jak to z tym spalaniem ?
- cinekban87
- zadomowiony
- Imię: Marcin
- województwo: lubelskie
Re: jak to z tym spalaniem ?
mi ostatnio sporo spalił 8,2 litra 70% mmiasto reszta tor ale teraz bez oszczedzadnia i nawet na miescie troche odkrecalem
- kazayoshi
- bywalec
- Imię: Kamil
- województwo: śląskie
Przy ostatniej wycieczce na Czechy w towarzystwie bartpa (rc46 '2001) na dystansie ~420km w trybie "dynamicznym turystycznym" spalanie mojego witka to ~5,1 a rc46 ~4,5 l/100km
Każdorazowe przyspieszenia w rc46 od 70 w górę były zawsze z 6biegu, a ja żeby dotrzymać "kroku" zawszę robiłem redukcję do 5. Poza niewymienionym filtrem powietrza w vitku nie wiemy co jeszcze mogło wpłynąć różnicę w spalaniu.
Każdorazowe przyspieszenia w rc46 od 70 w górę były zawsze z 6biegu, a ja żeby dotrzymać "kroku" zawszę robiłem redukcję do 5. Poza niewymienionym filtrem powietrza w vitku nie wiemy co jeszcze mogło wpłynąć różnicę w spalaniu.
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Zalewam zawsze pod korek robię ~335km i zaświeca się kontrolka rezerwy. Zapisuje tankowania od początku sezonu. Spalanie 5.3-5.7l/100km. Cykl mieszany, max. obroty 7-8tys.KidRackBrawura pisze:Mierzyłem w zeszłym roku podczas jednego z wypadów (50% trasa 80-120km/h, 20% miasto/wieś, 30% serpentyny - ciągłe przyśpieszenia w średnim zakresie obrotów) 5,4 - 5,7 l na 100km. Sam się zdziwiłem.

- grover88
- teksciarz
- Imię: Marcin
A mój pali coraz więcej z wiekiem :p na początku sezonu po mieście było ok 5-6 a pod koniec było ciężko poniżej 7 zejść a potrafił i 10 opitolić 

VFR800 RC46 Fi - poszła w UA
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...
- Pablopbs
- teksciarz
- Imię: Paweł
Ja jeżdżę dla funu i relaxu, nie po to kupuję 100konny motocykl, żeby liczyć każde pół litra spalonego paliwa. Jeśli ktoś chce mniejsze spalanie niech kupi 250 ccm i będzie cacy :p U mnie spala 5-6 litrów przy spokojnej, elastycznej jeździe, ale potrafi też łyknąć 9-10 jak chce się trochę "wiatru we włosach" poczuć, nasze motocykle nie należą do bardzo oszczędnych ale za to oddają pełną frajdę z jazdy 
Jako ciekawostka, znajomy ma b-kinga skręconego na 199 KM i spalanie wychodzi mu w okolicy 5-5,5 litra w trasie, a chce go robić na ponad 200 KM

Jako ciekawostka, znajomy ma b-kinga skręconego na 199 KM i spalanie wychodzi mu w okolicy 5-5,5 litra w trasie, a chce go robić na ponad 200 KM

Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
- Rychu
- pisarz
wy sie smiejecie , znajomi maja zzr 1400 i jezdza ekonomicznie do 120 , bo spalanie za duze 

- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
no cóż, u mnie zawsze spalił tyle ile mu zalałem. nawet skuter choć przecież powinien palić mniej. dziwne.
trzask prask i po wszystkim.
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
niech pchają to nic im nie spaliRychu pisze:wy sie smiejecie , znajomi maja zzr 1400 i jezdza ekonomicznie do 120 , bo spalanie za duze

VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
- Rychu
- pisarz
nie wiem czemu, ale po serwisie wydaje mi sie ze moto pali wiecej o ok 2 litry ..robione byly zawory, swiece , filtry ...na ta chwile 136 tys km i szybko rosnie 

- Jerry
- zadomowiony
- Imię: Jurek
- województwo: mazowieckie
Minimalne spalanie przy jeździe we 2 osoby i z 3 kuframi na trasie, to 6l. Zazwyczaj 6,5l i to jest standardem, przy otrym dzidowaniu 7l. Za to po Warszawie ile zaleje, tyle spali
Rozstrzal duzy bo zależy od tego gdzie po co i o jakich porach po danym tankowaniu jezdze. Jeśli glownie cykl dom-praca, praca-dom to nie dość ze mi się spieszy, to jeszcze masa swiatel i co chwla stoje i się rozpędzam wiec spalanie rzedu 8l nie jest niczym dziwnym, zdazaja się i większe.

- Robert De
- zadomowiony
- Imię: Robert
- województwo: dolnośląskie
U mnie w trasie minimalne 4,6L/100km . Maksymalne w mieście 7,6L/100km.Średnie na dzisiaj 6,3L/100km z tym, że większość latam po mieście.
-
- pisarz
Ja to chyba za spokojnie jeżdżę
. Ostatnie kilka tankowań w stylu odrobina miasta ( w sensie korków ) i latanie po winklach, gdzie obroty trzymam przez większość czasu między 5 a 7k i wychodzi od 5,3 do 5,7l.

- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Jak wy kur. jeździcie, że to tak mało pali?
Ja czy trasa czy miasto czy tor to kręcę się wokół 8l / 100km. Wcześniej miałem zblokowaną na 98KM RC46 z sondami na kolektorze i spalanie było bardzo podobne.

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
-
- bywalec
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Gy jeżdżę sam: 7-8 l/100km.
Gdy jeżdżę z pasażerką to zazwyczaj też z bagażem 35 kg w 3 kufrach: 5,5 l/100km.
Nie przyspieszam gwałtownie, nie wyprzedzam tak często jak samemu.
Gdy jeżdżę z pasażerką to zazwyczaj też z bagażem 35 kg w 3 kufrach: 5,5 l/100km.
Nie przyspieszam gwałtownie, nie wyprzedzam tak często jak samemu.
-
- pisarz
Pewnie kwestia prędkości przelotowych i stylu jazdy. Ile lecisz w trasie?Vermilion pisze:Jak wy kur. jeździcie, że to tak mało pali?Ja czy trasa czy miasto czy tor to kręcę się wokół 8l / 100km. Wcześniej miałem zblokowaną na 98KM RC46 z sondami na kolektorze i spalanie było bardzo podobne.