Włóczęgi Północy 2009- skandynawia

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Włóczęgi Północy 2009- skandynawia

Post autor: Art » ndz 17 sie 2008, 21:39

Witajcie
Wiem że jeszcze troche czasu ale plany urlopowe czasem trzeba szybciej zgłaszac....rodzinie, w pracy
Po wielu latach przerwy chcę wrócić do podróżowania
W nastepnym roku , latem planuję pojechac dookoła skandynawii- Finlandia, Szwecja , Norwegia.
Plan jest taki: promem do Helsinek, z tamtąd powoli do NordCapp przez ich głowne miasta. Gdy juz zaliczymy ten magiczny punkt - powrót fiordami norweskimi , przez Danię ( lub ze Szwecji promem do Polski)
Finlandia, Norwegia ma świetne drogi, a mozliwośc biwakowania dosłownie wszedzie ma też swoje plusy. Co więcej - miałem już do czynienia " białymi nocami" i na pewno jest to niesamowite doznanie. To raczej nie bedzie trasa do zaliczania zabytków- bo nie ma ich wiele( choc w każdym mieście można się zatrzymać i coś tam zwiedzić) a do podziwiania tego, co jeszcze mamy z przyrody- niesamowicie czyste jeziora, tysiące wysp i bycia sam na sam z sobą. Podobnie z Norwegią - jej przyroda jest porażająca.
Gdybyście chcieli wyrwać sie na tydzień, może 2, totalnie oderwac się od od 4 ścian, betonu jaki nas otacza i wkroczyć w ten zupełnie inny świat- pozostawiam do przemyslenia.
Pozdrawiam
Art
PS. w rzie czego przypomne się w styczniu :)
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » ndz 17 sie 2008, 22:39

raz to licz 2 tygodnie

2 to nie promem do Helsinek tylko wiza do Rosji i dookoła :P

3 to nie promem do polski tylko mostem do Niemiec :P

i tak o to ...... przedstawia sie moje marzenie .....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Miping
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: Miping » ndz 17 sie 2008, 23:11

Wstępnie się pisze, byle by ruszyć po połowie lipca (wesele brata)
Nie znam tamtych terenów ale słyszałem że mają mnóstwo fotoradarów i wysokie mandaty :( więc nie ma co szaleć.
BYLE DO PRZODU!

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » ndz 17 sie 2008, 23:19

Miping pisze:
Nie znam tamtych terenów ale słyszałem że mają mnóstwo fotoradarów i wysokie mandaty :( więc nie ma co szaleć.
Eee, tam ;). Mozna krecic, ale po co, skoro krajobraz taki piekny :). Ale fakt madaty spore, a przy ostrzejszym palowaniu 140/90 mozna rozstac sie z prawkiem.

ODPOWIEDZ