Część Wszystkim.
Drugi raz wymieniałem olej w mojej maszynie, a co za tym idzie i filtr oleju i niestety dopiero teraz moją uwagę zwróciły oznaczenia/opisy na filtrach. Są różne. Ten filtr po lewej dostałem razem z moto. Ten po prawej został kupiony w salonie Hondy. W związku z tym mam pytanie: czy oznaczenia nie powinny być takie samo na obydwu filtrach skoro to filtry dedykowane do tego modelu ? Najprawdopodobniej te filtry pasują też do innych modeli hondy i stąd te różne oznaczenia ?
Filtr oleju VFR 800 F RC93.
-
decent
- teksciarz

- Imię: decent
Filtr oleju VFR 800 F RC93.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- diimon
- klepacz

- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: Filtr oleju VFR 800 F RC93.
Nie wiem po jaką cholerę numery oem się zmieniają. Ostatnio w Skodzie uszukałem się filtra bo sobie serwis zmienił całkowicie oznaczenia. Honda robi to samo, widać to po schematach na bikeparts, stare numery skreślone i widnieją nowe.
-
decent
- teksciarz

- Imię: decent
I ja pojęcia nie mam w jakim celu to robią ... Może po to aby mniej literek było ?
W całkiem fajnym ( dla mnie oczywiście ) samochodzie jakim jeżdżę od ponad 5 lat numery oem wszystkich filtrów takie same od lat.
W całkiem fajnym ( dla mnie oczywiście ) samochodzie jakim jeżdżę od ponad 5 lat numery oem wszystkich filtrów takie same od lat.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- diimon
- klepacz

- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Tylko się cieszyć. Mnie to wku*wia bo zostawiam dane z opakowań i po roku mogę sobie nimi d*pę wytrzeć bo już coś vag pozmieniał