Nowy wita

Jesteś nowy? :) Przywitaj sie z nami.
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 15 cze 2008, 01:53

VVVVitaj Tommy !
Obrazek

Awatar użytkownika
Tommy G17
bywalec
bywalec

Post autor: Tommy G17 » pn 16 cze 2008, 14:53

W jedynie słusznym czarnym :-). Przez weekend jeździłem Yamahą FZ1 Fazerem - porażka. Dzisiaj wsiadłem jeszcze na R6 - nadal żyję co należy chyba uznać za spektakularny sukces ;-). Efekt eksperymentów jest taki że VFR umocniło się na pozycji lidera. CBR 600 RR - miodzio ale za mały na mnie. R6 - mogę się lepiej schować za owiewkami ale prowadzi się gorzej niż CBR i silnik ma gorszy dół. Fazer F1 poza mocą i momentem zalet brak. To takie moje wrażenia - nowicjusza.

Awatar użytkownika
gladiator
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: gladiator » pn 16 cze 2008, 15:12

Vitttkaaaaaa
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów pro...

Awatar użytkownika
Tommy G17
bywalec
bywalec

Post autor: Tommy G17 » wt 17 cze 2008, 15:28

No - puściłem dzisiaj dym uszami ale już mi trochę przeszło. Do końca mi przejdzie jak wreszcie odbiorę VFR. Pojechałem dzisiaj odebrać wyczekanego jednoślada do salonu w Krakowie. Dokumenty przyjechały dzisiaj rano. Salon czynny od 10:00 - ja dotarłem o 9:30 bo już usiedzieć nie mogłem. Papiery już były - super, siadamy do wypisania faktury, z nudów otwieram książkę pojazdu - a tutaj niespodzianka. Rok produkcji 2007. Pytam czy to żart, odpowiedzi brak. Nikt nie wie o co chodzi. Dzwonią, czekają na odpowiedź. Po kilkudziesięciu minutach straciłem cierpliwość i sam zadzwoniłem sobie do Hondy Polska. Tam powiedziano mi, że nie widzą problemu, bo wszystkie VFR-ki, które idą teraz do salonów są z 2007 roku bo - uwaga - te z 2008 roku się rozeszły i dokupili na zachodzie trochę z 2007 roku i sprzedają. Ale przecież problemu niema bo model jest z roku 2008 i pierwszą rejestrację też będę miał 2008 więc o co mi właściwie chodzi. K.... Jak w styczniu wejdę do salonu samochodowego to zwali się na mnie sterta materiałów reklamowych w stylu wyprzedaż rocznika 2007. Czy to ja zwariowałem i się przyp... czy ktoś ze mnie idiotę robi. Namierzyłem w ciągu 10 minut VFR-kę w Łodzi - na jutro mają być dokumenty. Honda Polska powiedziała, że roczniki 2008 będą mieli najwcześniej za 4 miesiące - czyli praktycznie pod koniec roku. Jak rozumiem aktualna produkcja poszła do bardziej godnych tego krajów a my jako trzeci świat dostaliśmy zrzutki z magazynów 2007. Nie zeszły - wyślemy do Polski. K.... paranoja. Moje zaufanie do firmy Honda zostało dzisiaj mocno nadszarpnięte. Dla porównania w salonie Yamahy stoi R1-ka - zapodziała się chłopakom na magazynie i stała sobie bidulka w kącie przez 2,5 roku. Cena modelu 2008 to 50.900, ta ma ładnie napisane, że jest z 2005 roku, nie używana, za 39.900. Takie podejście rozumiem. Uczciwie - albo chcę zaoszczędzić i kupuję okazyjnie taniej i się cieszę albo mnie stać i mówię, że mam w d... rabat i chcę nową - i mi sprowadzają. Zgodnie z polityką Hondy - powinna być w tej samej cenie co nowa - przecież data rejestracji się liczy. No - fakt - dealer Hondy załatwił ostatecznie 2.000 rabatu na ten rocznik 2007. Witki mi opadły. Ja może głupi jestem - pierwszy raz kupuję motocykl - powiedzcie - co tu jest k... grane.

Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » czw 19 cze 2008, 00:02

Tommy już gadaliśmy.. paranoja! Ważne że już masz 2008 rocznik :)

POzdrawiam i zapraszam do prezentacji nówki w SOuth Parku!

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » czw 19 cze 2008, 01:36

Junior mi dzisiaj nieco naświetlił sprawę, niestety tak wyglądają realia w polskich salonach, a szczególnie w MotoFun Krakowskim dealerze Hondy.

Pozostaje mi tylko życzyć Ci wytrwałości, bo napewno będziesz zadowolony :mrgreen:

Tylko napoczątek oszczędzaj sprzęta coby się dobrze dotarł i mam nadzieje, że bierzesz wersje z ABSem.

Co do oznaczeń to bardzo prosto sprawdzić z którego roku jest brana przez Ciebie sztuka.

Wystarczy podnieść siodło i odczytać symbol na naklejce na ramie zadupka.

Vitki mają symbol RC46A i następna cyferka oznacza rok produkcyjny, czyli RC46A8 powinno być 8)
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
Tommy G17
bywalec
bywalec

Post autor: Tommy G17 » czw 19 cze 2008, 06:23

Już zdążyłem się douczyć i wiem, że dziesiąta cyfra w numerze na ramie oznacza rok - ja mam JH2RC46C38 - czyli jest jak powinno być. W książce też jest rok produkcji 2008. Łódzkie Liberty Motors załatwiło sprawę jak należy. Wersja z ABS :-).

Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » czw 19 cze 2008, 09:06

wersja Tommego jest już tak bardzo z 2008 roku, że jego model VFR to już RC48 :P

Awatar użytkownika
igor
klepacz
klepacz
Imię: Igor
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: igor » czw 19 cze 2008, 09:20

Tommy G17, dopieszczaj, docieraj a ja odkupię za dwa sezony :-)

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » czw 19 cze 2008, 10:15

igor, a co mojej już nie chcesz? Osz ty bydlaku, aha i oddawaj pedalski sweterek! :razz

Tomek to jak odbierzesz to masz się pochwalić padłem i stawiasz flaszkę (coli) :biggrin :D
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
igor
klepacz
klepacz
Imię: Igor
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: igor » czw 19 cze 2008, 11:17

Piotras, zależy jaki będzie koleżka miał kolorek... :twisted: a co do gejowskiego sweterka to zgłaszaj się do terroru....

Awatar użytkownika
Tommy G17
bywalec
bywalec

Post autor: Tommy G17 » czw 19 cze 2008, 20:26

JuNioR pisze:wersja Tommego jest już tak bardzo z 2008 roku, że jego model VFR to już RC48 :P
Oj - poprawiałem profil na Iphonie z dokumentami w zębach wychodząc z wydziału komunikacji - a Ty się czepiasz ;-).

ODPOWIEDZ