Dziwne "cykanie" RC46 2001
-
- teksciarz
- Kontakt:
Dziwne "cykanie" RC46 2001
Witam,
Ostatnio zauwazyłem w mojej VFRce dziwne "cykanie" jakby metaliczne. Początkowo myślałem ze jest popuzowana jakas osłonka albo obejma rur na wylocie z cylindrów, ale wszystko jest ok. Co to może być.
Dodam ze dzieje się to tylko na rozgrzanym silniku około poczynając od ok.60 stopni cel. od razu po odpaleniu wszystko jest ok. dlatego zawory tez to chyba nie są bo z tego co mi wiadomo to zawory słychac przedewszystkim na zimnym silniku.
Czytając fourum myslalem ze moze to byc kosz sprzęgłowy, ale gdy na postoju naciskam rączkę sprzęgła nic to nie zmienia i na ani na zimnym ani na gorącym silniku.
Co to moze byc???Help!!!
Ostatnio zauwazyłem w mojej VFRce dziwne "cykanie" jakby metaliczne. Początkowo myślałem ze jest popuzowana jakas osłonka albo obejma rur na wylocie z cylindrów, ale wszystko jest ok. Co to może być.
Dodam ze dzieje się to tylko na rozgrzanym silniku około poczynając od ok.60 stopni cel. od razu po odpaleniu wszystko jest ok. dlatego zawory tez to chyba nie są bo z tego co mi wiadomo to zawory słychac przedewszystkim na zimnym silniku.
Czytając fourum myslalem ze moze to byc kosz sprzęgłowy, ale gdy na postoju naciskam rączkę sprzęgła nic to nie zmienia i na ani na zimnym ani na gorącym silniku.
Co to moze byc???Help!!!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
stary każdy kto nei miał wcześniej VFRki myśli, że coś jest nie tak, też mi wyrosło pare siwych włosów więcej przez to, zę sie wszystki mprzejmowałem, nie wiem co to robi, ale te cykanie raczej oznacza raczej zdrowe zaworki
tak naprawde nie odkryłem co to robi, ale chyba ma tak każda, a przynajmniej wiekszosc, z którą latam 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
kiki pomysłu nie mam, ale w mojej dzieje się tak samo albo podobnie i zdarza się to raz na jakiś czas nieregularnie. Dwa a może trzy razy ten dźwięk pojawiał się na luzie i wtedy zaczynała migać kontrolka biegu jałowego. Na razie jakoś się tym nie przejmuje.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
no i do niczego nie doszedlem, zabraklo mi pomocnej osoby ktora by owe dzwieki wywolywala a ja bym je lokalizowal. Ale za to zmieniłem płyn w ukladzie sprzegla i ham, wiec jedna rzecz odpada.
Tutaj mam prosbe do ownersów-móglby jeszcze ktoś sprawdzic czy jego rc46 nie wydaje podobnych odglosów (wbic jedynke i powoli, bardzo powoli puszczac sprzeglo i nasluchiwac kolo stacyjki)
. Byłbym wdzieczny i to bardzo
Tutaj mam prosbe do ownersów-móglby jeszcze ktoś sprawdzic czy jego rc46 nie wydaje podobnych odglosów (wbic jedynke i powoli, bardzo powoli puszczac sprzeglo i nasluchiwac kolo stacyjki)

- mkochano
- teksciarz
Też się nad tym zastanawiałemkiki pisze:temat odswierze-przy pracujacym silniku, wcisnietym sprzegle i zapietym biegu w momencie puszczanie i wciskania sprzegła (tak delikatnie-skok manetki ok 2-3mm) wydobywają sie dziwne dzwieki z okolic głowki ramy. Jesli nie ma zapietego biegu to nic takiego sie nie dzieje. Ma ktoś jakiś pomysł??

Michał
- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Wyjaśniło sie to w tym temacie viewtopic.php?t=3250
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."