Złe wskazania zegarów.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Czujnik wygląda jak na fotach poniżej.
Jego diagnostykę znajdziesz na str. 18-4 i 18-4 manuala.
Powodzenia i daj znać, co było problemem.
Sam element plastikowy kosztuje w sieci Hondy ok. 36 PLN.

Jego diagnostykę znajdziesz na str. 18-4 i 18-4 manuala.
Powodzenia i daj znać, co było problemem.
Sam element plastikowy kosztuje w sieci Hondy ok. 36 PLN.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
najczęściej winowajca jest człowiek, przy pracach związanych ze zdejmowaniem osłony łańcuch tej przy zębatce zdawczej ,przy zakładaniu powinno sie obracać tylnym kołem żeby łeb śruby wskoczył właśnie w ten element plastykowy na ogół nikt tego nie robi i zakładając pokrywę ten plastyk zostaje wciśnięty na czujnik co powoduje nie pełne zazębienie co oznacza błędne wskazania licznika ,często wystarczy tylko odkręcić sam czujnik -impulsator - wysunąć ten plastykowy element i zamontować warto przy tum tak jak pisałem wcześniej obracać lekko kołem 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Dzięki za rady, na dniach wykręcę ten czujnik i zobaczę.
Teraz widzę że miedzy poprzednim a obecnym motocyklem jest jednak przepaść w budowie, a to motocykle z tych samych lat
[ Dodano: |8 Lut 2011|, o 16:26 ]
witajcie ponownie, wykręciłem czujnik, był nałożony prawidłowo, plastikowe kółko również jest w całości,
dla pewności przesunąłem plastikowe kółko aby głębiej nachodziło na łeb śruby zębatki zdawczej.
i to samo
więc zakładam że to coś z zegarem, lub samym czujnikiem.
po za tym wskazówka prędkościomierza działa z pewnym opóźnieniem - ok. 0,5 sekundy.
postawiłem moto na centralkę, wrzuciłem ostatni bieg i dodałem gazu tak do 5 tyś rpm i max wskazanie prędkościomierza to ok. 80kmh
Teraz widzę że miedzy poprzednim a obecnym motocyklem jest jednak przepaść w budowie, a to motocykle z tych samych lat

[ Dodano: |8 Lut 2011|, o 16:26 ]
witajcie ponownie, wykręciłem czujnik, był nałożony prawidłowo, plastikowe kółko również jest w całości,
dla pewności przesunąłem plastikowe kółko aby głębiej nachodziło na łeb śruby zębatki zdawczej.
i to samo
więc zakładam że to coś z zegarem, lub samym czujnikiem.
po za tym wskazówka prędkościomierza działa z pewnym opóźnieniem - ok. 0,5 sekundy.
postawiłem moto na centralkę, wrzuciłem ostatni bieg i dodałem gazu tak do 5 tyś rpm i max wskazanie prędkościomierza to ok. 80kmh

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Lex737
- teksciarz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
U mnie też nie było widać śladów wytarcia plastikowej nasadki, nawet ją zmieniałem na inna bo miałem 2, ale problem pozostawał, styki czyściłem i dalej nic. Dopiero wymiana impulsatora na inny podziałała, byś musiał sie z kimś z okolicy umówić żeby na chwile podmienić wtedy będziesz miał pewność że to impulsator a nie coś innego.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Re: Złe wskazania zegarów.
Fakir napisz jak sobie poradziłeś bo mam identyczną sytuację , licznik działał prawidłowo a teraz zaniża o około 20% i prędkość i odległość
Adam
- Fakir
- klepacz
olałem temat i kupiłemadam.ada pisze:Fakir napisz jak sobie poradziłeś bo mam identyczną sytuację , licznik działał prawidłowo a teraz zaniża o około 20% i prędkość i odległość

będzie okazja, to na próbę założę impulsator od innej vfr, w celu wykluczenia wadliwych zegarów
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
U mnie zawyża licznik i tak podejrzewam że to wina impulsatora bo zegary w KM a impulsator albo walnięty albo od angola.
Co do licznika rowerowego to nie pokazuje Ci czasem tylko do 199km/h
Co do licznika rowerowego to nie pokazuje Ci czasem tylko do 199km/h
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.
- Fakir
- klepacz
Licznik pokazuje predkosci powyzej 200 kmh, a kiedy wprowadzilem wiekszy obwod kola, to pokazywal grubo ponad 300kmh 
Co wazne predkosci podawane przez licznik pokrywaja sie w 100% z tymi ktore podaje GPS - i to niezaleznie czy jedziemy 50kmh czy 200kmh.
Jedynie co jest klopotliwe to ten licznik dziala z opoznieniem kiedy szybko przyspieszamy, np. Pokazuje 100kmh kiedy mamy juz 130kmh itd
Pozdr

Co wazne predkosci podawane przez licznik pokrywaja sie w 100% z tymi ktore podaje GPS - i to niezaleznie czy jedziemy 50kmh czy 200kmh.
Jedynie co jest klopotliwe to ten licznik dziala z opoznieniem kiedy szybko przyspieszamy, np. Pokazuje 100kmh kiedy mamy juz 130kmh itd
Pozdr
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré