Dawid - Śląsk Wita :)

Jesteś nowy? :) Przywitaj sie z nami.
DAVID87
Imię: Dawid

Dawid - Śląsk Wita :)

Post autor: DAVID87 » śr 07 lis 2012, 19:47

Witam.Jestem Dawid, wychowałem sie na motocyklach i nie wyobrażam sobie bez nich życia.Poprzednio cały czas na sportach prócz jednego incydnentu z TDM850.
w ubiegłym roku niestety miałem wypadek, i po 9 miesiacach bedąc przykutym do łóżka zdecydowałem,że narazie koncze przygode ze sportami i przesiadam sie na cos spokojniejszego i wygodniejszego.Bo w moim przypadku zakonczenie przygody z motocyklami nie wchodzi w gre,dzieki Bogu zachowałem nogi i bede mógł kontynuować moją życiową pasję.Decyzja padła na VFR 800 V TEC.Chodz jeszcze chodze o kulach bez motocykla nie umiem życ tak wiec juz jutro maszyna bedzie już stała w garażu :) Tym samym powrot do zdrowia bedzie duzo szybszy :) Jeżeli chodzi o przebyte motocykle nie liczac motorynki i sportowego ogara hehe, to było to tak: SUZUKI RG80 GAMMA,YAMAHA FZR600,TDM850 4TX,CBR929,CBR954,CBR1000RR na której zakonczyłem przygode na sportach (na kilka lat potem chcial bym wrocic ale to zalezy jak sie wszystko w zyciu poukłada) no i teraz przyszedł czas na cos spokojniejszego i wygodniejszego.Główny mój cel to zacząć zwiedzac w koncu i tez coś zobaczyc a nie tylko zap...W ekipie same sporty wiec wiecie jak to jest.Tak wiec teraz nowy etap, juz spokojniejszy :)
Myśle,ze to by było tyle na początek.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i oby do wiosny ! Lewa w górę !

DAVID87

Re: Dawid - Śląsk Wita :)

Post autor: DAVID87 » śr 07 lis 2012, 19:51

Dodaje linka do mojego profilu z bikepics wszystkie motocykle jakie mialem i moja skromna osoba tez jest ;)
http://bikepics.com/members/gammamaniak18/

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » śr 07 lis 2012, 20:21

oj dawid dawid w 1000 rr nie tak sie demontuje sie lagi do wymiany uszczelniaczy :mrgreen: a tak serio ale urwał.wazne zes caly i dalej chcesz latac.i widze to czego moja rodzina pojąć nigdy nie mogła co u nas motocyklistów jest normą .kask za 1000pln kombik jeszcze drozszy. moto wychuchane wyciaciane.................A auto jakis tam raszpelek toczydło na drutach...brak logiki :mrgreen:

jm31
pisarz
pisarz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie

Post autor: jm31 » śr 07 lis 2012, 20:26

Witaj Dawid.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » śr 07 lis 2012, 22:41

siema i różowe pozdro z FŚM.

bdw ekipa z rybca i okolic się przesiadła na turystyki w większości, z tego co wiem, ale dawno nikogo z nich nie widziałem.

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » śr 07 lis 2012, 23:01

POVITać Kolegę. Twój powitalny post powinien być wzorem dla wszystkich "nowych". Serdeczne pozdrowienia ze Stolicy.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » śr 07 lis 2012, 23:34

siema :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Post autor: Marsel » czw 08 lis 2012, 18:05

Miło powitać , wracaj szybko
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » czw 08 lis 2012, 19:12

poVitac kolegę poVitac :bye :bye
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
Boczek
bywalec
bywalec
Imię: Michał
województwo: śląskie

Post autor: Boczek » czw 08 lis 2012, 19:42

Siemasz David,my to się chyba znamy-kiedyś sie spotkaliśmy jak Twój znajomy kupował czarnego imbryka od mojego kumpla,ze sto lat temu to było ;)

DAVID87

Post autor: DAVID87 » pt 09 lis 2012, 01:26

kubatron2 pisze:oj dawid dawid w 1000 rr nie tak sie demontuje sie lagi do wymiany uszczelniaczy :mrgreen: a tak serio ale urwał.wazne zes caly i dalej chcesz latac.i widze to czego moja rodzina pojąć nigdy nie mogła co u nas motocyklistów jest normą .kask za 1000pln kombik jeszcze drozszy. moto wychuchane wyciaciane.................A auto jakis tam raszpelek toczydło na drutach...brak logiki :mrgreen:
Siema, no wiem, wiem źle sie zabrałem do demontowania lah hehe.Nie tak to miało wyglądać :( Ale najważniejsze ,ze pomalu wracam do zdrowia a od wiosny po rocznej przerwie znowu zaczynam sezon ;)No dokłądnie ja zawsze w ubranie na moto inwestuje kupe kasy, bo to jedyne co nas chroni.Mnie to bardzo pomogło ,że miałem porządny ubiór.Kask w tych czasach co ja kupowałem niestety był kupe droższy, jak dobrze pamiętam nie całe 3 koła za niego dałem ale czache mi uratował.Teraz kupuje ten sam.Na szczescie teraz kosztuje mniej niż wtedy ;)Też nigdy na auto nie patrzyłem byle zawiezie do pracy czy w deszczowe dni czy zime.Teraz troche sie to zmienia i tez inwestuje w samochody,ale bez jakiegos wielkiego szału.A6 ta nowsza mi sie marzy, moze na wiosne uda sie zakupić.Zobaczymy najpierw trzeba do pracy wrocic i zaczac zarabiac bo kochany ZUS to za bardzo zarobic nie da hehe.Własnie najważniejsze, piekna VFR-a w V-TECu stanęła dzis w garażu :) Mina ojca bezcenna jak przyjechal z pracy i wszedł do garażu ale jakos wziął to na klate chodz bardzo ciężko.Nie dziwie sie bo rodzice przeszli horror po moim wypadku ale wiedzą też,że moje egzystencja bez motocykla jest prawie nie możliwa.Ten sezon w którym nie mogłem smigac był katorgą,ale juz jest dobrze i na wiosne wracam do ukochanej gry :)Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziekuje za mile powitanie :) Lewa w górę !

DAVID87

Post autor: DAVID87 » pt 09 lis 2012, 01:34

St@ry pisze:POVITać Kolegę. Twój powitalny post powinien być wzorem dla wszystkich "nowych". Serdeczne pozdrowienia ze Stolicy.
No niestety, bagaż doświadczen, niestety mam potężny ,tydzien OIOMu ,miesiac w szpitalu,9miesiecy w łóżku.Od lipca zacząłem stawiac pierwsze kroki,dziś juz o jednej kuli.Bo prawa noga dopiero co sie zrosła.Trwało to 13 miesiecy :( Lewa juz zrosnieta super od lipca tak,ze jest dobrze.Szczescie miałem potężne.Chcieli mi na dzien dobry amputować lewa noge ale dzieki Bogu mnie poskładali i bede mógł znowu normalnie żyć i to jest piękne, bo byl przewidziany wozek dla mnie do konca życia. Niestety mało kto ma tyle szczescia co ja miałem, bo stan był krytyczny.Ale juz po wszystkim i pomalutku życie zaczyna sie stabilizowac i wracac do normy.Może na wiosne bede juz mogl wrocic do pracy :)No i moto nowe juz w garażu a to najlepsze lekarstwo dla mnie :)

DAVID87

Post autor: DAVID87 » pt 09 lis 2012, 01:37

Boczek pisze:Siemasz David,my to się chyba znamy-kiedyś sie spotkaliśmy jak Twój znajomy kupował czarnego imbryka od mojego kumpla,ze sto lat temu to było ;)
siemasz,dokładnie tak ;)Pamiętam to , potem jakies jaja byly z tym moto.Chyba to gsx f ka byla jak dobrze pamiętam ;) Pozdro i do zobaczenia na drodze ;)

ODPOWIEDZ