krisk2 - jeśli w grę wchodzi fizyka czy technika musimy być precyzyjni, a więc "waga" to przyrząd do wyznaczania
masy ciała, tę podajemy w kg - jednostka podstawowa układu SI.
Nie jest uprawnione twierdzenie - waga to masa
Wzorzec kilograma wykonany ze stopu irydu i platyny znajduje się razem z wzorcem metra w Instytucie Miar i Wag (Bureau International des Poids et Mesures) w Sevres.
Natomiast ciężar jest miarą siły, która działa na ciało np. w polu grawitacyjnym i jest równy masie x przyspieszenie w danym punkcie pola (będzie zmienne w zależności od odległości środków ciężkości obu ciał). Rzeczywiście miara siły (także ciężaru) jest jednostka pochodna układu SI - Newton = 1kgx1m/1s^2
(pytanie pomocnicze - widział ktoś sekundę kwadratową? ja w zyciu

metr kwadratowy mogę sobie wyobrazić, ale sekundy kwadratowej? nikagda

)
dobra - pogadali o pierdołach wracamy do problemu
z całym szacunkiem - jednak co do śmigłowca mam jednak rację
fizyką nie rządzą przykłady, ale prawa fizyki (zasady) I II i III zasada dynamiki Newtona, zasada zachowania pędu itp.
Jeśli mówimy o zamkniętym układzie, na który nie działają siły zewnętrzne to stawiając sześcian ze śmigłowcem na wagę i mierząc masę: sześcianu, powietrza i śmigłowca - uzyskamy ten sam rezultat gdy stoi na podłożu czy wzbije się w powietrze
A gdyby wskazówka drgnęła to śp. Newton przewróciłby się w grobie
ten dowcip o tirowcu i kanarkach ma w sobie dużo prawdy - głównie o ich wykształceniu i inteligencji

(nie ma tu żadnych osobistych wycieczek do konkretnych osób

sam mam prawo jazdy kategorii C i E) - masa pojazdu nie zmieni się od walenia bejzbólem po burtach i podrywaniu ptactwa do lotu

zasada ta sama jak piętro wyżej
co do tej rurki z wodą to wszystkie trzy odpowiedzi uznaję

alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS