Warszawscy MotoMikołaje 2010-12-05

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 03 gru 2010, 12:42

Smoku pisze:A do do pogody to mamy i na nią sposób...
jasne - wyjazd do egiptu na moto :D .
A tak poważnie to jak sie nie da na dwóch kołach, a wszystko wskazuje że się nie da, to mozna na czterech.
adjar, jak nie chcesz się przebrać za mikołaja to może za renifera?

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: Smoku » pt 03 gru 2010, 12:57

ppamula pisze:
Smoku pisze:A do do pogody to mamy i na nią sposób...
jasne - wyjazd do egiptu na moto :D .
A tak poważnie to jak sie nie da na dwóch kołach, a wszystko wskazuje że się nie da, to mozna na czterech.
Ja bym napisał na sześciu nawet ;)

Wszystko będzie na stronie MotoMikołajek w sobotę :)

Ruda, wiem że w 3city stroje są obowiązkowe - my wyszliśmy z założenia, że nie trzeba bata ;)

Smoku
Smokiem, Smokiem nie jaszczurką!
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » pt 03 gru 2010, 23:07

ppamula pisze:jasne - wyjazd do egiptu na moto :D .
Tylko zanim byś dotarł w cieplejsze rejony, to już dawno byś zapomniał, że owiewki miałeś :)
Czterema nie dysponuję, ale mogę na rowerze - owiewek nie ma, to się nadaje nawet na śliskie.
Renifer to niezły pomysł -byle nie za jelenia:) A nie chodzi że nie chce, tylko nie wiem czy będę miał czas i mobilizację, żeby jutro szukać po marketach, więc może się nie uda zorganizować.

[ Dodano: |4 Gru 2010|, o 17:27 ]
No i postanowiłem dzisiaj sprawdzić, czy pogoda na moto OK. I na Puławskiej było fajnie, to nawet skoczyłem do TESCO po jakieś mikołajowe łachy - i zachciało mi się wracać KENem. A tam było sporo mokrego śniegu i te paskudne małe rondka. I mam lewy kierunek pod owiewką - pierwszy ślizg na moto zaliczony :) (dotąd miałem tylko na rowerze). Tak że jutro może być wesoło.
Tam gdzie nie ma śniegu, jest spoko. Ale jak gdzieś trochę posypie lub nawieje i jest taka breja - paskudnie. Dzisiaj 30 kilo to jak 300 w normalnych warunkach. A na boczniejszych uliczkach, słabo odśnieżonych - kaszana.

[ Dodano: |6 Gru 2010|, o 00:57 ]
No i myślałem, że nie dotrę. Rano wystawiam moto (jakieś pół godzinki do godziny zero, czyli 10) - i d..., nie chce zapalić, aku padł. Przez jakiś czas próbuję na pych - znowu d.., tyle że mokry cały byłem. Aku do domu i pod prostownik, ale że byłem wkurzony -to mi się myślenie wyłączyło, nie "zabezpieczyłem" nakrętek od aku i gdzieś wypadły. Szukam- oczywiście nie znajduje (pewnie w zaspie jakiejś leżą). Szukam w domu zastępczych - nie ma, więc wziąłem mniejsze śruby i nakrętki. Przy montażu okazało się - śruby za krótkie , nie łapią nakrętek. Podłożyłem pod nakrętki trochę taśmy izolacyjnej, żeby je podnieść, i wtedy się okazało, ze jedną ze śrub w międzyczasie zgubiłem :). Znowu do domu- na szczęście znalazłem następną, przykręciłem aku, moto zapaliło - było już chyba sporo po 11 :). Ale udało się dojechać, grunt to determinacja. I cieszę się, bo naprawdę było świetnie - zwłaszcza koncert na zakończenie, tak się wyskakałem, że aż mi szyja zesztywniała. Ale coś mało ludków na moto było.

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz

Post autor: Smoku » wt 07 gru 2010, 11:48

adjar to Ty byłeś tą ciemnozieloną VFR'ką? Wielkie dzięki za determinację - naprawdę godna podziwu. I za obecność :)

Smoku

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » wt 07 gru 2010, 12:19

Smoku pisze:adjar to Ty byłeś tą ciemnozieloną VFR'ką?
To moja łajza (należy jej się za ten numer z aku). Dobrze że był plan rozpisany imprezy na stronce, bo bym siłą rzeczy odpadł - a tak wiedziałem, gdzie was szukać. A tak bym miał skaszaniony humor, że nie dotarłem.
Ale szyję jeszcze dziś czuję po wizycie w Harendzie. :)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » wt 07 gru 2010, 12:41

:-)

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz

Post autor: Smoku » wt 07 gru 2010, 12:49

Piotrek, zabrakło nam Ciebie w niedzielię... trzeba było skorzystać z zaproszenia i pojawić się choć do autobusu :)

Smoku

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » wt 07 gru 2010, 13:28

Miło słyszeć, że ktoś zauważył moją nieobecność :grin:
Smoku, szykowałem się na tą imprezę, ale rozłożyło mnie choróbsko pod koniec tygodnia i cały weekend przeleżałem w łóżku z gorączką :cry:

pozdr!
:-)

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz

Post autor: Smoku » pt 17 gru 2010, 10:20

Jako informację podsumowującą dodam że dzięki wsparciu bardzo wielu osób i firm udało się nam w tym roku podczas akcji MotoMikołajki.pl przekazać dzieciom prezenty równowartości

73 500 PLN

a dla MotoMikołajów sponsorzy przekazali prezenty wartości

ok. 17 000 PLN [rozdaliśmy je na koncercie finałowym]

jest moc! :evil

Smoku

ODPOWIEDZ