Eskorta ślubna na favierach 25-04-2009

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » czw 02 kwie 2009, 15:54

Morsik się dziś temat załatwi :grin:
Pieniądze to nie wszystko ;-), a wszystko bez pieniędzy to... Kononowicz wytłumaczy

Myślę, że po prostu dostaną ode mnie info przed kościołem.
Ja przejdę z beretem babci Jadzi zebrać dziengi na tak szczytny cel ;-)

Jakies inne propozycje ???
A może jakiś rozbój na plebanii :twisted:

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 02 kwie 2009, 16:36

to się załatwia inaczej bo pod kościół już pędzą z roślinnością.

Państwo Młodzi informują w zawiadomieniach lub inaczej, że zamiast tradycyjnych chwastów proszą o przekazanie kwoty na to przeznaczonej na slachetny cel "Gitara dla Dzieciaków z Domu Dziecka w Chełmnie" i każdy przynosi kopertkę a wtedy osoba wyznaczona przejmuje kasę i wszyscy są zadowoleni - oprócz badylarzy :evil

tak jest chyba lepiej - bo ja tak nie za bardzo wierzę w zbiórke do kapelusza pod plebanią :biggrin

KolczyK - na rodzinę nie obowiązują kartki na gwałt :evil chyba że na Rodzinę Radia M - jak gustujesz w moherowej erotyce :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
jw
pisarz
pisarz
Imię: Jarek

Post autor: jw » czw 02 kwie 2009, 17:00

kwiacior, a na rowerze mozna przyleciec? wezme jakis magnetofon i bede puszczal dzwiek z wydechow :D

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » czw 02 kwie 2009, 22:03

ok Mors ;-)

Zrobie tak jak mowisz.
W niedziele spotkam sie z przyszla mloda para mloda oznajmiajac plan.
Wypali na 100%
Postaram sie tez o troche flaszek dla Was ;-)
Juz widze cala ekipe :lol:

do Jarka :razz:
jak spalisz gume na rowerze to mozesz :twisted:
a puszczac to najwyzej bąki mozesz :biggrin , ale taka odskocznia - dawaj :lol:

Awatar użytkownika
Szozdul
pisarz
pisarz
Imię: Maciek

Post autor: Szozdul » czw 02 kwie 2009, 23:31

Ja tez postram się być :) Tylko daj kwiacior w miare wczesnie o której to ma być :)

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » czw 02 kwie 2009, 23:37

Kwiacior, gdybym to ja się żenił i ktoś by mi postawił jakiś "warunek", to bym mu powiedział: "a idź w ch...", choćby nie wiem jak szczytny/szczytujący przedstawiał cel.

A może laska, która wychodzi za mąż, marzy o tym, by nazbierać kilka bagażników kwiatów ślubnych, zapełnić nimi swój dom i cieszyć się nimi przez tych kilka dni? Dla niektórych to głupie, ale kto wie, co tam się przyszłym pannom młodym w głowach dzieje... I nie nam to oceniać, tym bardziej niczego narzucać, bo to ich ślub.

Gdybym natomiast usłyszał złożoną na osobności propozycję w rodzaju: chłopaku, zbieram dla ciebie i twojej przyszłej żonki grupę na moto. Część z nich wzięła pod swoje skrzydła DD w Chełmnie i teraz dzieciakom przydałoby się .... Co wy na to, byście dali gościom znać, że zamiast kwiatów, które i tak przecież padną, lepiej byłoby przynieść jakieś - choćby najmniejsze - datki na ten cel?", to inna rzecz. Pogadałbym wówczas z narzeczoną i zapytał co ona na to.
Jeśli zapytasz ich oboje, raczej nie odmówią, ale czy to będzie rzeczywista ich wola? Trudno powiedzieć, bo pewnie krępowaliby się odmówić.
Jeśli pogadasz na osobności z przyszłym szwagrem, on przedstawi sprawę Twojej siostrze, bez nacisków itp., otrzymana odpowiedź nie będzie efektem swojego rodzaju wymuszenia. Przy czym jeśli usłyszysz "nie", nie wolno negatywnie oceniać tych dwojga.

Reasumując - gdybym usłyszał "przyjedziemy na wasz ślub jeśli to i to", odpowiedziałbym: "zostańcie w domu".
Gdybym usłyszał: "zapytaj swoją pannę co ona na to, by ..." odpowiedziałbym "pogadam i dam znać". I gdyby moja panna nie chciała zrezygnować z kwiatów, nie odbierałbym jej tej przyjemności. Prędzej sam dałbym Ci hajsiwo na to, co tam potrzebne - jeśli byłoby mnie stać, a kwota byłaby w granicach rozsądku.

Z tą gorzałą też się nie wychylaj, zwłaszcza że zestaw: "zrezygnujcie z kwiatów i dajcie nam na szczytny cel... ale nie zapomnijcie o butli na każdy łeb w kasku" to już jakaś kpina.

Jeśli do tego czasu poskładam motocykl, chętnie się pojawię.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 03 kwie 2009, 00:19

kwiacior

Szkoda, że tylko chłopaków zapraszasz na obstawę ;)

Z Vikingami to na koniec świata można śmigać ;)

Zobaczyć mordeczki Ownersów - bezcenne :)

Ale cóż, ja ani facet, ani na VFR nie śmigam to się nie wychylam :sad:

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pt 03 kwie 2009, 00:24

Jano, jasne, nie jestem az tak prostym i nikczemnym czlekiem ;-)
Wiem jak na nich wplynac, wiem jak poruszyc ich serca, chociaz kogo by taka akcja nie wzruszyla...
Jednak dzieki za rade ;-)
Napewno nie postawilbym sprawy wprost otwarcie,
Znam moja siostre, jej przyszlego meza i z gory moge powiedziec otwarcie, ze gdyby nawet nikt nie rzucil zlamanego centa, to sami z usmiechem na twarzy i radoscia w sercu wylozyli by gotowke - jestem o tym swiecie przekonany.

Nie chcialem im o tym mowic, bo to miala byc niespodzianka, ale gdy widze jaka duza akcja sie kroi , to chyba nawet gluchy by NAS uslyszal ;-)

Ciebie napewno nie moze zabraknac ;-) wiec bierz dupe w troki i szykuj sprzet :biggrin

Nie sadzilem ze ta sprawa odbije sie tak szerokim echem, jestem niesamowicie wdzieczny ;-)

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pt 03 kwie 2009, 00:29

Katrinka, no co Ty ;-)

Wasz Mentor i Duce ( z kłami :grin: ) bedzie Wam przewodzil. :grin:
Napisalem do wszystkich ogolnie,
Przyjezdzajcie cala kupa, z kazdego zakatka Polski jesli tylko dusza zapragnie.
Bede wdzieczny na zawsze, a tyle Ownersów w jednym miejscu ????????????
Bezcenne ;-)

Maciek vel Szozdul jasne , ze dam znac, kazdy bedzie wiedzial bez wyjatkow ;-)
Ostatnio zmieniony pt 03 kwie 2009, 00:34 przez kwiacior, łącznie zmieniany 1 raz.

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pt 03 kwie 2009, 00:31

btw. muszę jakoś sie Wam, odwdzieczyc, chociaz biedny jestem szlachcic ;-) pare weselnych chociaz na pamiątke oddac, co by na przyszlym spotkaniu trzymac na czarna godzine ;-)

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 03 kwie 2009, 10:18

kwiacior - wierzę, że jesteś subtelnym i wrażliwym ołnersem w przeciwieństwie do mnie - chama, który wpie.dala się z zabłoconymi butami na wyglansowaną podłogę i do wrażliwej duszy dziewczęcej :evil i załatwisz sprawę w sposób najwłaściwszy (w końcu ksywka do czegoś zobowiązuje :biggrin ) Ty ich znasz najlepiej. Ja Ci radzę - zrób jak uważasz :evil

Mam prośbę - utrzymaj jednak tę akcję w tajemnicy - bez względu na to czy prośba o zamianę flory na gitarę będzie pozytywna czy nie. Chciałbym zobaczyć ich miny jak zagramy z wydechów.

Widziałem miny MadziXa i Tomka gdy wyszli z Katedry Oliwskiej - bezcenne, a za gitarę można przecież zapłacić kartą biblioteczną :biggrin
Co do flaszek - to akurat wciskali nam je za pazuchy i do kufrów na siłę - nie Kasia? Dla mnie moja flaszka ma wartość sentymentalną :biggrin

Ale jak się znajdzie jakieś szkło to można pomyśleć o wspólnym rozpiciu bo w końcu coś trzeba będzie zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem, a do fortów w Toruniu bliziutko, oj bliziutko a i nad Wisłę pod most niedaleko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

kwiacior
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kwiacior » pt 03 kwie 2009, 10:29

oczywiście, subtelny i romantyczny :lol:

Sprawę się załatwi, już sobie wszystko pod hełmem obmyśliłem ;-)
Flaszki też się załatwi co byście nie wracali trzeźwo na motkach :biggrin

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 03 kwie 2009, 10:38

mors pisze:do kufrów na siłę - nie Kasia? Dla mnie moja flaszka ma wartość sentymentalną :biggrin
Kuferek się przydał, oj przydał :)

Jak wiesz i widziałeś w sobotę o 3.25 moja też stoi w bareczku :)

A kto spostrzegawczy to będzie wiedział, że w fortach nocka obowiązkowa, bo okazja do popicia podwójna :lol

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 03 kwie 2009, 10:53

aaaa to o Tobie kwiacior pisała Jane Austin?

Kasia - ja tam ludziom po kredensach nie zaglądam - chociaż prosty chłopak z Oruni jezdem, ale ta 25 latka w barku kuuusi oj kusi :biggrin

czyli co? w piatek do fortów w sobotę rano nach Plock gdzie jakości strzyże Jaszczomb? taki szczwany plan? I z gitarką do dzieciaków?

Beni - uczycielu deklaruj sie na druga lekcję nauki gry, moża i ja się podszkolę :evil

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 03 kwie 2009, 11:33

mors pisze:piatek do fortów w sobotę rano nach Plock gdzie jakości strzyże Jaszczomb
Ja tam myślałam, że z soboty na niedzielę też w fortach pobalujemy :)

ODPOWIEDZ