vfr NAKED

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
pitervfr
bywalec
bywalec
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

vfr NAKED

Post autor: pitervfr » ndz 17 mar 2013, 11:06

witam, przebudowa zaczęła sie od małego incydentu w którym straciłem przednie lagi. Narazie jest naked, chciałbym w stronę streeta iść ale zostawić okrągłą lampe. jest zima wiec prace trwają przy motorku, na chwile obecną jest zawias gsxr 750 i szeroka kierownica, zegary własnej konstrukcji prawie gotowe, myślę nad klatką na silnik i modyfikacji silnika (pod kątem stuntu- jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc), układ wydechowy- wycięcie tłumika pod silnikiem (tej puszki) i wstawienie tam normalnego tak żeby cały układ wydechowy został pod silnikiem a koło odsłonięte (jeśli ktoś wie czy tą puszkę można wyciąć to też proszę o pomoc), pługiem, może jakaś mała owiewka i jak kasa wystarczy to nad tyłem. Co Wy na to? co byście zmienili? Więcej zdjęć teraz nie mam a moto jest rozebrane wiec nie ma jak zrobić...
vfr moja 2.jpg
vfr moja3.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
patrycy77
bywalec
bywalec
Imię: Patrycjusz
województwo: śląskie

Re: vfr NAKED

Post autor: patrycy77 » ndz 17 mar 2013, 16:55

hmmm...najpierw to chyba musisz odpowiedzieć na jedno bardzo ważne pytanie...co chcesz w życiu z tym motórem robić?..a potem to rób ;) a tak na poważnie, piszesz street i stunt. Wydaje mi się, że jest zasadnicza róznica. Bo jeśli zakładasz, że będziesz go używał do stuntu, to nieważny wygląd - zrób pożądną kaltke i inne stelaze do dwunastek, ósemek i innych tam, pożądne hamulce, coś z silnikiem (ja nie wiem co), wklep bak, zrób dziure na noge z tyłu i goń go. W takim przypadku zostawił bym sobie troche kasy na pożądną zbroje i inne wszystkie możliwe śroki ochrony. W moto wpakuj tyle ile trzeba i nic więcej, bo może nie przeżyć :P i będzie szkoda!
A jeśli chcesz zrobić ładnego streeta i od czasu do czasu polatać na gumie jak na cywilizowanego europejczyka przystało....to może wspólnymi siłami, wszystkich bywalców forum, coś uda się wymyślić.
Puszkę pod silnikiem raczej można wyciąć i wstawić jakiś tłumik, ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy;) a i zmień lusterko...KONIECZNIE!! :P
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
Mi się kiedyś wydawało....że jestem pewny:p

OVzkee
bywalec
bywalec
Imię: Sebastian

Post autor: OVzkee » pn 18 mar 2013, 19:00

Jeśli chce się dopiero uczyć stuntu to masz racje, szkoda pakować kase skoro kilka razy dziennie moto będzie leżało na glebie. Ale stunt na porządnie zrobionym streecie :biggrin . Lusterko...sad but true. Puchę można wychlastać, zamiast niej strumienice albo po prostu przespawać kolektory. Do stuntu przyda Ci się drugi hampel tylni żeby mieć go pod lewą łapą, a z tym już trochę roboty jest, no i duża zębata na tył :mrgreen:

pitervfr
bywalec
bywalec

Post autor: pitervfr » pn 18 mar 2013, 21:38

Ma być gotowa żeby czasami polatać na kole itp, ale wygląd street, poprostu ładny motorek który ma cechy stunta (klatka,silnik). Liczniki, lampy itp zostają.

Awatar użytkownika
patrycy77
bywalec
bywalec

Post autor: patrycy77 » wt 19 mar 2013, 01:03

A z tyłu stelaż chcesz zakładać? bo od tego zależy czy przerabiać zadupek. Ja stelaż z tyłu bym olał, bo nieważne jaki założysz zadupek, to niekoniecznie będzie to ładne wyglądać. Załóż może coś lekkiego (R1, R6, itp)?albo 954...ciekawe jakby to wyglądało...
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...

OVzkee
bywalec
bywalec
Imię: Sebastian

Post autor: OVzkee » wt 19 mar 2013, 09:10

Awatar użytkownika
patrycy77
bywalec
bywalec

Post autor: patrycy77 » wt 19 mar 2013, 12:43

no właśnie! przyzwoicie ;)

pitervfr
bywalec
bywalec

Post autor: pitervfr » wt 19 mar 2013, 21:42

z tylu bez stelaża jak narazie, nie wiem czy wogóle zmieniać ten tył, zeby potem nic nie odstawało itp... ale jeśli już to fajnie wygląda np. od cbr 600rr

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: Gacol » wt 19 mar 2013, 21:48

Zobacz np od augusty f4 albo s1000rr.kupisz z laminatu dość tanio a efekt piorunujący
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
FernandoT
pisarz
pisarz
województwo: lubuskie

Post autor: FernandoT » pt 03 maja 2013, 18:16

hmm VFR to chyba był by ostatni motocykl jaki bym chciał przerabiać na stunt psa.. szkoda tylko ładny motocykl psuć ;/
WSK M21W2 1972, KTM LC 4

ODPOWIEDZ