Hello wszystkim.
- rammir
- zadomowiony
- Imię: Adam
- województwo: śląskie
Re: Hello wszystkim.
dałem rade
)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- województwo: lubelskie
Witajcie !
Pozdrawiam wszystkich użytkowników

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
rammir - Ona jest ...cudna 

astroman79 - załóż własny wątek w dziale powitalnia: viewforum.php?f=33astroman79 pisze:Witajcie !
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
rammir naprawdę bardzo ładna sztuka z tej VFR
Gdzie ją znalazłeś?

Gdzie ją znalazłeś?
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- rammir
- zadomowiony
- Imię: Adam
Ano wyszukałem na necie aż w Przasnyszu. Kupiona od handlarza, który sprzęty z Włoch sprowadza. Trochę z nią przygód miałem bo akurat dniu zakupu padał śnieg więc nie dało rady jazdy próbnej zrobić. I tu przestroga dla przyszłych kupujących: Nigdy, przenigdy nie kupujcie motocykla bez jazdy próbnej. Ale od początku... W mojej niuni wizualnie wszystko się zgadzało i naprawdę widać było że to sprzęt zadbany. Zależało mi żeby dostać sztukę z oryginalnym lakierem i tak właśnie było. Silnik na postoju na zimno (-3 stopnie temp. powietrza) palił na dotyk a już po chwili można go było zrzucić ze ssania i ładnie pracował na wolnych obrotach, nie falował i ładnie wkręcał się na obroty. Przy 5 tys obr./min troszkę popierdywał jakby jeden gar nierówno palił. Sprzedawca zapewniał, że to kwestia świecy i po wymianie wszystko będzie git. Jak sobie to wtedy analizowałem to w zasadzie było to dla mnie bardzo prawdopodobne. Zatem dokonaliśmy transakcji, maszyna na przyczepę i powrót do domu. Kiedy motocykl znalazł się w garażu zabrałem się po kolei: olej, filtry, płyn chłodniczy, płyny hamulcowe, konserwacja zacisków hamulcowych i płyn pompy sprzęgła. Po skończonych pracach na siodło i wio... na jazdę kontrolną. Motocykl jechał prosto, żadnych drgań na kierze po puszczeniu jej więc trakcja ok. Silnik pięknie ciągnął i z początku nic nie zauważyłem.
Potem okazało się że przy wspomnianych wcześniej 5 tys obr./min. motocykl miał lekką dziurę w gazie ale w niższych i wyższych partiach wszystko było ok. Przypomniałem sobie wtedy o świecach. Wymieniłem wszystkie ale problem nie zniknął. Pomyślałem: regulacja mieszanki plus synchro i umówiłem się do serwisu, jako że sam nie byłem w stanie tego zrobić z uwagi na brak doświadczenia i przyrządów. W serwisie okazało się że na jednym (dokładnie trzecim) cylindrze są problemy z podciśnieniem. Mechanik podejrzewał upalony zawór - czyli ściągamy głowicę. Głowica do regenracji, montaż, regulacja i można jeżdzić. Historię mocno streściłem a łatwo się domyślić, wszystko było mocno rozciągnięte w czasie czyli jakieś 2 miesiące. Był to początek sezonu i warsztat M-Motor w Rybniku miał kupę pracy. Mimo to Hubert podjął się roboty za co jestem chłopu bardzo wdzięczny i mogę wszystkim polecić ten serwis bo pracują tam naprawdę kompetentni goście. Jeżeli chodzi o handlarza to zachował sie bardzo w porządku i zaproponował zwrot połowy kosztów naprawy i przelał mi pieniążki. Historia z happy end'em, jednak ominął mnie początek sezonu, majówka i parę fajnych wypadów a do tego kosztowało mnie to sporo nerwów. A można było tego uniknąć poprzeż próbną jazdę i chłodną ocenę. Teraz jednak VFR'a spisuje się na medal i jestem głęboko w niej zakochany. Początki miłości bywają czasem trudne
Potem okazało się że przy wspomnianych wcześniej 5 tys obr./min. motocykl miał lekką dziurę w gazie ale w niższych i wyższych partiach wszystko było ok. Przypomniałem sobie wtedy o świecach. Wymieniłem wszystkie ale problem nie zniknął. Pomyślałem: regulacja mieszanki plus synchro i umówiłem się do serwisu, jako że sam nie byłem w stanie tego zrobić z uwagi na brak doświadczenia i przyrządów. W serwisie okazało się że na jednym (dokładnie trzecim) cylindrze są problemy z podciśnieniem. Mechanik podejrzewał upalony zawór - czyli ściągamy głowicę. Głowica do regenracji, montaż, regulacja i można jeżdzić. Historię mocno streściłem a łatwo się domyślić, wszystko było mocno rozciągnięte w czasie czyli jakieś 2 miesiące. Był to początek sezonu i warsztat M-Motor w Rybniku miał kupę pracy. Mimo to Hubert podjął się roboty za co jestem chłopu bardzo wdzięczny i mogę wszystkim polecić ten serwis bo pracują tam naprawdę kompetentni goście. Jeżeli chodzi o handlarza to zachował sie bardzo w porządku i zaproponował zwrot połowy kosztów naprawy i przelał mi pieniążki. Historia z happy end'em, jednak ominął mnie początek sezonu, majówka i parę fajnych wypadów a do tego kosztowało mnie to sporo nerwów. A można było tego uniknąć poprzeż próbną jazdę i chłodną ocenę. Teraz jednak VFR'a spisuje się na medal i jestem głęboko w niej zakochany. Początki miłości bywają czasem trudne

- ksiegowy
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: kujawsko-pomorskie
Vitaj 

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
siema! 

to kolejny bot, dostał banana jużfigaro pisze:astroman79 - załóż własny wątek w dziale powitalnia: viewforum.php?f=33

- Bruce
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: łódzkie
siemanko! 

" Lepiej mieć z czego pocieniować niż nie mieć z czego pogrubasić "
Coś dla nacieszenia oka:
http://www.youtube.com/watch?v=6wDBAU3kHZs
http://www.youtube.com/watch?v=fXWVYtsf43Y

Coś dla nacieszenia oka:
http://www.youtube.com/watch?v=6wDBAU3kHZs
http://www.youtube.com/watch?v=fXWVYtsf43Y
- Żeton
- klepacz
- Imię: Artur
- Kontakt:
poVitać kolegę poVitać

Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE