Jak się dostać do żarówki?
-
- pisarz
- Piotrek82
- teksciarz
Ja właśnie kilka dni temu wymieniłem, od prędkościomierza. Zamówiłem i kupiłem w motoriście, bo stwierdziłem, że więcej wahy wypale w poszukiwaniach niż to warte. Nie zakładaj mocniejszej!!!!!! bo dziurę wypalisz i wtedy będzie problem. Nawet koleś z motoristy specjalnie mnie się pytał 2 razy, żeby za mocnej nie kupić, bo miał już wiele takich przypadków. Jeszcze jedna sprawa: w zegarach są 2 rodzaje 1.7W, mała i duża(wielkość taka sama jak samochodowa 5W od pozycji i to właśnie ta podświetla np. prędkościomierz.DeVeDe pisze:pytanie za 100 punktow... nigdzie nie moge dorwac tej zarowki do zegarow 1,7w czy tez 2w... jest mozliwosc zeby wsadzic tam najpopularniejsza 3w zeby nie uszkodzic elektryki czy nie potopic zegarow? bo wiadomo ze wieksza moc = wieksza ilosc wydzielanego ciepla...
Pozdrawiam.
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
no wlasnie nie koniecznie, przegladajac posty i zdjecia tutaj... diody chce zalozyc tylko na wyswietlacz.... na zegary zostawic normalnie zarowki.DeVeDe, załóż białe diody i będziesz zadowolony
No wlasnie dzwonilem do motoristy ale bylo za pozno juz. Narazie maila poslalem.Piotrek82 pisze:Ja właśnie kilka dni temu wymieniłem, od prędkościomierza. Zamówiłem i kupiłem w motoriście, bo stwierdziłem, że więcej wahy wypale w poszukiwaniach niż to warte. Nie zakładaj mocniejszej!!!!!! bo dziurę wypalisz i wtedy będzie problem. Nawet koleś z motoristy specjalnie mnie się pytał 2 razy, żeby za mocnej nie kupić, bo miał już wiele takich przypadków. Jeszcze jedna sprawa: w zegarach są 2 rodzaje 1.7W, mała i duża(wielkość taka sama jak samochodowa 5W od pozycji i to właśnie ta podświetla np. prędkościomierz.
Pozdrawiam.
Ogolnie chcialbym wszystkie wymienic skoro i tak to rozbieram i tak. Nie swieci mi sie ta pomiedzy zegarami i dolna od wyswietlacza raz swieci raz nie (wiec pewnie styki do czyszczenia).
Swoja droga... duzo placiles za taka zarowke w motoriscie i ile czekales?
- Piotrek82
- teksciarz
No wlasnie dzwonilem do motoristy ale bylo za pozno juz. Narazie maila poslalem.
Ogolnie chcialbym wszystkie wymienic skoro i tak to rozbieram i tak. Nie swieci mi sie ta pomiedzy zegarami i dolna od wyswietlacza raz swieci raz nie (wiec pewnie styki do czyszczenia).
Swoja droga... duzo placiles za taka zarowke w motoriscie i ile czekales?[/quote]
Ja zamawiałem wszystko u nich osobiście, bo i tak mam po drodze. U mnie była do wymiany tylko ta po lewej stronie prędkościomierza, wiec nie musiałem wszystkiego rozbierać tylko łape wsadzić po zdjęciu osłony. Czekałem 4 dni. Ceny masz tu: http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/mo ... 00FIW,5034, po wybraniu rama/F-2 wskaźnik
Swoja droga... duzo placiles za taka zarowke w motoriscie i ile czekales?[/quote]
Ja zamawiałem wszystko u nich osobiście, bo i tak mam po drodze. U mnie była do wymiany tylko ta po lewej stronie prędkościomierza, wiec nie musiałem wszystkiego rozbierać tylko łape wsadzić po zdjęciu osłony. Czekałem 4 dni. Ceny masz tu: http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/mo ... 00FIW,5034, po wybraniu rama/F-2 wskaźnik
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
Bylem i zamowilem. 6.90 sztuka, ta wieksza banka 1.7w. Mi sie niestety spalila w takim miejscu ze nie moge tam reki wsadzic... Jak bede rozbieral to odrazu wymienie wszystkie 5 sztuk... zeby pozniej nie plakac ze za miesiac czy dwa bede musial jeszcze raz to rozbierac... zreszta chociaz wszystkie beda swiecic tym samym kolorem.
Co do sklepow.. zjezdzilem 4 ostatnio... juz nawet nie licze ile na paliwo do samochodu wydalem... Bylo trzeba odrazu tu pojechac... Chodz powiem szczerze ze chyba juz drozej sie tych zarowek nie dostanie.
Co do sklepow.. zjezdzilem 4 ostatnio... juz nawet nie licze ile na paliwo do samochodu wydalem... Bylo trzeba odrazu tu pojechac... Chodz powiem szczerze ze chyba juz drozej sie tych zarowek nie dostanie.