stelaż RC24
-
- Imię: Karol
stelaż RC24
witam - czy ktoś z Was wie może jak jest mocowany oryginalny stelaż pod kufer centralny w RC24? Ja mam dorabiany no i właściwie cały ciężar spoczywa na śrubach, którymi mocowany jest uchwyt pasażera - poskutkowało to tym, że mocowania boczków (które i tak podobno pękają, a u mnie się trzymały) zaczęły pękać - czy ma ktoś zdjęcia oryginalnego stelaża? z góry dzięki 

Czy orientuje się ktoś z ownersów, gdzie można nabyć stelaż pod kufer centralny + ew. boczne do RC24?
Czy wiecie może, czy pasowałby stelaż od RC36? Przypuszczam, że nie, ale wolę sprawdzić, bo z dostępnością akcesoriów do starej poczciwej rc24 jest coraz trudniej :(
Za wszelkie porady serdecznie dziękuję!
Czy wiecie może, czy pasowałby stelaż od RC36? Przypuszczam, że nie, ale wolę sprawdzić, bo z dostępnością akcesoriów do starej poczciwej rc24 jest coraz trudniej :(
Za wszelkie porady serdecznie dziękuję!
-
- zadomowiony
- Imię: Romek
Super, dzięki Tomek.
Ja ze swojej strony też odrobiłem pracę domową: sprawdziłem stelaże do RC24 i produkują je jeszcze 2 firmy obecnie:
a) Hepco & Becker - dość wysoki koszt, powyżej 300 euro za stelaż pod kufer centralny i pod boczne; ograniczenie ładowności przepisami w Niemcowni do 5 kg.
b) Renntec - brytyjska firma, stelaż pod kufer centralny kosztuje ok. 50 funciaków, czyli cena bardzo przyjemna. Ograniczenie to fakt, że jest to tzw. sport-rack, ładowność wg producenta 2,5 funta, co mnie trochę martwi, bo chciałem zapakować na tego racka kufer, tak aby żona miała podparcie pod plecy i czuła się pewniej. Mimo wszystko chyba kupie tego właśnie i założe jednak jakiś kufer.
może komuś się to info przyda.
Ja ze swojej strony też odrobiłem pracę domową: sprawdziłem stelaże do RC24 i produkują je jeszcze 2 firmy obecnie:
a) Hepco & Becker - dość wysoki koszt, powyżej 300 euro za stelaż pod kufer centralny i pod boczne; ograniczenie ładowności przepisami w Niemcowni do 5 kg.
b) Renntec - brytyjska firma, stelaż pod kufer centralny kosztuje ok. 50 funciaków, czyli cena bardzo przyjemna. Ograniczenie to fakt, że jest to tzw. sport-rack, ładowność wg producenta 2,5 funta, co mnie trochę martwi, bo chciałem zapakować na tego racka kufer, tak aby żona miała podparcie pod plecy i czuła się pewniej. Mimo wszystko chyba kupie tego właśnie i założe jednak jakiś kufer.
może komuś się to info przyda.
Ostatnio zmieniony wt 31 mar 2009, 09:31 przez romekjagoda, łącznie zmieniany 1 raz.
"And the road becomes my bride..."
-
- zadomowiony
- Imię: Romek