Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmierć
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmierć
Witam
Drodzy koledzy i koleżanki. Jakiś czas temu pisałem w negatywach o śmierci mojego bliskiego przyjaciela. Zginął wraz ze swoją dziewczyną w wypadku samochodowym. Spłonął żywcem. Jego rodzice (ludzie starsi) - po kilku miesiącach są wciąż załamani i nie wiedzą co mają zrobić. Zdeklarowałem się, że skontaktuje z nimi człowieka, który chociaż w jakiś sposób spróbuje zrekompensować im stratę syna. Wiadomo, że ubezpieczalnie wypłacają najmniejsze z możliwych odszkodowań. A wiem, że są firmy które trudnią się w walce z takimi ubezpieczalniami i są w stanie pomóc wyciągnąć jakiś dodatkowy grosz. Co byłoby dla nich z pewnością zbawienne.
Tym bardziej proszę o pomoc, gdyż Ci ludzie żyją z jednej renty, żona częściej przebywa w szpitalu niż w domu. Są załamani. Z góry piękne dziękuję w ich imieniu.
Pozdrawiam
Jarek
Drodzy koledzy i koleżanki. Jakiś czas temu pisałem w negatywach o śmierci mojego bliskiego przyjaciela. Zginął wraz ze swoją dziewczyną w wypadku samochodowym. Spłonął żywcem. Jego rodzice (ludzie starsi) - po kilku miesiącach są wciąż załamani i nie wiedzą co mają zrobić. Zdeklarowałem się, że skontaktuje z nimi człowieka, który chociaż w jakiś sposób spróbuje zrekompensować im stratę syna. Wiadomo, że ubezpieczalnie wypłacają najmniejsze z możliwych odszkodowań. A wiem, że są firmy które trudnią się w walce z takimi ubezpieczalniami i są w stanie pomóc wyciągnąć jakiś dodatkowy grosz. Co byłoby dla nich z pewnością zbawienne.
Tym bardziej proszę o pomoc, gdyż Ci ludzie żyją z jednej renty, żona częściej przebywa w szpitalu niż w domu. Są załamani. Z góry piękne dziękuję w ich imieniu.
Pozdrawiam
Jarek
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: Odzyskiwanie pieniędzy z ubezpieczenia po wypadku - śmie
ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
- pisarz
Osobiście nie korzystałem z takiej firmy, ale słyszałem, że przy każdym sądzie pracują ludzie udzielający bezpłatnie porad prawnych. Może warto najpierw poradzić się kogoś w tej sprawie niż od razy zlecać firmie.
- dragoo
- klepacz
Możesz napisać coś więcej. Skuteczni są ?kamil grudziadz pisze:ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?
- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: wielkopolskie
Wg mnie warto - kuzyn miał wypadek, a właściwie to nie wypadek a taką poważniejszą kolizję. 2 dni w szpitalu (tylko obserwacja i dostał jakąś kroplówkę) - dostał przyznane 5000 zł z czego 1000 dla firmy. A zadzwonił tylko i dostarczył dokumenty, oni wszystko załatwiali.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Napisz w jakim województwie zamieszkują rodzice owego kolegi?
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- SpiNacZ
- zadomowiony
- województwo: łódzkie
dragoo. Poruszyłeś bardzo poważny temat. Odpowiem. Nie korzystaj z żadnej firmy pośredniczącej. Biorą od 30 - 50 procent. Jak wytrzeźwieję i będę pamiętał, to odezwę się na pw. Spróbuj sam z moją pomocą. Jeżeli, to nie pomoże, to dopiero zwrócisz się do adwokata. Nie, do firmy odszkodowawczej. Pamiętaj, to co może firma, możesz również i Ty. Czego, Ty nie możesz - może adwokat. Napisz, mi na pw, wszystkie, okoliczności wypadku.
sorry za p.s.
i, nie pieprz, ze coś może zrekompensować stratę syna
sorry za p.s.
i, nie pieprz, ze coś może zrekompensować stratę syna
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
na razie moja sprawa jest w toku,czytalem tylko ze jest to firma bardzo skuteczna,a odplatnosc to 30 % uzyskanej kwoty.w bajki o ktorych pisze kolega SpiNacZ nie wierze ze niby tyle samo mozna uzyskac samemu lub przy pomocy prawnika.jasne,prawnicy beda chodzic po sadach i pisac glejty za free.dla przykladu:moj kumpel mial stluczke,nic mu sie nie stalo poza siniakami,a firma uzyskala odszkodowanie 2500zl.powodzenia jesli ktos sam tyle od ubezpieczyciela wyciagnie.osobiscie wole odpalic te 30 procent i jedyne co robic to czytac korespondencje z firmy i czekac na kase.ale jak kto woli..dragoo pisze:Możesz napisać coś więcej. Skuteczni są ?kamil grudziadz pisze:ja korzystam z uslug firmy votum s.a. ,sprobuj moze tam ich skierowac?

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- dragoo
- klepacz
Woj. Wielkopolskie - Krotoszyn
Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.
I oczywiście nie miałem na myśli nic złego, oczywistością jest, że żadne pieniądze nie mogą nawet próbować rekompensować takiej tragedii, nie mniej jednak, znam tych ludzi dobrze i wiem, że każdy grosz jest dla nich obecnie na wage złota. Dlatego bardzo prosze o pomoc.
Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.
I oczywiście nie miałem na myśli nic złego, oczywistością jest, że żadne pieniądze nie mogą nawet próbować rekompensować takiej tragedii, nie mniej jednak, znam tych ludzi dobrze i wiem, że każdy grosz jest dla nich obecnie na wage złota. Dlatego bardzo prosze o pomoc.
- SpiNacZ
- zadomowiony
- województwo: łódzkie
Zgadzam się. aby samemu poprowadzić sprawę, musisz się trochę napisać i trochę nachodzić. Natomiast nie uważam, aby do chwili odmowy przez ubezpieczyciela wypłaty trzeba korzystać z pomocy firmy. Każdy ubezpieczyciel zaniży wysokość odszkodowania bazując na nieświadomości. Jednak po złożeniu odpowiedniego zażalenia - zmienia decyzję. Dopiero, jeżeli ta decyzja nie jest satysfakcjonująca, trzeba się zwrócić albo do firmy odszkodowawczej albo do adwokata.kamil grudziadz pisze:i jedyne co robic to czytac korespondencje z firmy i czekac na kase.ale jak kto woli..
Jeżeli, chcesz skorzystać z takiej firmy, to nie wydaje mi się aby, to był jakikolwiek problem. Nawet, jeżeli w Twojej okolicy nie ma oddziału, to ktoś podjedzie. Google i szukaj: Solvia,ECO, Votum i inne. Tutaj masz linka do votum. Zadzwoń, to się wszystkiego dowiesz.dragoo pisze:Proszę napiszcie jakieś szczegóły. Gdzie w moim obszarze można się zgłosić. Może jakiś numer telefoniczny albo www. Bede bardzo wdzięczny.
http://www.votum-sa.pl/
-
- Imię: Tomasz
Witam, ze swojej strony proponuje skorzystac z usług adwokata. Niestety ale firmy ubezpieczeniowe zwykłego zjadacza chleba nie do końca traktują poważnie i samenu niewiele zdziałasz całkiem inną wagę ma pismo sierowane z kancelarii adwokackiej lub radcowskiej. Adwokat jest o wiele tańszy do usług które świadczą firmy zajmujące się uzyskiwaniem odszkodowań tam biorą od 25 nawet do 50 %. Ponadto wiem z doświadczenia, że takie firmy dążą zazwyczaj do ugody z ubezpieczycielem nawet kosztem niższego odszkodowania. Jest to zwykła ekonomia ich postepowania, lepiej im wysłać dwa- trzy pisma do ubezpieczyciela i dostać np. 10 tys. niz kilka lat sie szarpać przed sądem za większe pieniądze. Życze cierpliwości i powodzenia. Sprawa o odszkodowanie mojej żony za wypadek mający miejsce w 2006r. toczy się już prawie 4 lata przed sądem i końca nie widać. Pozdrawiam.
Wolę iść do piekła niż do nieba, gdyż w tym pierwszym znaleźli się wszyscy ciekawi ludzie.
— Mark Twain
— Mark Twain
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Jestem adwokatem, prowadzę własną kancelarię, która zajmuje się takimi sprawami, ale dzieli nas praktycznie cała Polska. Jeśli znajomym wystarczy korespodencyjna pomoc to służę pomocą.dragoo pisze:Woj. Wielkopolskie - Krotoszyn
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/