy orientuje się ktoś z ownersów, gdzie można nabyć stelaż pod kufer centralny + ew. boczne do RC24?
Czy wiecie może, czy pasowałby stelaż od RC36? Przypuszczam, że nie, ale wolę sprawdzić, bo z dostępnością akcesoriów do starej poczciwej rc24 jest coraz trudniej :(

Za wszelkie porady serdecznie dziękuję!

t.o.mek
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: t.o.mek » czw 26 mar 2009, 08:35

Przepraszam że dopiero teraz dodałem fotki ale zimowa pogoda i brak czasu skutecznie zniechęciły mnie do szukania gdzie wrzuciłem ten stelaż.
Jak ktoś chce jakieś wymiary lub dokładniejsze foto szczegółów proszę pisać :)
Fotki kufrów też mogę zrobić.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

romekjagoda
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Romek

Post autor: romekjagoda » czw 26 mar 2009, 13:11

Super, dzięki Tomek.

Ja ze swojej strony też odrobiłem pracę domową: sprawdziłem stelaże do RC24 i produkują je jeszcze 2 firmy obecnie:
a) Hepco & Becker - dość wysoki koszt, powyżej 300 euro za stelaż pod kufer centralny i pod boczne; ograniczenie ładowności przepisami w Niemcowni do 5 kg.
b) Renntec - brytyjska firma, stelaż pod kufer centralny kosztuje ok. 50 funciaków, czyli cena bardzo przyjemna. Ograniczenie to fakt, że jest to tzw. sport-rack, ładowność wg producenta 2,5 funta, co mnie trochę martwi, bo chciałem zapakować na tego racka kufer, tak aby żona miała podparcie pod plecy i czuła się pewniej. Mimo wszystko chyba kupie tego właśnie i założe jednak jakiś kufer.

może komuś się to info przyda.
Ostatnio zmieniony wt 31 mar 2009, 09:31 przez romekjagoda, łącznie zmieniany 1 raz.
"And the road becomes my bride..."

Wąski

Post autor: Wąski » sob 28 mar 2009, 22:17

dzięki wielkie Tomek - masz u mnie piwo :)

romekjagoda
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Romek

Post autor: romekjagoda » wt 31 mar 2009, 09:32

Tomek wydaje mi się z tego co na zdjęciu, że masz właśnie ten Hepco&Becker.
"And the road becomes my bride..."

ODPOWIEDZ