SZWAJCARIA 2007 (kaszubska) Wdzydze k Kościerzyny

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Little Sister
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Little Sister » sob 17 mar 2007, 12:46

Cycki Opadają :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ja proszę o autograf, prosze prosze :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 17 mar 2007, 13:40

OK, jak tylko dostanę tę pracę to wartość mego autografu wzrośnie. Wtedy Ci dam na złoconej kartce z dedykacją: Wiernej wielbicielce futra - tańczący z hakami. :lol

Awatar użytkownika
Little Sister
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Little Sister » ndz 18 mar 2007, 12:09

pierdu pierdu duptu duptu :mrgreen: chodziło mi o autograf od Morsa (mafiozo) :lol: :mrgreen:

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » ndz 18 mar 2007, 17:45

Hi.Proszę mnie też dopisać do listy obecnych.Ciekawi mnie niezmiernie jak wyglądacie na żywo.Przy okazji proszę o więcej szczegółów dotyczących finansów. tzn. ile ta chatka od głowy. itp.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 18 mar 2007, 19:49

MARCO pisze:Ciekawi mnie niezmiernie jak wyglądacie na żywo.
Raczej nie obiecuj sobie za wiele. :razz2

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » ndz 18 mar 2007, 21:22

MARCO pisze:Ciekawi mnie niezmiernie jak wyglądacie na żywo
Wiesz jak to jest - na golasa wsyscy faceci sa tacy sami.
A zwazywszy na rozerotyzowanie i rozpasanie Forumowiczow (vi de watek "co to za tekst" np.) nie obejdzie sie bez gremialnego biegu do wody na golasa :biggrin Wiec powtorze za Sowa - nie ma co za bardzo sobie obiecywac.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » pn 19 mar 2007, 11:11

małe OFF TOP-LESS ale co tam
Widzę, ze z jakichś nieznanych powodów stałem się osobą publiczną - no to pewnie i mój dom stanie się publiczny :biggrin

znamy się mało, więc powiem coś o sobie. Urodziłem się w marcu... w połowie marca... właściwie w drugiej połowie marca... dokładnie 23go :biggrin [kto i kiedy powiedział te słowa? nagroda - browar :biggrin ]
prowadzimy z Wasylem małą, skromną, rodzinną firmę "IMPORT- EKSPORT ODZYSK DŁUGÓW" czasami organizujemy wycieczki do lasu, albo do ZOO (pasjami lubimy karmić niedźwiedzie) dla nie zawsze zainteresowanych. Często są tylko w jedna stronę - dlatego są takie tanie- zniżki do 50%.
NIektórzy mówią do mnie per don Vito, ale to gruba przesada. Palę cygara. Często chodzimy do fryzjera, któy jest co prawda niewidomy, ale nie ma to dla nas większego znaczenia (patrz avatar Wasyla)

Czy nadal są chętni przysłać CV i list motywacyjny :evil

a teraz poważnie.
Zgłoszenia przyjmujemy cały czas. Jak na razie potrzeba będzie około 3 domków. Nie znam dokładnych cen bo jak byłem tam w zeszłym tygodniu - nie było kompetentnej osoby. Wydaje mi się, że przy pełnym obłożeniu - koszt na osobę nie powinien przekroczyć 20 zł na osobę na dobę. Namiot taniej.

Gdybyśmy podjęli chęć imprezowania na tej pięknej wyspie, ale musi to być wspólna - kolegialna decyzja WSZYSTKICH uczestników to:
- zmieniamy miejsce na Osrodek Portus koło Gołunia /około 3km od Wdzydz/ tam zostawiamy sprzęt.
- dogadujemy się z cieciem pilnującym, żeby miał je na oku. Wyspa leży 300m na przeciwko Ośrodka i wahadłowo jachtem przewozimy WSZYSTKICH na wyspę.
- niezbędne będą namioty.
- jest żeremie bobrów - kto ma legitymację Ligi Ochrony Przyrody może spać z bobrami :biggrin zoofilia jest przestępstwem i piętnowana przez ojca Smardzyka
LiSica, Sowa i mors z założenia legitymacji nie potrzebują no i chyba DANIEL też :biggrin ucha cha
- jemy to co upichcimy, złowimy, upolujemy - na butlach gazowych, ognisku i grillach
- lepiej żeby była w miarę pogoda, chyba ze jesteście survivalowcami
- siusiamy w krzakach na łonie przyrody
- myjemy się w dziewiczo czystej wodzie jeziora Wdzydzkiego
- mamy 100% kontakt z naturą
- na transport na wyspę musimy liczyć do 1.5 godziny i zakończyć przed zmrokiem

generalnie radze się zaopatrzyć w rozmówki polsko-kaszubskie :biggrin

jeżeli przyjmiemy wersję Wdzydze - domki to:
- mamy dach nad głową
- sprzet po domkami
- jedzenie o rzut beretem /knajpki lub sklep do zakupów/
- grill na miejscu
-siusiamy i myjemy się w budynku socjalnym ośrodka (chyba, że ktoś woli jezioro i krzaki do wyboru)
- jacht do dyspozycji pod nosem kto chce pływa i rzyga za burtę (tylko kapitan wymiotuje)
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Draghar
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Draghar » pn 19 mar 2007, 15:01

osobiscie mysle ze domki beda chyba lepsze
trzeba pamietac ze w maju jest jeszcze w nocy zimno

ps: podobno do bobrow bedzie mozna niedlugo strzelac
zabrac fuzyjke? :mrgreen:
Draghar

VFR Viking SEXszyn North Roads

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pn 19 mar 2007, 19:03

mors pisze:no i chyba DANIEL też ucha cha
że niby ja???? :oops: To pewnie za uratowanie biednej sowy??? :hooray

[ Dodano: 2007-03-19, 19:06 ]
Draghar pisze:osobiscie mysle ze domki beda chyba lepsze
to super sprawa zwłaszcza, ze cena nie jest wysoka za taki domeczek. A i w kominku można rozpalić. MOrs jakieś klehdy i bajania zapoda :lol
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 19 mar 2007, 21:06

Draghar pisze:trzeba pamietac ze w maju jest jeszcze w nocy zimno
Zimno nie zimno, tego pewno nie poczujemy, ale popieram, zwłaszcza że przepełnieni złocistym płynem może nam coś głupiego na wyspie przyjśc do głowy, np zrobić z niej wyspe piratów, albo nocny szturm i abordaż ze statku. :biggrin

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pn 19 mar 2007, 21:07

Miejski ogród zoologiczny we Wrocławiu podaje:

[...]
Daniel (Dama dama) reprezentuje rodzinę jeleniowatych. Pierwotnie zamieszkiwał śródziemnomorski region Europy, północną Afryką oraz Bliski Wschód. Obecnie, jako zwierzę parkowe, spotykany jest w całej Europie. Czyni się też próby introdukcji tego gatunku, jako zwierzyny łownej, do naszych lasów. Mniejszy od jelenia europejskiego, osiąga wysokość w kłębie do 105 cm, a wagę do 200 kg. Normalne umaszczenie daniela jest czerwono-brunatne z białymi plamami ułożonymi w podłużnych rzędach latem, a ciemnopopielate z plamami niewyraźnymi zimą. W populacji daniela spotyka się tez około 1% albinosów (białe) oraz do 30% dotkniętych melanizmem (czarne). Piękne łopatowate poroże nosi tylko samiec i podobnie jak jeleń co roku je zmienia.

Daniele odbywają gody w okresie od października do końca listopada. :biggrin Po 7-8 miesięcznej ciąży łanie cielą się, rodząc jedno lub dwa młode w miocie. Przez pierwszy rok życia cielęta przebywają z matką. Dojrzewają w wieku około 2 lat. Bytują w chmarach złożonych z łań i ich przychówku. Samce, zwane bykami, do rui pozostają osobno.

Zwierzęta te żywią się trawami, roślinnością zielną, liśćmi, pędami i korą drzew i krzewów. Chętnie jedzą żołędzie, kasztany, jagody i jabłka. :biggrin Ich hodowla w ZOO nie sprawia większych kłopotów [...]

-dziewczyny! możecie się nie obawiać :biggrin
-to grill odpada :mrgreen:
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 19 mar 2007, 21:18

Nie wiem,czy się odważę. :lol To mi wygląda na zorganizowany spisek North SEXszyn przeciw Centurium. Draghar będzie strzelał do zwierząt a jak pochla to i do ludzi, a za nim będzie chodził mors i kogo nie zgładzi kula Draghara tego Morsisko śmiechem dobije.

Aaa, raz Sowie śmierć - JADĘ.

P, a potem S
Zdecydowanie opowiadam sie za domkami, ale ze dwa namioty możnaby rozbić dla ewentualnych poległych od kuli lub śmiechu. Po co się mają psuć w domkach.

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pn 19 mar 2007, 22:35

mors pisze:-dziewczyny! możecie się nie obawiać
:killer Mors jakiś ty doinformowany :razz: Wiesz z tymi godami to róznie bywa. Sa wyjatki od reguły :lol

[ Dodano: 2007-03-19, 22:35 ]
ppamula pisze:nocny szturm i abordaż ze statku
no tak dusza pirata się budzi :mrgreen: Zawsze lubiłem filmy o piratach :oops:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » wt 20 mar 2007, 01:25

Jest jeszcze jedna atrakcja, o której do tej pory nie wspominałem. W "Portusie" często urządza się wesela, a że Kaszubi popić to lubią - jest szansa zastąpić niedysponowanego Pana Młodego podczas obowiązków nocy poślubnej :biggrin

Oj chyba będzie trzeba szybko zamknąć listę bo domków zabraknie :lol

Daniel, a zwróciłeś uwagę na tekst że 1% to albinosy? A Ty masz Białą Princessę?
Co do godów i rui ja się nie wypowiadam. Każdy na Sowią tzn. swoją odpowiedzialność :hooray

Awatar użytkownika
Draghar
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Draghar » wt 20 mar 2007, 07:55

abordaż na statek też można zrobić
plądruje się go
a potem topi lub podpala :mrgreen:
ale Mors pewnie by był średnio zadowolony
chyba że dobrze ubezpieczył krypę
jeśli jeszcze tego nie zrobił to niech goni do ubezpieczalni