Planowanie wyjazdu na przyszły sezon...

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Greg LKR
teksciarz
teksciarz
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Planowanie wyjazdu na przyszły sezon...

Post autor: Greg LKR » ndz 07 gru 2008, 18:19

Dziś tak siedząc na wykładnie z podstaw techniki sięgnąłem w głąb mojej pamięci żeby sobie powspominać jakieś fajniejsze wyjazdy... I tutaj w sumie problem bo po za kilkoma wyjazdami na zloty nie ma co wspominać bo się jeździ w okolicy miasta głównie wypady <100km... W tym momencie pomyślałem sobie że trzeba się będzie gdzieś wybrać w przyszłym roku - tylko gdzie? Co można w Polsce lub niedalekiej okolicy Polski zwiedzić w miarę rozsądnych kosztach... Może ktoś ma jakieś propozycje dla studenta który nie jest w stanie wyłożyć jakiejś większej kwoty rzędu 5tys czy coś w tym stylu... Mój pomysł to wyjazd dookoła Polski... Co o tym myślicie? Osobiście uważam że zima to najwłaściwszy okres na tego typu przemyślenia... ;) Pozdrawiam Greg.

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » ndz 07 gru 2008, 19:15

Taki pomysł już był można go było odgrzebać, a tak wogóle to dlaczego piszesz to tutaj?

SPOTKANIA, IMPREZY I TRASY, PLANY Ostatni post: MIKOŁAJE 2008-12-07
Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)

Nie wydaje Ci sie że tutaj bardziej by pasował ?

Awatar użytkownika
Greg LKR
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Greg LKR » ndz 07 gru 2008, 19:55

Ops... wstyd mi za siebie :( heh sam nie wiem jak to zrobiłem... Zaraz się tym zajmę... ;P

Miping
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: Miping » ndz 07 gru 2008, 21:36

Ale skoro już tu piszemy... Ja jestem za!
Miejsc w Polsce jest mnóstwo - w zależności co kto chce zwiedzać :)
Postanowiłem sobie że w ten sezon wyląduję w Bieszczadach, a później skocze po pivo do Czechów. chciałbym też skoczyć na Ukrainę, ale musiałbym zrobić paszport.
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
Greg LKR
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Greg LKR » pn 08 gru 2008, 20:01

Ja jestem właśnie z tych osób które uważają tak jak Ty... Bo przecież i w Polsce jest wiele ciekawych miejsc np. zamki różne, bunkry itp... Więc po co jechać Bóg wie gdzie skoro u nas też jest co zwiedzać :) Z innej strony tak jak dla mnie to jest dużo przystępniejsza finansowo opcja.

Miping
pisarz
pisarz

Post autor: Miping » pn 08 gru 2008, 21:26

Dobra, to lecimy :) też mam małe ciśnienie na kasę, więc jestem zwolennikiem tanich wypadów ( namioty, zdobywanie jedzenia poprzez polowanie :P)
Niestety wczasy w Polsce nie należą do najtańszych :/ Wiem, bo robie troche w tej branży
Więc co chcemy pozwiedzać? Ciekawe widoki, bunkry, cerkwie i synagogi?
Jak stwierdziłem na początku-nie byłem jeszcze w Bieszczadach, ale ścianę wschodnią też z chęcią bym zwiedził.
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » wt 09 gru 2008, 15:33

Jeśli ściana wschodnia, to chętnie podążyłbym szlakiem znajomego, ale obawiam się, że tam VFRa nie da rady. Znaczy się da, ale to byłaby męczarnia...
Relacje można znaleźć tutaj: http://www.advrider.pl/viewtopic.php?t=1494

Natomiast jeśli chodzi o przelot dookoła Polski po asfalcie to z Arczim, Skandalem i Kierownikiem zrobiliśmy w tym roku mniej więcej taką traskę (podana w wielkim przybliżeniu, w rzeczywistości było około 3200 - 3500 km-ów):
http://maps.google.pl/maps?f=d&saddr=wa ... e=UTF8&z=6

Tyle, że Arczi startował i finiszował w Lublinie.
Najfajniej było na południu. Długo się kręciliśmy po górkach, odwiedziliśmy m. in. góry stołowe, gdzie naprawdę warto zajrzeć. Zrobiliśmy to w 9 dni, z czego w pierwszą noc z piątku na niedzielę trwał melanż w Bezmiechowej, z której to wyruszyliśmy w niedzielę póóóźnym popołudniem. Może da Wam to jakiś punkt odniesienia przy snuciu planów. pzdr!

...aaaaa - jeszcze jedno: na takim wypadzie nie nastawiajcie się na melanżowanie. Przed snem "jedno piwko, góra 2, bo rano trzeba jechać..."
Pozdro dla moich 3 meneli ;-)
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: muchaok » wt 09 gru 2008, 15:48

No ta noc z piatku na niedziele, była na prawde długa. Pamietam Twoje ciało Jano w niedziele rano ;) Ciało było ewidentnie odłączone od ducha ;)
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » wt 09 gru 2008, 15:59

Miping pisze:Postanowiłem sobie że w ten sezon wyląduję w Bieszczadach
jeśli tak to 7-9 sierpnia planowane są poprawiny w Bezmiechowej. Istnieje możliwość namiotowania się. Dla VFR-OC i innych chętnych przypominam że w tych dniach cały ośrodek bedzie nasz.
Tak więc GregLKR i Miping wezcie to pod uwage w waszych planach
:razz:
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Miping
pisarz
pisarz

Post autor: Miping » wt 09 gru 2008, 22:20

Dzięki Janusz za info. ja sie wychowałem na podobnych drogach, ale moja V nie. może trzeba bedzie jej jakieś kapcie sprawić :)
Więc pozostaje dylemat. albo przyjemność z jazdy, albo zwiedzanie.
Myślę że aż tak źle nie bedzie. nie mam GPS , więc mnie w pole nikt nie wyprowadzi :P
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
Greg LKR
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Greg LKR » wt 09 gru 2008, 23:32

kruhy pisze: jeśli tak to 7-9 sierpnia planowane są poprawiny w Bezmiechowej. Istnieje możliwość namiotowania się. Dla VFR-OC i innych chętnych przypominam że w tych dniach cały ośrodek bedzie nasz.
Tak więc GregLKR i Miping wezcie to pod uwage w waszych planach
:razz:
Jak najbardziej, aczkolwiek nie wiem czy nie będę chciał się wybrać wcześniej... jednak pogoda lepsza itp, mój plan raczej obejmuje biwak na "dziko" :D czyli namiot i te sprawy. I szczerze mówiąc najbardziej będę sie interesował górami. Co prawda daleko jeszcze do realizacji bo najpierw trzeba motorek przygotować ale myślę że jednak są szanse powodzenia :) może byśmy zmechcili jakąś listę ciekawych miejsc do zwiedzenia ? co o tym myślicie ? Każdy by wypisał ciekawe miejsca ze swojej okolicy i by się nazbierało... (chyba że już coś takiego istnieje to tajcie cyne ) ;)

Miping
pisarz
pisarz

Post autor: Miping » śr 10 gru 2008, 21:48

Lipiec to dobry czas, ale jeśli chodzi o góry... To jakie masz na myśli? byłem rok temu w Tatrach, a tam ludzi w piz.... , więc jeśli Tatry to bym zaatakował Rysy, ale to wyprawa na cały dzień i trzeba by gdzieś moto upchnąć. Z łysej polany to bedzie jakieś7h w jedną stronę z buta. jeśli atakować giewont to skoro świt, bo później jak się ludzie obudzą....
Co do mojej okolicy ciekawe miejsca w promieniu 40 km to Malbork, Frombork, Morze, Kanał Elbląski z pochylniami, dawne obozy koncentracyjne, stare cegielnie, Zalew Wiślany itp. No, są jeszcze Żuławy wiślane, ZAlew też Wiślany i piękne widoki Wysoczyzny Elbląskiej.
BYLE DO PRZODU!

Awatar użytkownika
Greg LKR
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Greg LKR » śr 10 gru 2008, 22:50

No ja właśnie chciałbym przeznaczyć najwięcej czasu na góry... Szczerze mówiąc to na rzecz Tatr gdzie jest właśnie pełno ludzi wolałbym poświęcić czas na inne ustronne miejsca...

Awatar użytkownika
mario_blues
pisarz
pisarz
Imię: Mariusz
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: mario_blues » czw 11 gru 2008, 11:28

Też się zastanawiam nad czymś takim :)
W tym sezonie postanowiłem wybrać się w Bieszczady - miała być wycieczka marzenie. Byłem tam już pare razy, ale nie na moto - jeśli chodzi o Polskę to jedno z najlepszych miejsc dla nas :) Niestety wrześniowa pogoda rozp..liła mi całe plany, bo przez 4 dni pobytu nie przestało lać nawet na chwilę, a temp nie wzrosła powyżej 7 st. :/ Także musiałem usiąśc na dupie i tyle z jazdy po serpentynach. Już po drodze tak mnie zlało, że miałem dość wszystkiego. Dlatego ja nie będę chyba planował wczesniej dokładnego terminu wyjazdu, żeby się znowu nie naciąć.

Pomysł super - jeśli kilkudniowa jazda i oblot kraju to napewno chciałbym zaliczyć przede wszystkim Bieszczady, może też Tatry jak będzie kompan do wypadów, krótki wypad za południową granicę i na koniec jakieś bunkry- np MRU (Międzyrzecki Rejon Umocniony) - niesamowita sprawa. Rozważam też Mazury, bo nigdy nie byłem

Ja jednak nie piszę się na namiotowanie - ew śpiwór i stodoła w Bieszczadach(mam super miejscówkę), ale to inny klimat i inna bajka :) porządny nocleg kosztuje mniej niż przejechanie 100 km, więc chyba nie będe się aż tak spinał. Oczywiście zależne wszystko będzie od dostępnych finansów, ale wstępne plany są takie.

Zamysły mamy podobne chłopaki, także jak się zgrają terminy to chętnie się podłączę ;)

pozdrowionka

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » czw 11 gru 2008, 15:26

Ja się będę podłączał też na bieżąco bo praca nie pozwala mi zaplanować nic nawet na tydzień do przodu. W związku z tym że w przyszłym sezonie, w przeciwieństwie do obecnego będą fundusze, dlatego chciałbym odwiedzić:
- Mazury bo jeszcze nie byłem a zawsze chciałem pojechać
- Zakopane i Tatry u południowych sąsiadów
- i na urop mam ochotę na Włochy od Alp po Sycylię albo Chorwację

........alllee sie rozmarzyłem :mrgreen:
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

ODPOWIEDZ