PROTEST !!!!

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Re: PROTEST !!!!

Post autor: kiki » śr 04 maja 2011, 22:31

klosiewi pisze:kiki z sugestiami zapraszam tu: http://vfr-oc.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=12908
własnie zobaczyłem ten drugi topic jak wysłałem tego posta :P -

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » śr 04 maja 2011, 22:32

klosiewi pisze:@Lukaszny, juz myslalem, ze za chwile napisze w tym temacie kilka zlych slow pomimo tego, ze czlowiek ze mnei spokojny
Ja rozumiem, bo sam kiedyś to przerabiałem jako admin pewnego forum. Gdybym miał marudzić i dołączać się do ogólnej atmosfery tego tematu to mógłbym jedynie pytać czemu nie IPB czy vB? Wtedy byłby pełen profesjonalizm i dopiero powód do marudzenia, że obsługa skryptu inna :D
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
skoch84
pisarz
pisarz
Imię: Staszek
województwo: wielkopolskie

Post autor: skoch84 » śr 04 maja 2011, 22:40

na innym forum zmiany niedawno przerabialiśmy właśnie z Przema na phpBB, z początku również byłem na "nie".
Gwarantuję wam, że okres przejściowy, ogólny oczopląs i wytrzeszcz trwają jakiś tydzień. Potem się człowiek przyzwyczaja.
Tak więc cierpliwości Ownersi, będzie dobrze :-D
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 04 maja 2011, 22:51

Lukaszny pisze:
klosiewi pisze:@Lukaszny, juz myslalem, ze za chwile napisze w tym temacie kilka zlych slow pomimo tego, ze czlowiek ze mnei spokojny
Ja rozumiem, bo sam kiedyś to przerabiałem jako admin pewnego forum. Gdybym miał marudzić i dołączać się do ogólnej atmosfery tego tematu to mógłbym jedynie pytać czemu nie IPB czy vB? Wtedy byłby pełen profesjonalizm i dopiero powód do marudzenia, że obsługa skryptu inna :D
Lukaszny, phpbb > IPB konwersja nie jest platna?
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » śr 04 maja 2011, 23:12

podpisano
1. Adam K. Łysolek
2. figaro
3. figarka
4. Ruda i Piotr
5.

13. piekielna

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 04 maja 2011, 23:38

Takie życie! Idzie ono z postępem.
Zmieniliśmy wersję z phpBB2 na phpBB3. Bardziej wspierana i lepiej rozwijana, bezpieczniejsza itd itp. Tak wiem "pie**lenie". Zgadzam się. Mi się też pod kursorem szuka pewnych rzeczy. Wczoraj z MC_Hammerem rozgryzaliśmy tak proste czynności jak dodawanie ludzi do grup, przez komórke przez 20 minut. No i udało się. Znaleźliśmy.
Nie ma co protestować. Nie będziemy powracać do phpBB2, tak samo jak nie będziemy już kupować komputerów z Windowsem 98 (a właściwie nawet z XP :) ) Tak samo jak nie będzie trabantów z salonu :)

Proponuję zacząć się przyzwyczajać.

Peace
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 04 maja 2011, 23:44

orzyl pisze: (a właściwie nawet z XP :) )
Peace
Ostatnio kupilismy 15 kiziorow z xp'kami pod displaye w pruszkowie :p
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Kontakt:

Post autor: mrf » czw 05 maja 2011, 07:02

A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: muchaok » czw 05 maja 2011, 08:44

No muszę zabrać głos w tym temacie.
Drogie koleżanki i drodzy koledzy przeciwni - bo do was kieruję te słowa.
Jak już Orzyl wspomniał, a ja w szczeguły techniczne typu BB2, czy BB3 nie będę wnikał, zmiany ze starszego na nowsze są nieuniknione. Oczywiście może się to podobać, choć najczęściej się oczywiście nie podoba - a jest to tylko i wyłącznie wina przyzwyczajeń. Byliśmy przywyczajeni do układu, czcionki, wzrok sam wendrował automatycznie w miejsca, o których mózg tylko pomyślał. Teraz trzeba chwilę się zastanowić, momencik wstrzymać, dokładnie przeczytać, dopóki nie przyzwyczaimy wzrokowo, oraz mentalnie siebie i swojego mózgu, do zmian.
Popatrzcie na to szerzej, choć Orzyl juz wspominał o Trabantach, Windowsach `98 i innych. Wszystko się zmienia, unowocześnia i trzeba iść z duchem czasu, aby "nadanżać" ;) za wszystkimi w koło.
Oczywiście, jak dzisiaj otworzyłem forum, to tez pierwsze co mi się cisnęło na usta to " WTF ? "
co oznacza w wolnym tłumaczeniu " co jest pani lekkich obyczajów "
Luzujcie zwieracze, przyzwyczajcie się, bo powrotu nie ma, czy to się komuś podoba, czy nie :D
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » czw 05 maja 2011, 09:24

mrf pisze:
Lukaszny, phpbb > IPB konwersja nie jest platna?
Nie jest płatna - przynajmniej ja osobno nie płaciłem choć całość konwersji zleciłem specom (DawiP - ipslink.pl - mogę polecić z czystym sumieniem).
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » czw 05 maja 2011, 22:47

muchaok pisze:No muszę zabrać głos w tym temacie.
Drogie koleżanki i drodzy koledzy przeciwni - bo do was kieruję te słowa.
Jak już Orzyl wspomniał, a ja w szczeguły techniczne typu BB2, czy BB3 nie będę wnikał, zmiany ze starszego na nowsze są nieuniknione. Oczywiście może się to podobać, choć najczęściej się oczywiście nie podoba - a jest to tylko i wyłącznie wina przyzwyczajeń. Byliśmy przywyczajeni do układu, czcionki, wzrok sam wendrował automatycznie w miejsca, o których mózg tylko pomyślał. Teraz trzeba chwilę się zastanowić, momencik wstrzymać, dokładnie przeczytać, dopóki nie przyzwyczaimy wzrokowo, oraz mentalnie siebie i swojego mózgu, do zmian.
Popatrzcie na to szerzej, choć Orzyl juz wspominał o Trabantach, Windowsach `98 i innych. Wszystko się zmienia, unowocześnia i trzeba iść z duchem czasu, aby "nadanżać" ;) za wszystkimi w koło.
Oczywiście, jak dzisiaj otworzyłem forum, to tez pierwsze co mi się cisnęło na usta to " WTF ? "
co oznacza w wolnym tłumaczeniu " co jest pani lekkich obyczajów "
Luzujcie zwieracze, przyzwyczajcie się, bo powrotu nie ma, czy to się komuś podoba, czy nie :D
Pewna znana wszystkim firma informatyczna zmieniła dobrze do dnia dzisiejszego działający system XP na nowszy i "lepszy" o nazwie Vista. Jak to się skończyło wszyscy wiemy, więc nie zawsze warto zmieniać stare na nowe, bo może to skutkować chorobą wieku dziecięcego. Mam nadzieję, że admini rozważyli ryzyko, jakiego się podjęli zmieniając dobrze działającą maszynę na coś nowego, lecz czy lepszego?
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 05 maja 2011, 22:48

no i za chwile wypuscili "7". Daj nam czas. Już teraz po kliknięciu na temacie zostaniesz przeniesiony do ostatniego nieprzeczytanego postu. To duże ułatwienie.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » czw 05 maja 2011, 22:51

Poczekam, popatrzę, zrozumiem więcej....
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej

Post autor: MC_Hammer » czw 05 maja 2011, 23:30

St@ry pisze:...Mam nadzieję, że admini rozważyli ryzyko, jakiego się podjęli zmieniając dobrze działającą maszynę na coś nowego, lecz czy lepszego?
No nie dokońca dobrze działającą, kilka postów wyżej jest napisane, że stary skrypt "rozjeżdzał" się i co chwila i trzeba było coś poprawiać.
Brak wsparcia technicznego starego oprogramowania oraz rozrastanie się Naszego foruma doprowadziło do potrzeby zmiany na nowsze.

Nikt nie poprawia niczego jeśli jest dobrze, albo dla widzi mi się, to zajmuje za dużo pracy, a jak wszyscy wiemy lenistwo jest najlepszą formą spedzania wolnego czasu a nie siedzenie przed kompem ( w tej sytuacji ) i przerabianie wszyskiego od początku :P

Troszke się zejdzie z konfiguracją "udogodnień" dla użytkowników ale jestem pewien, że będzie dobrze.
Największym przeciwnikiem jakichkolwiek zmian jest jak już inni napisali PRZYZWYCZAJENIE, a zastanówmy się co się w życiu nie zmienia i też tak sceptycznie do wszystkiego podchodzicie ???

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 05 maja 2011, 23:39

jest piekne. yts biutiful.
tak trzymac adminki muminki :*
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

ODPOWIEDZ