powiem szczerze , że ja mam podobny problem, tylko, że wymieniłem tuleje w ubiegłym sezonie i olej zalałem gęstszy, ale niewiele to pomogło, wydaje mi się , że może to być wina sprężyn.Daniel VTS pisze:Jak wyzej, przy hamowaniu słychać jakiś tępy stuk, czasami słychać też przy większych dołach. Wydaje mi sie ze to w lagach.
Co 10 (góra 12) tysięcy km, chyba, że latasz na gumie to wtedy im częściej tym lepiej.MadziX pisze:podłącze się do tematu Daniela z trochę innym pytaniem -jak często powinno się zmieniać olej w lagach ?
też mi się tak kiedyś wydawało w Fazer`ce, i po dogłębnych obserwacjach (sprawdzenie luzu w główce, rokręcanie lag, tarcze ) okazało sie że to klocki w zaciskach na tyle miały luzu że przesuwały się. Efekt był taki że na początku hamowania pojawiał się "stuk" właśnie taki głuchy, cofając moto do tyłu także się to objawiało.a czy czasami tarcze pływające to nie mogą dawać znać o sobie ??????