Jestem ciekaw jak to sie zachowuje
Ciekawy pomysł na filtr powietrza a włąściwie 4 filtry :D
- Kornik
- ostry klepacz

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Ciekawy pomysł na filtr powietrza a włąściwie 4 filtry :D
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
- kiki
- ostry klepacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
ja mysle, ze po takiej instalacji filtrów bedzie bardzo cięzko zestroic moto, czyli pc+wszelakie mapy wtryskó i próby na hamowni będą niestety niezbedne
.
Kiedyś mialem styczność z taki filterkami (k&N) w jakims moto (jak bylem u mechanika). Wyszło na to, że motocykl praktycznie nie jechał średnim zakresie obrotów, palił jak smok i zle pracował. Wlascicel zainwestował potem w oryginalny airbox i nie żałował tego posunięcia.
Kiedyś mialem styczność z taki filterkami (k&N) w jakims moto (jak bylem u mechanika). Wyszło na to, że motocykl praktycznie nie jechał średnim zakresie obrotów, palił jak smok i zle pracował. Wlascicel zainwestował potem w oryginalny airbox i nie żałował tego posunięcia.
- Fabiq
- klepacz

- Kontakt:
wszystko ukryte w gaznikach, zwiekszajac dolot powietrza w taki sposob jak w temacie mozna bardzo wiele zyskac jesli uda dobrac sie odpowiednio dysze ewentualnie iglice itp rzeczy, jednak jest to naprawde trudne bo nie ma uniwersalnej metody, trzeba czujnik spalin zbadac zawartosc spalin, wtedy cos kombinowac sa od tego fachowcy ale zwykly mechanik sobie z tym srednio poradzi o ile wogole
efekt moze byc zaskakujaco dobry
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- Yaco
- klepacz

- Imię: Jacek
- Kontakt:
To jest akurat wtrysk.Fabiq pisze:wszystko ukryte w gaznikach, zwiekszajac dolot powietrza w taki sposob jak w temacie mozna bardzo wiele zyskac jesli uda dobrac sie odpowiednio dysze ewentualnie iglice itp rzeczy, jednak jest to naprawde trudne bo nie ma uniwersalnej metody, trzeba czujnik spalin zbadac zawartosc spalin, wtedy cos kombinowac sa od tego fachowcy ale zwykly mechanik sobie z tym srednio poradzi o ile wogole
Ja jestem przeciwnikiem takich przeróbek. Żółtki tak wszystko powyliczały, że każda amatorska ingerencja to imho rozstrajanie silnika. Tu trzeba by wymienić ECU na jakieś tuningowe.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka